HIGH LUXURY MEN SKINCARE PRODUCTS

 

SisleymenAls het op huidverzorging aankomt dan bestaan er al goede basis verzorgingsproducten voor mannen. Producten die vaak ook redelijk geprijsd zijn. Maar voor mannen die nét iets meer willen uitgeven en hogere eisen stellen zijn er ook luxere huidproducten te vinden. Voor mannen die niet op een euro meer of minder kijken. Die gaan voor een ultieme luxe “pampering” gevoel. Want ondanks de duurdere prijs zijn deze huidverzorgingsproducten vaak uiterst economisch in gebruik waardoor ze zichzelf op die manier terugbetalen. Maar ach, de prijs is voor deze groep mannen echter totaal ondergeschikt…

 

 • SISLEY SISLEYUM FOR MEN

 

Het Franse cosmeticamerk SISLEY staat bekend als een merk die zich laat inspireren door de plantenwereld. Daarbij hanteert het merk een streng selectieproces waarbij planten op een aantal aspecten worden beoordeeld. Zo moet de plant van de beste kwaliteit in zijn categorie zijn en de plant moet uit het land of de streek komen waar de plant de beste kwaliteit heeft. Daarnaast moet de plant op het juiste moment geoogst worden zodat de plant het effectiefst is. Voordat deze kostbare werkstoffen worden gebruikt worden ze zorgvuldig geselecteerd op basis van hun biologische eigenschappen en hun effect op de huid. De wetenschappers van Sisley onderzoeken naar de beste doseringen en combinaties met de meest effectieve werkstoffen. In de laboratoria van Sisley werken onderzoekers en toxicologen samen om de meest geschikte werkstoffen te selecteren en te kunnen garanderen dat ze in elke formule effectief en 100% werkzaam zijn. Alle producten van Sisley worden door onafhankelijke onderzoekscentra onder dermatologisch toezicht klinisch getest op hun effectiviteit en veiligheid. De doeltreffendheid van de Sisley producten worden inmiddels verkocht in meer dan 90 landen op alle 5 de continenten.

 

 

Veel van de Sisley producten kunnen ook door mannen worden gebruikt maar toch besloot Sisley om 1 speciaal product voor de mannenhuid te lanceren: Sisleÿum For Men. Een compleet revitaliserende anti-aging verzorging voor mannen en after shave balsem. De formule is speciaal ontwikkeld om de weerstand van de mannenhuid tegen de dagelijkse schadelijke invloeden te verhogen. Denk hierbij aan scheren, kou, stress en milieuvervuiling. De crèmekleurige vloeibare emulsie trekt snel in de huid en is totaal niet vettig. Je hebt er overigens opvallend weinig voor nodig om je hele gezicht te hydrateren. Dus is hierdoor economisch in gebruik. Daarnaast heeft deze emulsie een aangename licht houtige geur. Ideaal voor mannen die slechts 1 product willen gebruiken. Sisleÿum for Men komt in een schitterende glanzende metallic pompflacon waardoor alle ingrediënten goed geconserveerd blijven. Dit product bevat o.a. extract van Lampionplant (is een antioxidant voor de huid en bestrijdt vrije radicalen en stress), Padina Pavonica (is een kleine bruine alg die bescherming biedt tegen vervuiling en zo rimpelvorming kan vertragen) en Witte Wilg. Het extract van witte malrove en karitéboter verminderen het branderige gevoel na het scheren. Sisleÿum for Men kan zowel ’s ochtends als in de avond worden gebruikt. En is geschikt voor alle huidtypen.


