GUESS SEDUCTIVE HOMME BLUE

 

Het Amerikaanse jeanslabel is in de jaren ‘70 opgericht door de 4 Marciano broers. Als 1 van de eerste merken begonnen ze met het op de markt brengen van designer jeans. In de loop der jaren hebben bekende supermodellen als Claudia Schiffer, Eva Herzigova en Laetitia Casta model gestaan in de bekende iconische zwart-wit Guess advertenties. In 1983 brengt Guess de eerste mannenlijn op de markt. Naast kleding bestaat het huidige Guess assortiment uit o.a. horloges, zonnebrillen en schoenen. En net als bij vele andere jeanslabels zoals Replay, Diesel en Chevignon is het uitbrengen van parfums een logische uitbreiding van het assortiment. Guess bracht haar eerste parfum uit in 1985. De Seductive Homme Blue is de 2e mannengeur uit de Seductive Homme lijn.

 

 

De geur is gecreëerd door de Franse Givaudan-parfumeur Guillaume Flavigny. Givaudan geldt als de grootste fabrikant wereldwijd van parfums; bijna 30% van de huidige geuren zijn van deze fabrikant afkomstig. Flavigny creëerde eerder geuren als: Azzaro Duo Men, Amber pour Homme van Iceberg en The One Sport van Dolce&Gabbana. Voor Seductive Homme Blue had Flavigny voortdurend de Guess man als uitgangspunt: een passionele man, charismatisch, cool en vrij van geest. De geurinspiratie komt van de intensiteit van de blauwe oceaan met haar verleidelijke zandstranden. Een perfecte dag aan de oceaan die overgaat in een prachtige zonsondergang. Dat vertaald zich in een geur die een melange heeft van kruidige, pittige noten (zwarte peper), verkwikkende aquatische akkoorden (de blauwe koraal AquaSpace) en een sensuele, aardachtige basis (geribbeld zand). “ De lancering van deze geur biedt onze Guess mannen een fantastische nieuwe geur om uit te kiezen. De marine noten van deze geur zijn écht fris, zoals een dag op het strand.”, aldus Paul Marciano, C.E.O. medeoprichter en Creative Director voor Guess? Inc.

 

 

Als ik de geur voor het eerst ruik dan doet het mij gelijk denken aan La Nuit de L’Homme van Yves Saint Laurent. Het is een zachte en frisse aquatische geur; niet sterk of overheersend. Ruik je in het begin vooral de zwarte peper na verloop van tijd wordt de geur minder scherp en zoeter dankzij het geranium ingrediënt. Als een frisse oceaanbries blijft de geur beschaafd om je heen hangen. Een geur die niet uitsteekt qua originaliteit maar die wel een grote groep mannen zal aanspreken. De geur komt in een zware glazen flacon met metallic blauwen dop.

 

 

De Guess Seductive Homme Blue-man wordt gespeeld door het Italiaanse model Luca Loy. Eerder was hij al het gezicht van de Bugalo geur Scent of Man en van het Italiaanse bronwatermerk Ferrarelle. De campagnefoto is geschoten in het zonnige Malibu waar Luca samen met het Spaanse model Leticia Zuloaga poseert.