WEBECOS

 

webecos manfotoAls het om het promoten gaat van Nederlandse cosmeticamerken dan gebruik ik graag daarvoor mijn website als platform. Zo werd ik door het persbureau HappyLife PR uitgenodigd voor een perspresentatie van het Nederlandse cosmeceutical merk WEBECOS. De term cosmeceutical wordt momenteel veel gebruikt en staat voor cosmetica die tegen het farmaceutische aanleunen. Oftewel producten die biologisch actieve ingrediënten bevatten. Met trots kan WEBECOS zeggen dat zij het eerste échte Nederlandse merk zijn die deze producten sinds 1962 op de markt lanceren. Want WEBECOS staat voor Wetenschappelijk Bereide Cosmetica. En nu ruim 50 jaar later is Jan Zwoferink de drijvende kracht achter WEBECOS. “Het farmaceutische DNA zit nog steeds in ons merk.”

 

Met zijn achtergrond als apotheker en eigenaar van WEBECOS weet Jan als geen ander hoe formuleringen in elkaar steken en alles over werkzame ingrediënten. Geheel in de filosofie van WEBECOS. “Het principe van zelf ontwikkelen en produceren van op basis van eigen receptuur in een farmaceutische omgeving hanteert WEBECOS nog steeds tot op de dag van vandaag. Al onze producten worden in Alkmaar en Amstelveen geproduceerd. En uiteraard zijn al onze producten dierproefvrij. Voor ons is het heel belangrijk dat we de nadruk leggen op welke ingrediënten we in onze producten verwerken. We gebruiken pure ingrediënten waarvan aangetoond is dat ze helpen het herstellend vermogen van de huid te stimuleren. Want deze farmaceutische filosofie vormt de basis waarop WEBECOS is ontstaan.”

 

 

“Bij veel andere cosmetica merken is de brandstory, oftewel het vertellen van het verhaal om het merk, erg belangrijk geworden. En daarnaast geven ze meer aan wat er niet in hun producten zit in plaats van welke ingrediënten ze wel gebruiken. Daar kan ik mij nogal eens aan storen want uiteindelijk gaat het erom wat er wél in het product zit. Wij bij WEBECOS vertellen daarentegen juist wel welke ingrediënten we in onze producten stoppen. Waarbij onze actieve ingrediënten voornamelijk afkomstig zijn uit natuurlijke bronnen. Verder gebruiken we niets wat overbodig is. Bij ons draait het niet alleen om de ingrediënten maar ook om de juiste formulering ervan. Uiteindelijk moet het product ook doen waarvoor het bedoeld is. We spreken dan ook van Elementary Skincare. ” En dat vertaalt zich overduidelijk de scheikundige periodieke elementen die WEBECOS op haar verpakkingen heeft staan. Die geven duidelijk aan welke ingrediënten erin zijn verwerkt.

 

 

  • MANNEN & WEBECOS

 

Ook mannen kunnen prima gebruik maken van de Webecos producten. “Binnen WEBECOS hebben we niet een aparte mannenlijn. Dat komt eigenlijk omdat onze producten ook prima geschikt zijn voor de mannenhuid. Voor mannen zijn 2 dingen belangrijk als het aankomt op cosmeticaproducten; de geur moet lekker zijn en het liefst hebben mannen een all-in-one product. Mannen houden er nu eenmaal niet van om veel producten te moeten gebruiken. Onze producten zijn licht geparfumeerd waarbij we bij voorkeur gebruik maken van natuurlijke geurstoffen. Om het merk WEBECOS ook internationale bekendheid te geven neemt WEBECOS deel aan veel internationale beurzen. Waarbij Jan merkt dat het merk veel aansluiting heeft in met name de Noordelijke landen. “Inmiddels is WEBECOS al verkrijgbaar in België, Luxemburg, Duitsland, Noorwegen, de Baltische staten en in Engeland ziet men ons merk echt als een “high brand” product. Maar uiteindelijk is WEBECOS toch een nuchter Nederlands merk zonder te veel poespas met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Consumenten hoeven geen dure prijzen te betalen voor bijvoorbeeld dure potjes want het gaat erom wat erin zit. En dat is een eerlijk verhaal qua ingrediënten met de juiste formulering.”

