REBEL AT HEART THOMAS SABO

 

Van sieraden naar parfums is anno 2013 een kleine stap. Zo ook voor het Duitse sieraden/horloges en accessoires label Thomas Sabo. Opgericht in 1984 door de gelijknamige Oostenrijker die een kwalitatief hoge zilveren sieradenmerk wilde die voor iedereen betaalbaar zou zijn. Thomas Sabo is momenteel verkrijgbaar in 66 landen op alle wereldcontinenten en hun allereerste herengeur “ Rebel at Heart” is de perfecte toevoeging voor hun mannensieraden lijn. Gericht op de charismatische man met een internationale stijl en een authentieke Rock ’n Roll attitude.

 

 

Voor Thomas Sabo is de Rebel at Heart man een onafhankelijke, vastbesloten pionier met een elektriserend mannelijke kracht. En daar hoort natuurlijk een bijpassend parfum bij. Thomas Sabo heeft daarvoor een beroep gedaan op 1 van de beste parfumeurs die er in de parfumbusiness rondloopt: de Engelsman Mark Buxton. Deze topparfumeur heeft vele bekende parfums ontwikkeld voor topmerken zoals: Givenchy, Cartier, Paco Rabanne en Versace. Maar het waren zijn parfums voor Comme des Garçons die voor Sabo de doorslag gaf om hem als parfumeur in te huren. Buxton’s credo is: “ Eenvoud is de hoogste graad van luxe.” Zijn parfums hebben vaak een verdovend effect. “ Ik wist dat Thomas Sabo hield van 1 van de geuren die ik voor Comme des Garçons heb ontwikkeld. Dus wist ik dat hij van sterke houten akkoorden houdt en dat was voor mij het uitgangspunt voor Rebel at Heart.” De geur opent inderdaad krachtig met een mix van kardemom ( de zaden van deze plant hebben een zoete scherpe geur), kaneel en bittere sinaasappelen. Het ruikt mysterieus en nieuw zonder dat het op andere bestaande geuren lijkt. In het hart komen de meer houtnoten naar voren zoals die van kruidnagel, komijn en cederhout. Vetiver, patchoulie, wierrook en witte muskus geven de geur een sensuele toon die vooral na enige tijd duidelijk te ruiken is. Heel knap om een mannengeur te creëren die inderdaad verslavend ruikt. Simpel, scherp en zeer sensueel. Ik blijf aan de geur ruiken en ben verkocht! Specifieke richtlijnen voor de samenstelling van de geur kreeg Buxton niet. “ Ik kreeg carte blanche wat ten goede komt aan de creativiteit. Totale vrijheid!” Iets waar Buxton zeer aan hecht want sinds 2008 brengt hij zijn eigen parfums uit onder de naam “ Mark Buxton Perfumes “; geheel zonder te hoeven voldoen aan het opgelegde eisenpakket van zijn opdrachtgevers.

 

 

Persoonlijk vind ik de zwarte plastic globe flacon van Thomas Sabo geen recht doen aan de kwalitatief hoge geur die erin zit. Deze geur verdient absoluut een betere verpakking die meer overeenkomt met de uitstraling en kwaliteit van de geur. Alle wereldcontinenten zijn in reliëf terug te vinden op de ronde zwarte globe flacon. Hiermee refereert het merk zichzelf als een uniek wereldmerk die op alle continenten aanwezig is. Wel mooi is dat als de flacon eenmaal is geopend je de geur kan zien door de transparante tussenlaag. Op de vierkanten verpakkingsdoos staat op iedere zijde in grote witte letters REBEL geprint waardoor je, helaas, het idee krijgt met een opdringerige geur te maken. Maar niks is minder waar. Dit is een topgeur van een meester-parfumeur die zijn sporen in de parfumindustrie meer dan verdient heeft. Dus vergeet de foute verpakking maar geniet intens van de geweldige geur die erin zit.

 

Rebel at Heart van Thomas Sabo is exclusief verkrijgbaar bij DOUGLAS.