Adviesprijs: 208,50 euro.

 lacolline1

 

 • LA PRAIRIE EXTRAIT OF SKIN CAVIAR FIRMING COMPLEX

 

Wie aan La Prairie denkt, denkt gelijk aan kaviaar. Want in eeuwenoude oceanen vangt het Zwitserse cosmeticamerk La Prairie de kostbare kaviaarparels om ze in haar huidverzorgingsproducten te verwerken. Kaviaar is meer dan alleen een luxe delicatesse; het is ook rijk aan mineralen, vitamines en lipiden. Laatstgenoemde zijn huideigen vetten die de huid soepel en glad houden. Het is 1 van de meest krachtige voedingstoffen in de natuur die over opmerkelijk herstellende eigenschappen beschikt. En La Prairie heeft een hele range van producten waarin kaviaar is verwerkt. Maar daarnaast gebruikt La Prairie ook nog een ander ingrediënt die ze in al haar producten verwerkt: het “Cellular Complex” ingrediënt. Dit complex is uitgevonden in de Zwitserse La Prairie klinieken en vertraagt zichtbaar het verouderingsproces van de huid. Dit geheime complex is als een gezonde voedingsbodem waardoor alle andere ingrediënten goed kunnen werken. Alleen de producten van La Prairie bevatten dit unieke ingrediënt.

Serums zijn een ideaal product voor mannen omdat ze razendsnel in de huid trekken zonder dat deze vettig aanvoelt. Van een serum voel en zie je namelijk niks; de huid slurpt het binnen een paar seconden letterlijk op. Hiermee vormt het de ideale basis voor eventuele een dag-of nachtcrème.

 

Adviesprijs: 187 euro.

 

 

 • LA COLLINE FOR MEN CELLULAR CLEANSING & EXFOLIATING GEL

 

Letterlijk vertaald betekent La Colline heuvel. En hiermee refereert het Zwitserse cosmeticamerk La Colline naar haar geboorteplaats Sion; gesitueerd tussen de 2 heuvels Valère en Tourbillon. En daar aan de Zwitserse Rivièra, dat wordt beschouwd als het middelpunt van de biotechnologische industrie, is de La Colline Cellular Research Laboratoria gevestigd. Naast de innovatieve formules en wetenschappelijke basis van de producten wordt er ook veel aandacht besteed aan de texturen van de La Colline producten. De innovatieve formules zijn gebaseerd op actieve ingrediënten uit de biotechnologie gecombineerd met botanische extracten. Deze klinische geteste effectiviteit zorgt voor een langdurig en zichtbaar resultaat. Daarbij heeft La Colline verschillende verzorgingslijnen ontwikkeld die hoogwaardige oplossingen bieden voor iedere anti-aging behoefte. Ook voor de mannenhuid. En inmiddels reikt het succes van La Colline tot over de Zwitserse grenzen.

 

 lacollineserum metal

De basis voor een gezonde huid is toch wel de reiniging ervan. Zowel in de ochtend als in de avond voor het slapen gaan. Iets wat veel mannen helaas niet consequent doen. En dat is jammer want het is essentieel om je gezicht in de ochtend te ontdoen van afvalstoffen die in de nacht naar de huidoppervlakte worden gebracht en ’s avonds om de dode huidcellen te verwijderen, de natuurlijke talgafscheiding en opgehoopt vuil uit de lucht. Deze stap van huidverzorging is dus een absolute must. Omdat het reinigen van de huid alleen niet voldoende is heeft deze Cellular Cleansing & Exfoliating Gel zowel een reinigende als een exfoliërende werking. Dit product pakt alles aan: het vermindert de opeenhoping van dode huidcellen, verwijdert overtollig talg door een krachtige exfoliatie dankzij de fijne exfoliërende microdeeltjes en reinigt effectief de poriën. Hierdoor bereidt het de mannenhuid perfect voor op de werking van aanvullende verzorgingsproducten. Deze Cleansing en Exfoliating Gel is transparant qua textuur en heeft microbolletjes die gelijktijdig je gezicht lichtjes exfolieert. Het schuimt nauwelijks en na afloop (gelukkig!) geen trekkerig gevoel wat nogal het geval kan zijn bij andere gezichtsreinigers. Deze reinigt in ieder geval je gezicht grondig en efficiënt. En dat voelt superfris aan! Je gezicht is nu perfect voorbereid voor het aanbrengen van de Triple Metal Serum.


Adviesprijs: 66 euro.

