AHAVA BRAND SPA

 

Al generaties bezoeken mensen die hun huid willen doen herleven de streek rond de Dode Zee vanwege de helende werking ervan. Daar waar Cleopatra destijds als eerste de Dode Zee als ultieme Spa ontdekte. Die beleving wordt nu ook professioneel waar gemaakt in de Ahava Brand Spa in Heemstede. In een schitterende salon waar rust, sereniteit en persoonlijke aandacht samenkomen. En ook mannen zijn er meer dan welkom.

 

 

Voor de man behoort het bezoeken van een beautysalon wellicht nog niet tot een vast routine onderdeel qua gezichtsverzorging. Maar daar komt geleidelijk aan wel steeds meer verandering in. Het verzorgen van zijn gezicht is wel iets waar mannen bewust steeds meer aandacht aan besteden. Mannen en beauty is anno 2013 gelukkig allang geen taboe meer. Om het zelf te ervaren onderga ik een behandeling voor mannen in deze Ahava Brand Spa die als voorbeeld Spa dient voor geheel Nederland. Het binnenstappen van de Ahava Brand Spa voelt als het betreden van een oase van ontspanning waarin de stijlvol ingerichte salon eerder als een warme huiskamer overkomt. In de comfortabele lounge ruimte wordt men eerst gevraagd een formulier in te vullen waarna de behandeling op zal worden afgestemd. Dit kan als een soort van adviesplan worden gezien. “ Als de man de Spa binnenkomt dan houden we een korte intake. We geven advies over de behandeling naar aanleiding van de ingevulde vragenlijst en stellen vervolgens een soort van stappenplan op. En geven advies over de te gebruiken producten.”, aldus Mieke die als eigenaresse en manager van de Ahava Brand Spa al 30% van haar clientèle tot mannen mag rekenen. “ Veel mannen worden door hun partner meegenomen en ze vinden het echt lekker. Sommige mannen komen om de 6 weken en ze ervaren het als echte ontspanning en een soort van uitje. Soms komen er zakenmannen in de lunchtijd voor een massage of in de avonduren wanneer we ook geopend zijn.” Als een ware host, zorgt Mieke ervoor dat de klant zo goed mogelijk in de watten wordt gelegd en er zich volledig thuis voelt. De mannelijke klant kan voor verschillende behandelingen terecht in deze Spa. Zo zijn er Mineral Energy, Mineral Balance Back Massage of Mineral & Stone Rejuvenation behandelingen; verfrissende gelaatsverzorgingsbehandelingen afgestemd op de behoeftes van de mannenhuid en specifieke massage behandelingen voor het hele lichaam. Daarnaast maken ook steeds meer mannen gebruik van de manicure en pedicure behandelingen die Mieke in haar salon aanbiedt.

 

 

Als deskundige in de beautybranche heeft Mieke in het verleden met vele andere beauty merken gewerkt maar de keuze om met Ahava te werken sprak haar aan vanwege het unieke Dode Zee concept. “ Het is een mooi concept en het zijn lekkere producten om mee te werken. Het zijn producten die eigenlijk zichzelf verkopen wegens de betaalbare prijs en de klanten zien ook snel resultaat.” Ahava is een natuurlijke mineraalrijke huidverzorgingsmerk uit Israel ontstaan uit liefde voor de bijzondere Dode Zee. Al meer dan 20 jaar oogst Ahava de tijdloze ingrediënten op een verantwoorde manier om de beste huidverzorgingsproducten aan te bieden. Ahava gebruikt modder, zout, water en planten uit de Dode Zee en scheidt de mineralen waarvan 1 ingrediënt wordt gemaakt: Osmoter. Dit ingrediënt wordt in alle Ahava producten verwerkt en is de kracht van dit unieke huidverzorgingsconcept. Het merk is inmiddels onderscheiden met vele internationale beauty awards en wordt geëxporteerd naar ruim 30 landen. Sinds een paar jaar is er ook een speciale mannenlijn gelanceerd: Time to Energize Men. Een serie van 6 producten die alles heeft om de mannenhuid energie te geven en goed te verzorgen. Van Exfoliating Cleansing Gel tot een superlekkere Mineral Hand Cream. “ Alle producten zijn geschikt voor alle huidtypes. De producten bevatten geen parabenen en zijn vrij van conserveringsmiddelen.”

