SYNERGIE SKIN VITAMINE C

 

vitamineCAls het op effectieve ingrediënten aankomt in cosmeticaproducten dan is vitamine C toch wel 1 van de beste. Het is een krachtige bescherming tegen vrije radicalen (gevormd door overmatig roken, stress, medicijnen of zonlicht) die vroegtijdige huidveroudering veroorzaken. Vrije radicalen zijn zeer agressief in het beschadigen van het collageen in de huid met rimpels en fijne lijntjes als gevolg. Vitamine C kan deze vrije radicalen als het ware “vangen” en huidveroudering doen vertragen. In de huid zijn van nature antioxidanten aanwezig om de vrije radicalen te vangen maar dit is niet altijd voldoende. Antioxidanten beschermen het huidweefsel en DNA tegen vrije radicalen en agressieve stoffen die schade aan de huidcellen kunnen toebrengen. Met de jaren neemt het aantal antioxidanten echter af en dit tekort kan worden aangevuld met voeding en cosmeticaproducten.

 

Vitamine C is 1 van de meest bestudeerde cosmetische ingrediënten die de huid echt doet verbeteren. 1 van de belangrijkste functies van vitamine C is bijdragen tot de productie van collageen en elastine. Collageen is een huideigen stof die zorgt voor celvernieuwing en de huid haar elasticiteit geeft. Collageen afname is de belangrijkste veroorzaker van rimpels. Vitamine C wordt niet door het menselijk lichaam aangemaakt en moet dus via onze voeding worden ingenomen. Vitamine C zit in o.a.: citrusvruchten, kiwi’s, bloemkool, rode paprika’s en rode kool. Je zou denken dat veel fruit eten die vitamine C bevat helpt, maar dit heeft geen anti-aging effect omdat fruit daarvoor een té lage concentratie vitamine C bevat. Je kunt dus vitamines niet alleen eten maar ze ook op je gezicht smeren.

 

  • WAT ZIJN ZOAL DE VOORDELEN VAN VITAMINE C?

 

Vitamine C kan zichtbare huidveroudering tegengaan. Het vult rimpels, verstevigd de huid en geeft bij gebruik een meer egale teint.


Vitamine C stimuleert de productie van stoffen die de huid verstevigen.


Het verbetert daadwerkelijk het natuurlijk afweersysteem van de huid.


Het activeert alle andere stoffen die in de huidverzorgingproducten zijn verwerkt.


Vitamine C werkt met je huidcellen om de productie van collageen te stimuleren.


Het ondersteunt een goede huidbarrière waardoor de huid optimaal gehydrateerd blijft.


Vitamine C kan pigmentvlekken doen verminderen.


Het is een antioxidant en kan UV-schade doen beperken.

 

 

Al eerder schreef ik over het geweldige Australische cosmeceutical merk SYNERGIE SKIN en haar mannenlijn. Maar daarnaast zijn er ook andere producten in dit assortiment die prima door mannen kunnen worden gebruikt. Want uiteindelijk gaat het om wat de huid nodig heeft en niet om marketingtechnische begrippen als “dit is alleen voor vrouwen of mannen”. Ook de mannenhuid heeft veel baat bij producten die vitamine C bevatten. En ook die zijn te vinden in de Synergie Skin range. De oprichtster van Synergie Skin Terri Vinson hanteert als filosofie de “Clean science”. Dit houdt in dat ze de meest hoogwaardige in laboratoria gesynthetiseerde ingrediënten combineert met de beste uit de natuur verkregen ingrediënten. Haar cosmeceutical producten bevatten alleen de allerbeste en meest zuivere ingrediënten om zo de huid in topconditie te brengen. Daarnaast zijn alle Synergie Skin producten vrij van parabenen, kunstmatige kleurstoffen, kunstmatige geurstoffen, parfums, talk en worden niet getest op dieren. En met trots gefabriceerd in Australië.