 

 

 • LA COLLINE CELLULAR FOR MEN TRIPLE METAL SERUM

 

Zoals de naam van dit product al aangeeft bevat de Triple Metal Serum een chrono activerend complex van 3 krachtige mineralen: koper, zink en magnesium. Met als doel om de regeneratie en hydratatieprocessen van de huid te stimuleren. Volgens La Colline is dit het sterkte serum voor mannen die er is. Geformuleerd met meer dan 50% actieve ingrediënten. Waaronder het extract van de Artemisia; een Zwitserse plant die beschermt tegen oxidatieve stress. En tamarindezaad voor een optimale hydratatie van de huid. Volgens La Colline 134% hydratatie na slechts 15 minuten. Met als resultaat een vitalere, stevigere huid met een gezonde gloed. Persoonlijk ben ik een enorme fan serums door hun vermogen om razendsnel de huid in te trekken zonder maar ook een zichtbare laag achter te laten. En ook deze Triple Metal Serum is daarin een absolute uitblinker.


Adviesprijs: 255 euro.

 

 

 • 4VOO ÜBER TECH SUPER RESTORING NIGHT FORMULA

 

Als het op echte luxe cosmeticaproducten voor mannen aankomt dan is het Canadese huidverzorgingsmerk 4VOO toch wel toonaangevend. Hun verzorgingsproducten zijn enkel en alleen op de mannenhuid gericht; ontwikkeld om de kwaliteiten en het uiterlijk van de mannenhuid te verbeteren. De hoogwaardige producten van 4VOO zijn het resultaat van jarenlang onderzoek naar de mannenhuid door een team van apothekers, farmacologen en dermatologen. Het meest innovatieve ingrediënt in alle 4VOO producten is PP3 oftewel palmityol pentpeptide-3. Dit actieve bestanddeel vernieuwt de huid van binnenuit en is verkozen tot de beste anti-aging molecule vanwege haar superieure kwaliteiten. Het is een eiwitmolecule die inwerkt op de huidcellen en deze stimuleren om zo weer actief te worden zodat ze weer elastine, collageen en hyaluronzuur gaan produceren. Deze peptiden doen echt iets voor de mannenhuid want ze bestrijden de schadelijke effecten van het testosteron hormoon dat verantwoordelijk is voor het verouderingsproces van de huid.

 

 400voo1

Veel mannen gebruiken helaas nog geen huidproduct voor het slapen gaan en dat is jammer. Want juist in de nacht hersteld de huid zich en kunnen de ingrediënten van een huidproduct actief de huid doen herstellen van de opgelopen schade van overdag. Een perfect product hiervoor is de 4VOO Über Tech Super Restoring Night Formula. Deze anti-aging formule draagt bij aan de verzorging van de mannenhuid door de hydratatie te verbeteren en een verbeterde elasticiteit waardoor rimpelvorming wordt vertraagd. Binnen het 4VOO assortiment wordt dit product ook wel gezien als de Rolls Royce. En terecht! Want het is ongelofelijk hoe snel en effectief dit product werkt. Je hebt er zeer weinig van nodig (2 keer drukken op de pompflacon is ruim voldoende) en zelfs de meest schrale/trekkerige huid voelt onmiddellijk zacht en gehydrateerd aan. De formule trekt zeer snel in de huid en laat geen enkel spoor achter. Fantastisch! De 4VOO Über Tech Super Restoring Night Formula is iedere euro meer dan waard.


Adviesprijs: 218 euro.