 

 webecos retinolcream

Met de Elementary Skincare biedt Webecos een uitgebreid assortiment aan producten voor thuisgebruik en bestaat uit meer dan 100 producten. Eerlijke cosmetica met hoge concentraties natuurlijke ingrediënten, zachte conservering en natuurlijke geurstoffen. Allemaal ingrediënten die vriendelijk zijn voor de huid waardoor allergische reacties vrijwel nooit voorkomen. En omdat er bij voorkeur gebruik wordt gemaakt van natuurlijke geurstoffen ruiken ze ook lekker.

 

 

  • WEBECOS REVIVING DETOX CREAMY CLEANSER

 

Zoals de naam al aangeeft is dit een romige cleanser voor je gezicht. Deze cleanser bevat ook een kleine korrel die zorgt voor een dagelijkse exfoliatie van de huid, om zo de celvernieuwing optimaal te houden en huidveroudering tegen te gaan. En die kleine korrel voel je onmiddellijk als een lichte scrubbeurt. Na afloop heb je een superfris gereinigd gezicht die glad en schoon aanvoelt. Eigenlijk kan deze creamy cleanser ook prima als een scrub worden gebruikt, daarvoor is de korrel meer dan voldoende aanwezig. En gewoon iets langer je gezicht hiermee reinigen in ronddraaiende bewegingen.

 

 

  • WEBECOS RETINOL CREAM

 

Retinol (beter bekend als vitamine A) is geweldig voor de huid. Retinol is een ingrediënt dat huidcellen als het ware vertelt hoe zich te herstellen door nieuwe, gezonde huidcellen aan te maken. Het speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling en differentiatie van de huidcellen. Het is 1 van de best onderzochte cosmetica ingrediënten waarvan onomstotelijk bewezen is dat helpt om de huid er jonger uit te laten zien. De Webecos Retinol Cream bevat een hoog gehalte aan Retinol, dat in aanraking met de huid wordt omgezet in Vitamine A. Om de huid te laten wennen aan Retinol is het aan te bevelen om deze crème om de dag aan te brengen en dan het liefst in de avond. Op die manier kan je zelf ervaren hoe jouw gezicht erop reageert. Daarnaast zit deze crème boordevol plantaardige oliën zoals druivenpitolie, calendula olie en koolzaadolie. Dit zijn sterke antioxidanten en bevatten veel vitamines. Deze crème komt in een lucht- en lichtdichte verpakking waardoor de werkzaamheid van Retinol optimaal in stand blijft.

 

 

  • WEBECOS ROYAL JELLY CREAM MASK

 

Bij het woord gezichtsmasker denken veel mannen nog aan harde opdrogende maskers. Maar dat is een totaal achterhaalde gedachte. Want veel gezichtsmaskers drogen anno nu niet meer op als een “harde plakkaat” maar blijven aangenaam zacht en flexibel. Zo ook deze romige witte Royal Jelly Cream Mask. In deze crème masker is het natuurlijke Gelee Royale (het voedsel voor de bijenkoningin) verwerkt. Het geheel witte gezichtsmasker smeert gemakkelijk uit en droogt totaal niet droog op maar trekt enigszins in je gezicht waardoor er een flets witte laag achterblijft. Na het afspoelen heb je een lekker fris gezicht die nog strakker aanvoelt als je eerst je gezicht scrubt en dan een gezichtsmasker aanbrengt. Deze Royal Jelly crème masker is geschikt voor de algehele conditieverbetering voor een gezonde en frisse huid.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in:

 

Fields with (*) are required.