 

 

  • VERPAKKING & CONCENTRATIE

 

Hoewel er veel cosmeticaproducten op de markt zijn die beweren vitamine C bevatten, moet het product echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen wil het effectief zijn. Vitamine C kan slecht tegen vocht, licht en zuurstof. De flacon moet daarom luchtdicht zijn verpakt want in aanraking met lucht/zuurstof of water verliest vitamine C deels zijn werking en effectiviteit. De verpakking is bij voorkeur donker of ondoorzichtig zodat er geen licht van buitenaf bij kan komen. Het product met vitamine C komt het liefst in een tubevorm of verpakking met pompje zodat er zo min mogelijk zuurstof bij kan komen. De goede en werkzame producten onderscheiden zich hiermee van de mindere producten. De toegevoegde concentratie vitamine C is van uiterst belang wil het effect hebben; de meest effectieve concentratie ligt dan ook tussen de 0,3% en 10%. IN DE SYNERGIE SKIN SUPREMA-C IS DIE VITAMINE C CONCENTRATIE MAAR LIEFST 16%.

 supremaC1

 

  • SYNERGIE SKIN SUPREMA- C

 

Dit is een krachtig werkende vitamine C moisturiser met L-ascorbinezuur (= pure vitamine C). Dit laatste is dé vorm van vitamine C die door de eigen huidcellen wordt herkend. Andere derivaten van vitamine C verwerkt in cosmeticaproducten zijn minder effectief. Aangezien L-ascorbinezuur gemakkelijk oxideert in aanwezigheid van water en warmte is het in deze formule ingekapseld in een watervrije oliebasis. De gebruikte L-ascorbinezuurkristallen zijn fijn gemicroniseerd en beschermd in een olie-omhulsel om zo elke kristal tegen oxidatie te beschermen. Hierdoor kan het dus niet oxideren en verliest het niet haar effectieve werking. Andere merken gebruiken vaak L-ascorbinezuur met water waardoor het al in 4 dagen oxideert. Hiermee onderscheidt Suprema-C zich dus van andere producten. Daarnaast bevat Suprema-C pure olijf squaleen, druivenpitolie en vitamine E.

 

 Van deze crème heb je echt heel weinig nodig aangezien de vloeibare textuur makkelijk uitsmeert. Dat komt omdat dit product op oliebasis is gemaakt. Dit is niet een “standaard” volle crème die je als een dikke laag aanbrengt maar een dunne laag is al meer dan voldoende. Trekt snel in de huid en laat totaal geen zichtbare laag achter. Na een paar dagen gebruik voel je dat de huid écht strakker aanvoelt. De huid oogt zichtbaar egaler, rustiger en gladder. Kortom een betere huidtextuur. De Skin Suprema-C werkt echt! Van alle producten die ik heb gebruikt is deze 1 van de weinige die al haar claims echt waarmaakt. Je kan deze Skin Suprema-C ook als een kuur gebruiken en het bijvoorbeeld een week lang gebruiken. Het pompsysteem is vrij uniek en ben ik alleen nog tegengekomen bij een ander merk: Absolution. Je drukt op de ronde dispenser waardoor in het midden de crème naar boven wordt geduwd op het plateau. Daarna strijk je de hoeveelheid crème ervan af voor op je huid. Zo wordt de crème niet in aanraking gebracht met bacteriën van je vingers en blijft ze beter intact. Hygiënisch en praktisch.

superserum klein 

 

  • SYNERGIE SKIN SUPERSERUM


1 van de beste cosmeticaproducten zijn toch wel serums. In tegenstelling tot crèmes zijn serums uiterst vloeibaar (vergelijk de textuur met die van gestold water), vaak volledig transparant en trekken razendsnel in de huid. Binnen een paar seconden heeft de huid het serum volledig opgenomen. Als het ware door de huid opgeslurpt. Ideaal voor mannen die geen enkele crème laag willen voelen of zien. Daarnaast bevatten serums vaak hoge concentraties van allerlei werkzame ingrediënten. Zo bevat deze Skin Superserum o.a. een peptide complex die in staat is om de huidcellen te regenereren en genetische schade te doen herstellen. De sacharide isomeer (verkregen uit de zee) stimuleert de huideigen aanmaak van hyaluronzuur, bindt vocht aan de huid en verbetert het volume en de stevigheid van de huid.

 

 

Door de vloeibare textuur heb je zeer weinig van dit serum nodig voor je hele gezicht: 1 á 2 keer drukken op de pompflacon is ruim voldoende. Oftewel de grootte van een speldenknop. En dan snel smeren want nog voor je het door hebt is het serum al in de huid getrokken. Totaal onzichtbaar! Tevens is deze serum compleet geurloos. Voor de man die méér wil dan alleen een crème is deze serum een mooie basis. Ook deze serum kan prima als een kuur worden gebruikt om zo de huid extra intensief te voeden.

 

Lees ook: http://www.beautyformen.nl/component/advportfoliopro/project/88-huidproducten/113-synergie-skin

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in:

 

Fields with (*) are required.