NATURE HOMME YVES ROCHER

 

Het Franse cosmeticamerk Yves Rocher lanceert niet 1 herengeur maar 3 verschillende energieke en natuurlijke geurcomposities tegelijk onder de naam: Nature Homme. Frisse en mannelijke geuren gericht op mannen die van natuurlijke composities houden. Met prominente akkoorden van aromatische kruiden, waardevolle houtsoorten en optimistische citrusvruchten. De namen van de 3 verschillende geuren refereren naar de gebruikte ingrediënten in iedere afzonderlijke geur. Daarnaast worden alle 3 de geuren aangevuld met perfect bijpassende bodyshampoo voor lichaam en haar. Een compleet totaalpakket dus. 

 

  • EAU DE TOILETTE BOIS DE GAÏAC & GENIÈVRE

 

Deze eau de toilette heeft als geurcompositie licht rokerige geurnoten van guajakhout (afkomstig uit de subtropische gebieden van Amerika) en aromatische jeneverbessen. “ Ik heb geprobeerd om de perfecte balans te vinden tussen het guajakhout en jeneverbessen. De toegevoegde etherische kardemomolie maakt deze geur luchtig.”, aldus de parfumeur Sonia Constant. Het is moeilijk te omschrijven wat je precies ruikt maar het is beslist geen zoete geur; eerder wat bitter en licht kruidig. Na enige tijd komt de geur van jeneverbessen wel wat meer naar boven. Ik mis echter wel het rokerige houtakkoord. Uiteindelijk blijft de gemberachtige geur (voor de liefhebber hiervan!) van de kardemom prominent dé boventoon voeren. Bois de Gaïac & Genièvre is wel een hele lichte & zachte geur die niet prominent aanwezig is. Maar daardoor niet echt lang blijft hangen…

 

  • EAU DE TOILETTE CÈDRE & CITRON VERT

 

Deze eau de toilette combineert cederhout met de verkwikkende geur van limoen. “ Mijn wens was om de mannelijke geur van cederhout te verbinden met de levendige citroengeur. Daarbij maakt de etherische Marokkaanse muntolie deze geur nog sprankelender.”, aldus de parfumeur Natalie Gracia-Cetto. Cèdre & Citron Vert opent direct licht lekker fris met citroengeur. Na enige tijd wordt deze geur nog frisser door de toegevoegde Marokkaanse muntolie. Het cederhout is echter zeer minimaal op de achtergrond ruikbaar. Ook dit is een zeer lichte geur die onopvallend en uiterst bescheiden om je heen blijft hangen. Wellicht iets té licht?

 

  • EAU DE TOILETTE CYPRÈS & PAMPLEMOUSSE

 

Deze eau de toilette heeft als compositie unieke houtachtige en aromatische cipresnoten samen met bittere/verkwikkende grapefruitextracten. “ Ik kwam met deze unieke harmonie van cipres akkoorden gecontrasteerd met het bittere en verfrissende grapefruit essentie. Etherische gember olie geeft een mannelijke en energieke touch aan deze geur.”, aldus de parfumeur Sonia Constant. Cyprès & Pamplemousse opent lekkere fris zoet met de kenmerkende geur van grapefruit. Met een vleug van gember die daar lichtjes omheen zweeft. Levendig verkwikkend. Van alle 3 de geuren spreekt deze mij persoonlijk het meeste aan.

 

Alle 3 de geuren komen in dezelfde glazen flacon waarbij ieder geur echter een andere kleur heeft. Dit trio van geuren hebben alle gemeen dat ze zeer licht van compositie zijn. Hou je van lichte/bescheiden geuren dan zit er vast wel 1 bij die je lekker vindt. Lees ook mijn reviews over de andere Yves Rocher producten onder PRODUCTEN.

 

Lees ook:  http://beautyformen.nl/index.php/geuren/ambre-noir-yves-rocher