ARABIAN SCENT

 

In het rijke landschap van de parfumwereld zijn we eigenlijk alleen bekend met de alom bekende Franse en Italiaanse luxemerken. Maar steeds meer winnen nichemerken terrein qua bekendheid. Met name de Oosterse geuren & haar specifieke ingrediënten maken hun opmars getuige de vele parfumeurs die deze gebruiken voor de composities hun geuren. Zo omarmen al veel parfumeurs exotische ingrediënten als: Oud, zwarte irissen uit Jordanië, Marokkaanse lelies en rozen uit Damascus. En lanceren Westerse merken als Christian Dior, Tom Ford ( Lees: Noir onder GEUREN), Versace ( Lees: Oud Noir onder GEUREN) en Armani Privé parfums die sterk tot de rijke Oosterse verbeelding spreken. Maar voor de échte pure & originele Oosterse parfums kan je sinds kort terecht bij Arabian Scent.

 

 

Met het idee om het Oosten naar het Westen te halen begon Faruk Kasum ruim een jaar geleden met de webshop Arabian Scent. “ Het was altijd al een droom van me om een webshop te runnen.”, aldus Kasum. “ Ik wilde een bedrijf opzetten die handelt volgens de Islamitische richtlijnen. Dit betekent dat de parfums alcoholvrij moeten zijn en halal. Daarnaast zijn wij de enige parfumerie die op olie gebaseerde parfums aanbiedt wat ons tegelijk onderscheidt van onze (indirecte) concurrenten. Onze grootste troef is dat wij alleen Oriëntaalse parfumoliën aanbieden van gerespecteerde Arabische huizen.” Het voordeel van alcoholvrij betekent geen huidirritaties en parfumolie heeft een ontzettend lange levensduur zowel op de huid als op de plank. “ De moderne Westerse parfumerie vormt geen directe concurrentie voor mij want wat ik verkoop is voor Westerse maatstaven niche, maar mainstream in het Oosten.”

 

 

Veel Nederlanders zijn zich niet bewust van het bestaan van op olie gebaseerde parfums. Dit omdat ze vooral te koop zijn in winkels waar Nederlandse consumenten niet vaak heen gaan. “ Hier zagen wij juist kansen in om het product onder de aandacht te brengen bij de niet moslim consument. Het belangrijkste is nu dat iedereen van onze producten kan genieten: religieus praktiserend of niet.” Inmiddels hebben al veel Nederlandse en Belgische mannen Arabian Scent ontdekt. Maar ook zijn er veel vrouwelijke klanten die hier hun parfums kopen want het fijne aan Oriëntaalse parfums is dat veel geuren uniseks zijn en niet echt te koppelen zijn aan een bepaald geslacht. En de keuze in de webshop is werkelijk enorm. Om wegwijs te worden in het aanbod biedt Arabian Scent een gratis sample service aan voor nieuwe bezoekers om ze zo kennis te laten maken met hun geuren. En daarnaast biedt Arabian Scent een klantenservice aan die geuren selecteert op basis van de wensen van de klant. Aan een nog betere productbeschrijving en informatie op de website wordt momenteel nog gewerkt. Voor mijzelf heb ik de volgende parfums geselecteerd:

 

  • AL HARAMAIN MAKKAH PURE PERFUME

 

Al Haramain Perfumes is gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten waar ze traditionele Arabische geuren produceren. Dit nieuwe merk is gelanceerd in 2012 en van de 146 gelanceerde parfums zijn er momenteel 35 verkrijgbaar in de webshop. Ik kies voor Makkah wat een Oriëntaalse geur is met een uniseks karakter. Het is Pure Perfume en dat merk je gelijk want het is enorm geconcentreerd en komt dan ook in een 15ml. uitvoering. Wat een super sensuele, bedwelmende, zwaar Oosters erotische parfum is dit. Met heerlijke noten van o.a. jasmijn, oranjebloesem, muskus en vanille. Wel met een vrouwelijke inslag maar dat heeft juist mijn voorkeur. Door de hoge concentratie heb je er zo weinig van nodig dat je maar beter minder dan teveel op kan doen. Het parfum blijft heel lang hangen. Heerlijk!! Je rolt de geur met de roller op je huid want dit parfum komt niet in een spray vorm, waardoor de parfumolie zonder te verspillen op je huid blijft “plakken”. Als je van Oosterse rijkdom houdt dan is Makkah verslavend lekker.

