ENCOUNTER CALVIN KLEIN

 

De lijst van succesvolle Calvin Klein geuren is lang. Voorbeelden hiervan zijn bestsellers zoals Eternity, Escape, Obsession en de uitermate succesvolle jaren’90 uniseks geur CK One. De androgyne zwart-wit reclamecampagne van CK One sprak destijds in 1995 een hele generatie jongeren aan en is ongetwijfeld de absolute klassieker geworden onder de uniseks geuren. Zelfs nu verschijnen er nog steeds allerlei zomervariaties van CK One. Anno 2012 lanceert Calvin Klein de mannengeur ENCOUNTER die gericht is op de man die weet wat hij wilt. “ Encounter Calvin Klein is een krachtige toevoeging die een centrale plaats inneemt in de huidige parfumlijn voor mannen. We bouwen hiermee voort op onze geschiedenis van iconische producten en baanbrekende reclames.”, aldus Tom Murry; President en C.E.O. van Calvin Klein Inc.

 

 

Encounter moet het antwoord worden op het immense succes van Obsession for Men uit 1986 en het concept van zwoele parfum herdefiniëren met een hedendaags randje. De ambities zijn om de geur snel in de top 5 te krijgen en een omzet van 120 miljoen dollar te realiseren in het eerste verkoopjaar. “ Het idee is om te onderzoeken waar mannelijkheid anno 2012 voor staat. Het balanceert als een smalle lijn tussen wat de samenleving als druk op je plaatst en het wilde dier wat in je zit en er zo af en toe eens uit moet.”, aldus Thomas Burkhardt; Vice President Marketing voor Coty Prestige. De parfumeurs Honorine Blanc en Pierre Negrin gingen met dit concept aan de slag om het in een geur te vertalen. “ Het merk Calvin Klein staat synoniem voor elegantie, kwaliteit en mannelijkheid. We wilden het concept van hedendaagse masculiniteit herdefiniëren met een product die boven de trend uitstijgt. We bieden een hete en sexy geur met rum en cognac akkoorden.”, aldus Blanc. Als ik de geur voor het eerst ruik dan merk ik dat er geen enkele overeenkomst is met de beduidend zwoelere Obession for Men. Encounter is veel frisser, discreter en minder zwaar…en zeker geen hete geur. Bij de tweede keer ruik ik beter de aanwezigheid van zoete mandarijn maar toch blijft het frisse aspect overheersen en naarmate de tijd verstrekt wordt de geur wat scherper door het hart van peper. Het is geen gedurfde geur die dominant aanwezig is maar juist 1 die veel mannen door haar toegankelijkheid zal aanspreken. De zware glazen rechthoekige flacon is werkelijk schitterend met haar ingedeukte voorkant die meerdere kleuren lijkt te hebben: staalgrijs, donkerblauw en dieppaars als je hem tegen het licht houdt.

 

 

“Met de wereldwijde lancering van Encounter Calvin Klein introduceren we een nieuwe interpretatie van de hedendaagse, zelfverzekerde man. Alexander Skarsgard vertegenwoordigt perfect de belichaming van de Encounter Calvin Klein houding; modern, stijlvol en schaamteloos mannelijk.”, aldus Catherine Walsh, Senior Vice President van American Fragances Coty Prestige. Deze 36 jarige Zweedse acteur schaart zich bij de exclusieve groep acteurs en actrices die steeds vaker het gezicht worden van een bepaalde geur. Het Amerikaanse cosmeticamerk Estée Lauder was de allereerste hiermee toen ze in 1986 de Amerikaanse acteur Bruce Boxleitner als gezicht voor de geur “Lauder for Men” contracteerden. Skarsgard speelde in diverse films zoals: Battleship, Melancholia en in de Amerikaanse hitserie True Blood.

 

 

De printcampagne voor Encounter is geschoten door de beroemde fotograaf Steven Klein en zal worden ondersteund door een korte filmversie die verder ingaat op de ontmoeting tussen Alexander Skarsgard en het Nederlandse model Lara Stone ( het exclusieve gezicht van Calvin Klein). De film vertelt het verhaal van de gevoelens van spanning en verlangen tussen en man en een vrouw. De mysterieuze reclame is een moderne versie van een klassieke film noir waarbij de spanning ligt in een (onopgeloste) verlangen & verleiding tussen een man en vrouw. “ Hun idee voor dit concept vond ik erg intrigerend. Het was net als een korte film, een soort van film noir. Ik vond het erg interessant. Ik wilde bij iets betrokken raken bij iets wat een verhaal verteld. Zelfs al is het maar een kort verhaal.”, aldus Skarsgard. Verrassend genoeg geeft Alexander openlijk toe in zijn privé tijd zelf weinig parfum te gebruiken.

 

 

Lees ook: http://www.beautyformen.nl/index.php/geuren/reveal-men-calvin-klein