SUPERDRY MALE COLOGNE

 

Het uitbrengen van parfums is niet een privilege die enkel en alleen is weg gelegd voor gerenommeerde modehuizen of bekende designers. Ook kledingmerken profiteren van deze bron van inkomsten en brengen parfums uit onder eigen naam zoals Diesel, Guess en Superdry dat doen. Laatstgenoemde is een Brits kledingmerk die bekend staat om haar combinatie van vintage Americana style met Japanse graphics invloeden. Voor de mannen heeft Superdry nu 2 geuren uitgebracht: Superdry Blue Male Cologne & Superdry Orange Male Cologne.

 

 

Als streetwear label geniet Superdry enorm veel bekendheid in de U.K. In tegenstelling tot vele andere kledinglabels doet Superdry weinig aan adverteren en huren ze ook geen sterren in om hun kleding te dragen. Maar toen David Beckham tussen 2007-2009 een lederen jack droeg van Superdry werden er meer dan 70.000 items van verkocht. Het was een absolute bestseller voor Superdry. De 2 uitgebrachte geuren zijn in Nederland echter zonder al teveel promotie uitgebracht, maar ik vind ze interessant genoeg ( zowel qua verpakking als geur) om er aandacht aan te besteden. Beide geuren zijn verpakt in een kleine rechthoekige oranje en blauwe doos met magnetische flap sluiting waarin ze precies passen. Nog niet eerder heb ik zo’n originele verpakking gezien voor geuren. De saffier glazen flacon oogt als de bekende Zippo aansteker en gaat ook zo open. De zilveren dop ( met als ingegraveerde tekst “ Made to the highest standards and under the strictest quality control”) klikt qua geluid open zoals een aansteker dat ook doet. De Superdry Blue Male Cologne glazen fles is mooi kobaltblauw qua kleur en heeft in reliëf zowel de tekst Superdry alsmede de Japanse versie ervan op de flacon staan. Zoals het blauw al doet vermoeden staat deze geur voor de frisheid van de zee. Sprankelende bergamot zorgt voor de verfrissende kick wat ook gelijk het eerste gevoel is als je de geur ruikt. Het hart van de geur wordt gevormd door de exotische, kruidige noot van Romeinse salie en fruitige peer. Het is inderdaad een energieke geur die lang prikkelend superfris ruikt.

 

 

De Superdry Orange Male Cologne heeft dezelfde klikdop maar dan uitgevoerd in mat zwart. De oranje kleur van de verpakking en glazen flacon verraadt dat het hier om een warmere geur gaat dan de Superdry Blue. Ondanks de beginnoot van bitterzoete bloedsinaasappelen ruikt deze versie niet superzoet maar wel Oosters warm door de toevoeging van Arabische wierrook. Het exotische wordt versterkt door Oosters sandelhout en mysterieuze patchouli. Het blijft een mannelijke geur die ondanks al deze Oosterse ingrediënten niet als zwaar overkomt maar na verloop van tijd meer citrusachtig ruikt.

 

 

Het merk Superdry is opgericht in 1985 door Julian Dunkerton en James Holder. De eerste Superdry winkel werd in 2004 geopend in Covent Garden in Londen. Anno 2013 heeft dit merk 79 winkels in de U.K. alsmede afdelingen in 71 warenhuizen. Wereldwijd is het merk in meer dan 40 landen te koop waaronder in de V.S. , Australië, Zuid-Amerika, Europa en Azië. Online is Superdry te koop in ruim 100 landen. In Nederland heeft Superdry een outlet store in Bataviastad en is ze online te koop.

 

Beide geuren zijn exclusief te koop bij DOUGLAS.