OUD NOIR VERSACE POUR HOMME

 

Eros heeft nog maar net het daglicht gezien of wordt alweer op de hielen gevolgd door de lancering van een nieuwe Versace herengeur: Oud Noir. Deze exclusieve geur is oorspronkelijk ontwikkeld voor de markt in het Midden Oosten, maar wordt nu dus ook in Europa uitgebracht. Oud Noir is een sensuele, Oriëntaalse geur die draait om 1 van de fijnste ingrediënten uit de parfumerie vakmanschap: Oud ofwel agarhout. Nu gebotteld in Versace Pour Homme Oud Noir. Ontwikkeld door Versace voor liefhebbers van Oriëntaalse geuren. Voor mannen met een krachtige persoonlijkheid.

 

 

Om de essentie en kern van deze geur te begrijpen is het belangrijk om te weten waar oud vandaan komt. Oud is ook wel bekend als agarhout en staat bekend als 1 van de meest kostbare houtsoorten ter wereld. Dit is een donker harsachtig kernhout dat in Aquilaria bomen wordt gevormd wanneer ze besmet worden met een soort schimmel. Vóór de infectie is het kernhout betrekkelijk licht en bleek gekleurd. Als reactie op deze schimmelaanval produceert de boom een donker en aromatisch hars; ingebed in het kernhout. Dit wordt ook wel oud of agarhout genoemd. Oud wordt in vele culturen gewaardeerd voor zijn unieke geur. Met name in het Midden Oosten is het een populair parfumingrediënt. Parfumeurs waarderen vooral de zoete, houtachtige, aromatische en complexe geur die oud heeft. Versace beschrijft oud als een sensuele krachtige aroma, bijna lustopwekkend. Liefhebbers van oud komen met Oud Noir dus zeer aan hun trekken. Voor mij wordt het de eerste kennismaking met oud.

 

 

Oud Noir ruikt minder zwaar dan ik had verwacht. Eros is als geur beduidend zoeter en aanweziger. Het is moeilijk duidelijk te omschrijven wat je nu precies ruikt. Gekarameliseerd hout is denk ik wel een goede omschrijving; je ruikt zoet maar ook het krachtige natuurlijke Oriëntaalse hout. Een mooie combinatie van bittere sinaasappel/oranjebloesem en pittige zwarte peper. Oud Noir is een warme/donkere geur die hypnotiserend en intrigerend op mij werkt; ik wil eraan blijven ruiken omdat het zo ongekend is. Mannelijk maar toch ook zacht. Na verloop van tijd ruik je ook leder. Niet té zwaar, niet té aanwezig en zeker niet scherp…een prima evenwichtige balans. Een hele verrassende combinatie en daarmee een waardevolle aanvulling op het bestaande mannenassortiment. De schitterende rechthoekige glazen flacon (ontworpen door Donatella Versace en Giovanni Gastel) is geslepen als een baguette edelsteen waarbij de flaconkleur van zwart geleidelijk naar transparant overloopt. In het midden prijkt in goud de overbekende Versace Medusa logo. Oud Noir komt alleen als eau de parfum. Normaliter komen herengeuren in eau de toilette maar steeds vaker brengen merken mannengeuren in eau de parfum; dit is geconcentreerder en bevat 10-20% bestanddelen.

 

 

Sinds de lancering dit jaar zijn zowel Oud Noir als Eros een grote hit en bestsellers in de regio van het Midden Oosten. Beide geuren zijn daar met name in het reissegment booming en scoren top 10 posities in de regionale duty-free winkels. Eros en Oud Noir zijn te koop aan boord van Saudi Airlines; de eerste luchtvaartmaatschappij waar Versace geuren verkrijgbaar zijn. Na 1 maand zijn de verkopen al zeer veelbelovend. “ Als deze positieve trend zich zo doorzet, dan zal Versace geweldige verkoopresultaten gaan boeken.”, aldus een woordvoerder van Saudi Airlines. Andere luchtvaartmaatschappijen die Oud Noir gaan verkopen zijn o.a. Qatar Airlines, Kuwait Airlines en Emirates Airline. Wereldwijd is Oud Noir slechts verkrijgbaar in selecte en exclusieve parfumeriewinkels en in de Versace boetieks.

 

Lees ook: http://www.beautyformen.nl/index.php/geuren/eros-versace