CLINIQUE FOR MEn

 

 

De producten van Clinique Skin Supplies For Men overtreffen de eisen die mannen stellen aan verzorgingsproducten. Te herkennen aan de no-nonsense en kraakheldere advertenties die de effectiviteit en simpelheid van de producten nog eens duidelijk onderstrepen. “Het product staat centraal bij Clinique. Daarom gebruiken we ook geen modellen in onze campagnes.”, aldus Amanda Herckenrath; Education Manager voor Clinique Nederland.

 

 

Qua gezichtsverzorging voor mannen is er de afgelopen 10 jaar gelukkig veel veranderd. Gebruikte de heteroman vroeger nog producten van zijn vrouwelijke partner, anno 2012 durft hij zelf een parfumerie binnen te gaan op zoek naar de juiste verzorgingsproducten. “ De gene is weg bij de heteroman. Hij is over de drempel heen en durft nu, naast het kopen van geuren, ook zijn eigen verzorgingsproducten te aan te schaffen. De homoseksuele man durfde al veel eerder om advies te vragen want hij was al langer begaan om zijn uiterlijk. Hij wilde er altijd al wel goed uitzien.” Amanda onderstreept de rol van de homoman die er (mede) voor gezorgd heeft dat de cosmetica industrie voor mannen “booming business” is geworden. “ Voor mannen is het belangrijk dat je ze in hun waarde laat en niet overstelpt met allerlei informatie. Als een man je vertrouwd dan koopt hij het product en bovendien is hij een zeer trouwe klant. Maar maak het niet te gecompliceerd voor ze. Keep it simple is dan ook onze belangrijkste filosofie”.

 

 

Clinique werd in 1968 geïntroduceerd als eerste merk dat producten brengt die door dermatologen zijn ontwikkeld. Het hart van Clinique is het simpele 3-stappen huidverzorgingsysteem speciaal gericht op de basis huidverzorging voor mannen. Als eerste stap is er de Face Soap of Liquid Face Wash voor de reiniging van de huid om zo de opgehoopte talg en vuil te verwijderen. De Scruffing Lotion dient als tweede stap om de dagelijkse opgebouwde dode huidcellen nogmaals te verwijderen. Al naar gelang het huidtype is deze lotion verkrijgbaar in 4 verschillende sterktes. Als afsluiting is er de derde stap met de M Lotion/M Gel Lotion die essentiële vochtverzorging aan de huid biedt en zodoende de huidconditie verbeterd.  “ Een goed gereinigde gezicht is essentieel zodat het product effectiever zal werken. Belangrijk is dat je bij stap 2 de Scruffing Lotion met een wattenschijf maar 1 keer over je gezicht haalt. Dus niet te lang over de huid poetsen.”

 

 

Clinique staat vooral ook bekend om het exfolieren (scrubben) van de huid voor een stralende huid. Manueel exfoliëren ( scrubben met een korrel) mag in principe iedere dag maar Amanda vergelijkt het exfoliëren van de huid als een training die je langzaam moet opbouwen. Vergelijk dit met een marathon. “ Afhankelijk van de huidzorg ( doffe, vale, vermoeide huid) zul je uiteindelijk 1 keer, 2 keer of iedere dag kunnen exfoliëren. Als je huid dit nog nooit eerder ervaren heeft zal je dit langzaam moeten opbouwen. Wat exfoliëren doet is het verwijderen van de dode huidcellen. Het gevaar van scrubben is dat als dit te lang en te hard doet de huid na afloop rood nagloeit wat niet prettig aanvoelt. De crèmekleurige Face Scrub van Clinique wordt tijdens het scrubben wit wat een indicatie is dat je lang genoeg hebt gescrubt.” Een gescrubde huid zorgt er niet alleen voor dat de ingrediënten van de verzorgingsproducten beter door de huid worden opgenomen, maar het zorgt ook voor een gladdere ondergrond waardoor het scheerproces makkelijker verloopt. Was ik altijd in de veronderstelling dat je beter kon scrubben op een geschoren gezicht, blijkt dat het beter is om dit te doen voor het scheerproces. 

 

 

In tegenstelling tot andere merken adverteert Clinique nauwelijks in tijdschriften maar ligt hun kracht met name in de mond tot mond reclame. “ Onze mannenlijn zien we als een serviceproject maar is niet onze voornaamste focus. Met onze Skin Supplies For Men producten willen we aan de mannen iets bieden wat puur van hen is. Mannelijke producten waarvoor we als hoofdkleur grijs hebben gekozen. Het is simpel en de producten bevatten geen parfum want een man wil dat liever niet in zijn verzorgingsproducten.” Alle Clinique producten hebben overigens als gemeenschappelijke link dat ze het dagelijkse scheerproces willen vergemakkelijken. “ Hoe beter de huid geëxfolieerd en gehydrateerd is, hoe eenvoudiger het scheerproces verloopt zonder kans op ingegroeide baardharen. Met onze producten halen we het beste uit de natuur en laboratoria. Onze producten zijn op Allergie getest en 100% Parfumvrij. Dat betekent dat alle Clinique producten 7200 keer op 600 willekeurige vrijwilligers zijn getest onder supervisie van dermatologen, om er zeker van te zijn dat de producten geen allergische reactie veroorzaken op de huid.

 

 

Amanda vindt het een gezonde ontwikkeling om te constateren dat anno 2012  mannen er nu voor uit durven te komen dat ze specifieke huidproblemen hebben. In tegenstelling tot vroeger schaamt een man zich er niet meer voor om te zeggen dat zijn huid trekt of bijvoorbeeld rood is of ouder wordt. “ Mannen denken daar nu veel meer over na en gaan op zoek naar producten die hen daarbij kunnen helpen. Je ziet overigens dat de gevoeligheid qua huid de laatste paar jaar met zo’n 40% is toegenomen. Dat is voor ons nu de indicator geworden om daar de juiste producten op af te stemmen. Bij Clinique adviseren we op maat.” Een goed voorbeeld hiervan is de onlangs op de markt geïntroduceerde Skin Supplies for Men Dark Spot Corrector. Dit serum is speciaal ontwikkeld voor mannen die pigmentvlekken en kleine huidsverkleuringen vermindert. De kerningrediënten voorkomen de vorming van nieuwe donkere vlekken; het melaninehoudend “stof” dat zorgt voor pigmentophoping wordt geëxfolieerd zodat de huid er weer vitaal en helder uit gaat zien. De belangrijkste voordelen zijn: het verbeterd meteen de helderheid van de huid ( al na 2 weken), de huid wordt minder gevoelig voor irritaties en het is geschikt voor alle huidtypes en alle huidtinten. En ook met dit product is er een link te leggen met scheren want de Dark Spot Corrector bevat extra herstellende en kalmerende ingrediënten ter versterking van de vochtbarrière van de huid die dagelijks te lijden heeft van het scheren. En de ingroei van baarhaartjes wordt door dit product aanzienlijk verminderd. Zo simpel!

 

Voor meer informatie: www.clinique.nl