INTENSO DOLCE&GABBANA

 

Het was in 1994 dat Dolce&Gabbana hun allereerste mannengeur lanceerden: Pour Homme. Gericht op de elegante en levenslustige Dolce&Gabbana man. Inmiddels is deze geur uitgegroeid tot een klassieker. Nu presenteert dit Italiaanse modeduo hun hedendaagse interpretatie van deze man middels hun nieuwe geur Intenso. Een variatie op de in 2012 opnieuw gelanceerde Pour Homme geur. Waarbij nu de nadruk ligt op karakter en diepgang. Intenso is de belichaming van de nieuwe generatie Dolce&Gabbana mannen die in het nu leven en niet bang zijn om hun emoties te tonen. Vastberaden mannen die hechten aan tradities maar tegelijkertijd ook het moderne omarmen. “ Hij is sterk maar ook in staat om zijn zwakheden te tonen. Net als Intenso is hij knap, modern en vol levenslust. Aan hem dragen we deze geur op.”, aldus het modeduo D&G.

 

 

De aantrekkingskracht van Intenso ligt in het moepel-akkoord dat nu voor het eerst wordt gebruikt in de parfumwereld. Moepel of melkhout is een boom die groeit in Zuid-Afrika en diens bloemen en blaadjes extract wordt verkregen door gebruik te maken van Headspace technologie. Dit moepel-akkoord geeft aan Intenso een unieke geur van honing – en bloemenaccenten. Uniek en rijkelijk sensueel. En vormt het kloppend hart van Intenso. Daarnaast bevat deze geur o.a. sandelhout, basilicum, muskusnoten en ambernoten voor een mannelijk karakter.

 

 

De eerste kennismaking met Intenso is aangenaam verrassend. Zacht, zwoel, subtiel. Heel licht op de achtergrond ruik je in zekere mate een zweem van de bekende Pour Homme geur; maar nu (gelukkig) veel minder scherp. Maar die wordt snel gepasseerd door akkoorden van lavendel en frisse watermeloen. Ook komt het geraniumakkoord prominenter naar voren waardoor deze geur zich licht bloemig ontwikkeld. De compositie springt eigenlijk tussen een bloemige en houtachtige geur zonder dat 1 van de 2 de overhand krijgt. Maar het blijft toch een soort van 2-strijd tussen de Pour Homme en Intenso compositie. Alsof Pour Homme nu als basisgeur is omhuld met de unieke Intenso ingrediënten. Dus als Pour Homme jouw favoriete geur is dan zul je deze ook absoluut zeker kunnen waarderen. Ik vind het overigens wel geweldig dat Intenso alleen in een eau de parfum editie komt; dit is namelijk veel geconcentreerder dan de standaard eau de toilette versies voor mannen.

 

 

De Ierse acteur Colin Farrell verbeeldt het karakter van Intenso in zijn eerste samenwerking met Dolce&Gabanna Fragrances. “ Colin belichaamt alle aspecten van de Intenso man. Zijn fysieke uitstraling trekt meteen de aandacht en zijn ogen stralen diepte en levenslust uit. Als acteur is hij het perfecte symbool van kracht, tederheid en allure, precies de eigenschappen die we zochten voor het gezicht van onze nieuwe geur.”, aldus Domenico Dolce. Voor Dolce&Gabbana is het de eerste keer dat ze een bekende acteur inzetten als het gezicht voor hun parfums. Normaliter werken ze altijd met mannelijke topmodellen zoals David Gandy of Tyson Ballou.