MONTBLANC LEGEND INTENSE

 

Al meer dan 100 jaar omarmt het Zwitserse Montblanc de tradities van blijvende waarde en uitmuntend vakmanschap. Waarbij het zich onderscheidt door Europees vakmanschap en de constante drang naar innovatie in combinatie met het streven naar uitmuntendheid. Het bekende zwart/wit Montblanc embleem is daar inmiddels hét symbool van geworden. Qua schrijfgerei is de legendarische Montblanc Meisterstück al een icoon geworden. En in 2011 werd er een nieuw hoofdstuk ingeluid met de introductie van het herenparfum Montblanc Legend. Een succesnummer onder de mannengeuren waar nu een andere aan wordt toegevoegd: Montblanc LEGEND Intense.

 

 

Deze nieuwe geur is een moderne interpretatie van het originele LEGEND geur uit 2011. Gecreëerd door de bekende parfumeur Olivier Pescheux. Andere geuren van zijn hand zijn o.a. Balmain Homme, Ultrasense van Jil Sander en 1 Million van Paco Rabanne. “ Voor de geur LEGEND wilden we iets simpels maken…die eenvoud was moeilijk te behalen omdat je vaak juist meer wilt toevoegen”, aldus Pescheux. “ Het idee was om iets te vinden dat teruggaat naar de essentie van Montblanc; sterk en puur. We wilden het idee uitdragen dat Montblanc sterk en gesofisticeerd is.” Uiteindelijk duurde het 1 ½ jaar om LEGEND te ontwikkelen. “ LEGEND is gecreëerd rondom Fougère. Dit zijn varenachtige geuren die gebaseerd zijn op o.a. eikemos, lavendel en Tonka bonen. Allemaal mannelijke geurnoten. Voor Montblanc hebben we de geur gebaseerd op deze geurnoten en ook in combinatie met bergamot en sandelhout. Uiteindelijk bevat LEGEND 74 ruwe materialen.”

 

 

Montblanc LEGEND Intense is een overduidelijke Fougére geur. Dat ruik je gelijk bij de allereerste openingsnoot. Je waant je onmiddellijk in een groene bosachtige omgeving met frisgroene wuivende varens. Al lopend op een zacht mos bedekt met knisperende houttakken. Deze natuurlijke buitenlucht is perfect gebotteld in deze geur. Alsof jij jezelf omhult met een bosachtige bries. De groenen noten van o.a. geranium, eikenmos, lavendel en houtsoorten komen overduidelijk naar boven. Fris, groen, helder en simpel. Na verloop van tijd wordt de geur ietwat zoeter door de toegevoegde appel, jasmijn en roos. Maar uiteindelijk blijft dit een uiterst frisse geur met een groene bite. Montblanc LEGEND Intense komt in een zwaar metallic kopergrijze flacon; qua ontwerp geïnspireerd op het beroemde Meisterstück pen design.

 

 

Het vertalen van het Montblanc DNA in een geur moest voor Pescheux in dit geval vooral zeer mannelijk zijn. “ Als je kijkt naar de man in de Montblanc advertentie dan past hij erg goed bij dit merk. Hij ziet er “simpel” uit, zelfverzekerd en dapper. Dus ik moest dit vertalen op een eenvoudige maar gesofisticeerde manier met behoud van alle waarden van het merk.” En overigens met zeer veel succes want sinds 2011 worden er jaarlijks meer dan 2 miljoen flacons van LEGEND verkocht. Als het gezicht voor Montblanc Legend Intense is wederom gekozen voor het Britse model Simon Clark. Gefotografeerd door de bekende fotograaf Peter Lindbergh. Eerder was Simon Clark ook het gezicht voor o.a. Patek Philippe en Cerruti 1881.

 

  • MONTBLANC LADY EMBLEM


In 2006 lanceerde Montblanc ter ere van haar 100-jarig bestaan de Montblanc diamant. Ontworpen in de vorm van het beroemde Montblanc logo; de ster die symbool staat voor de zes glaciale dalen grenzend aan de hoogste berg in Europa. Dit meesterwerk van vakmanschap inspireerde Montblanc tot de creatie van de damesgeur: LADY EMBLEM. Dit parfum is gecreëerd door de parfumeurs Nicolas Bonneville en Dominique Ropion. “ We wilden een tijdloze geurcreatie. Geïnspireerd door een onderwerp van eeuwige schoonheid te creëren. Met de zuiverheid van de diamant wat een eeuwig object is. De flacon is een kopie van de Montblanc diamant en het heeft dezelfde hoeveelheid facetten,” aldus de parfumeurs.

 

LADY EMBLEM draait om een geheimzinnige rozensake die via een zeer geavanceerde distillatie wordt verkregen. Uitgevonden door 2 parfumeurs en heeft de frisse geur van de allerbeste rijstdrank. Dit geurelement verandert van groen naar fruitig. En zo opent de geur ook; zacht, licht bloemig, ietwat scherp met een poederige hint maar vooral licht fruitig. Juist het scherpe van de toegevoegde grapefruit maakt deze compositie niet te overvloedig bloemig. Het behoudt de zachtheid van de roos zonder dat deze prominent op de voorgrond is. Maar de geur van sake ontgaat mij hierin eigenlijk. Is LADY EMBLEM een echte onderscheidende geur? Dat niet, maar wil je een niet al te (dames) zacht-bloemig ruikende geur dan is dit de juiste keuze. Niet te sterk, niet te bloemig; precies goed qua compositie.

 

De zware glazen flacon is absoluut al een juweel op zich. Die (eerlijk is eerlijk) toch sterk doet denken aan de flacon van Chopard’s Wish uit 1997. Maar daardoor is ze niet minder adembenemend mooi. Alleen al daarom zou je deze geur willen aanschaffen. Als gezicht voor LADY EMBLEM is gekozen voor het Franse model Lesley Masson.