 

  • AL HARAMAIN OUDI PURE PERFUME

 

Dit is een heerlijke ruikende mannelijke geur. Je ruikt overduidelijk de pure ingrediënten van Agarhout (Oud), sandelhout, amber en patchouli. Met name het krachtige houtachtige aspect komt prominent in deze geur naar voren; maar vooral op een natuurlijke manier en totaal niet synthetisch. Met een zachte touch erbij van roosingrediënt waardoor deze geur zich naar verloop van tijd aangenaam semizoet ontwikkelt. Oudi is beduidend minder zwaar en zoetig sensueel dan Makkah. Een paar keren rollen is meer dan genoeg om de parfumolie lang te blijven ruiken. Zelfs uren later ruik je nog steeds zo nu en dan een vleug van deze heerlijke geur. Voor slechts 7 euro heb je dit heerlijke 15ml. parfumconcentraat waar je echt heel lang meedoet.

 

  • AL FARES CONCENTRATED PERFUME

 

Het parfumconcentraat Al Fares komt van het Saoedi-Arabische parfumfabrikant Al-Rehab die traditionele Arabische parfums creëert. Deze Arabische parfums (ook wel attars genoemd) worden gemaakt van kostbare natuurlijke essences. Het eerste wat me bij dit parfumconcentraat opvalt is dat het heel erg ruikt als een Westers parfum. Heerlijk fris en energiek zonder de kenmerkende Oosterse zwoelheid. Het doet mij enigszins denken aan de herengeur Chemistry van Clinique uit 1997, maar anderen herkennen er meer Eternity for Men in van Calvin Klein. Denk aan geurende groene varens die hun aroma vrijlaten na beneveld te zijn door een frisse regenbui. Deze geur zal ongetwijfeld door veel (Westerse) mannen als lekker worden ervaren. Komt in een roll on 6ml. uitvoering. Blijft helaas wel minder lang hangen dan Oudi en Makkah.

 

  • BALKIS AL-REHAB

 

Balkis of Balqis is vernoemd naar de koningin van Sheeba. Dit super vrouwelijke Oriëntaalse bloemige parfumconcentraat heeft een hele luxe/chique geurbeleving. Het is compleet gelijkwaardig aan een topgeur van ieder ander bekend Westers merk. Zou je deze geur geblinddoekt ruiken dan zou je denken dat er een hoog prijskaartje aan vast zou zitten. Balkis is een poederachtig parfum verrijkt met vanille & bloem –en poederachtige noten. Het Oud ingrediënt ruik ik in zijn geheel niet. Het oogt in mijn beleving erg Frans en veel minder traditioneel Arabisch dan de andere geuren. Veel bloggers vergelijken Balkis als een zwaardere versie van Jean Paul Gaultier’s Classique. Balkis is weliswaar minder Oosters zwoel/zwaar dan de andere geuren, waardoor deze geur zeer geschikt is voor de Westerse m/v consument. Zelfs uren later heb je nog plezier van deze topgeur.

 

  • GOLDEN SCENT AL-REHAB

 

De mix van vanille en karamel in deze geur is ongekend lekker. Want hoe lekker ruiken beide ingrediënten wel niet! Dit ruik je dan ook gelijk als je de parfumolie over je hals rolt. Niet mierzoet maar als een warme zoete laag waar je gelijk vrolijk van wordt. Het is geen stoere mannengeur maar lekker zacht met een zoete boventoon; versterkt door de bloemige noten en amber. Hoewel Golden Scent bedoeld is voor mannen zullen veel vrouwen zullen deze parfumolie absoluut heerlijk vinden ruiken. De toegevoegde Oud komt bij mij niet helemaal tot ontwikkeling maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de andere ingrediënten. Dit is zonder twijfel 1 van mijn favoriete geuren. Zelfs uren later word je nog omhuld door de heerlijke walm van Golden Scent, die in een bescheiden 3ml. uitvoering maar absoluut naar meer smaakt/ruikt!

 

 

Al deze parfumconcentraten doen totaal niet onder voor de alom bekende gevestigde Westerse merken. Sterker nog, sommige van deze parfums zijn nog veel beter! Waarbij ze definitief langer blijven hangen (lees: ruiken) dan menig Westers parfum. Ik ben inmiddels fan geworden van deze heerlijke Arabische parfumconcentraten en kan het iedereen aanraden om een aantal parfums gewoon te proberen.