 

 

DE BEHANDELING

 

Tijdens de behandeling voor mannen wordt er alleen en exclusief gewerkt met de producten van Ahava Time to Energize Men. In al deze producten is het bestanddeel Osmoter verwerkt dat een mix is van Dode Zee mineralen die helpen de huid gezond te houden en G Force; een krachtige combinatie van plantaardige bestanddelen zoals ginkgo, gember en ginseng. Als begin van de behandeling wordt mijn gezicht grondig gereinigd met een exfoliating cleansing gel. De korreltjes die erin zitten verwijderen de dode huidcellen en zorgen voor een frisse en zachte huid. Hierdoor kunnen de bestanddelen van andere producten dieper in de huid kunnen komen. Helaas scrubben nog steeds te weinig mannen hun huid. “ Het scrubben en gebruiken van een masker ontbreekt helaas nog bij veel mannen. Dat kan zeker wel 1 keer in de week worden gedaan.’, aldus Alke. Een echt salonproduct is de Renewal gel die de huid vernieuwt door de aanwezige Fruitzuren, die de huidstructuur zichtbaar doet verbeteren. Een 2 minuten intrekkende moddermasker ( rijk aan mineralen) kan nu beter haar werk doen en kan mogelijk voor enige tinteling zorgen. “ Dit betekent dat de huid op die plekken niet geheel in balans is en de mineralen haar werk doen.” Duidelijk. Na iedere stap van de behandeling wordt met warme kompressen constant de huid gereinigd en zo voorbereidt op de volgende productbehandeling. Voor ware een boost van de huid krijg ik een heerlijke essence ingemasseerd. “ Samen met de renewelgel zijn deze 2 producten echte salonproducten die niet te koop zijn. We doen dit bewust zodat mannen hiervoor terugkomen.” De overige producten zijn wel in de salon verkrijgbaar. Ter afsluiting krijg ik een hydraterend masker en wordt mijn gezicht royaal ingesmeerd met de Age Control Moisturizing Cream. Iedere aanbreng van het product gebeurt met zacht masserende bewegingen waardoor je gezicht volledig ontspant. Maar ook wordt de hals en deel van de borst meegenomen. Heerlijk!

 

 

Tijdens de behandeling zorgt de ontspannende muziek op de achtergrond voor totale relaxatie waardoor je echt helemaal tot rust komt. Erg prettig is ook dat iedere stap van de behandeling en doel van het product duidelijk wordt uitgelegd. Voor extra ontspanning worden mijn handen en hoofdhuid tijdens de verschillende stappen van de behandeling gemasseerd. Ook kan indien gewenst de rug worden gemasseerd. Niet alleen is mijn gezicht tot rust gekomen maar ze oogt zichtbaar ontspannen, fris en gezond stralend. Ja, ik oog echt wel jonger! Ahava… My Skin Reborn? Volmondig JA! Ik gun iedere man deze totale ervaring.

 

Voor behandelingen/prijzen en of meer informatie: www.hblheemstede.nl

De Ahava producten zijn exclusief verkrijgbaar bij de apotheek en de Ahava beautysalons.

 

Wil je ook genieten van de ultieme AHAVA EXPERIENCE ?

We leggen je uitgebreid in de watten met het AHAVA FOR MEN (75 min.) arrangement:

  • AHAVA rug, nek-en schouder massage.
  • AHAVA for men facial.
  • Diepwerkende reiniging.
  • Moddermasker met mineralen uit de Dode Zee.
  • Gezicht-en hoofdhuid massage.
  • Ahava finishing touch.
  • Indien gewenst bruinen onder de zonnebank.

EXCLUSIEF VOOR BEAUTYFORMENLEZERS 49,00 EURO.