 

 

 • 4VOO INTENSIVE MULTI-PEPTIDE COPPER ELIXER

 

De vele claims van dit product liegen er niet om. Zo zorgt deze elixer ervoor dat het de huid instant zacht maakt, vermindert het aanzienlijk zichtbare rimpels, stimuleert het de aanmaak van huid collageen, verstevigt het de huid barrière en verhoogt het de vitaliteit van de huidstamcellen. Oftewel dit superproduct zorgt ervoor dat de mannenhuid er stralender en jeugdiger uitziet, lijnen en rimpels worden zichtbaar verminderd en de huid voelt gladder, soepeler en zachter aan. We hebben dan ook te maken met een product dat exclusief voor mannen alleen is ontworpen. Deze Uber Tech intensief multi peptide koperelixer is een luxueuze en unieke formule die van nature werkt om een vermoeide en verouderde huid te reactiveren. Deze elixer zit boordevol met natuurlijke extracten en peptiden (samen met een 4VOO gepatenteerde mix van ingrediënten) die samenwerkt met het mannelijk testosteron voor onmiddellijke zichtbare resultaten. Het Uber Tech intensieve multi peptide koperelixer is de ultieme wetenschap en technologie in de huidverzorging van mannen.

 

 

Maar wat zijn peptiden eigenlijk? Peptide is een zeer actief ingrediënt dat zich richt op de belangrijkste huidvezels zoals collageen en elastine. Je kunt peptiden zien als bouwblokjes die samen proteïnen vormen, waaronder 1 belangrijke proteïne voor een mooie huid namelijk collageen. Peptiden geven de bouwstenen van je huid een oppepper. De huid wordt opgebouwd uit proteïne; dit zijn de belangrijkste bouwstenen van je huid. Als je huid geen peptiden zou bevatten dan zou je huid minder stevig zijn, rimpels hebben en niet zo veerkrachtig en sterk zijn. Dermatologen roemen peptiden omdat ze een krachtige werking hebben op rimpels en het terugdringen hiervan. Middels een pipet breng je aantal druppels van deze Multi-Peptide Copper Elixer aan op je gezicht. Snel inmasseren want doordat de textuur zo vloeibaar is als water trekt het razendsnel in de huid. Alsof het wordt opgeslurpt. Komt in een hightech aluminium/zwarte flacon die luchtdicht is zodat het product langer geconserveerd blijft. Voor het beste zichtbare resultaat zul je deze elixer wel een paar maanden moeten gebruiken.


Adviesprijs: 149 euro.

 

 

 • OOLABOO TRUFFLE INDULGENCE FACE CREAM

 

1 van mijn favoriete Nederlandse cosmeticamerken is toch wel OOLABOO. In 2011 opgericht met als filosofie om producten te ontwikkelen volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten met doordachte combinaties van topkwaliteit grondstoffen. Belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van hun producten is dat alles wat we op en in ons lichaam gebruiken, veilig en zoveel mogelijk natuurlijk moet zijn. Wat niet veilig genoeg is voor je mond verwerkt OOLABOO daarom ok niet in hun producten. Daarnaast zijn al hun producten ook vrij van parabenen, sulfaten en minerale oliën. En uiteraard zijn de producten niet op dieren getest. OOLABOO heeft een uitgebreide range aan verschillende skincare producten die ze ook wel nutricosmedicals noemen. Huidverbeteringsproducten die zoveel mogelijk natuurlijke en actieve ingrediënten bevatten die van nature ook in onze voeding voorkomen. Want hoe natuurlijker de ingrediënten hoe beter deze door de huid worden opgenomen. Daarnaast doneert OOLABOO een vast percentage van ieder verkocht product aan Stichting Waterpas die kinderen helpt in ontwikkelingslanden aan schoon drinkwater.

 oolaboo1

 

1 van de meest luxueuze producten binnen de OOLABOO skincare lijn is de Truffle Indulgence Face Cream. Deze zeer luxueuze gezichtscrème heeft een rijke samenstelling van zeer actieve en voedende werkstoffen. Bevat een extreem hoogwaardige samenstelling van witte truffelolie en Uttwiller Spätlauber (een oude Zwitserse appelsoort) die de huidstamcellen beschermt en hun weerstand helpt te versterken tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Aanbevolen als een anti-aging crème voor de rijpere huid, voor iedereen van 40 jaar en ouder. Het is verbazingwekkend hoe weinig je van deze crème nodig hebt en hoe snel ze de huid intrekt. Volledig onzichtbaar met daarna een superzachte huid. Deze crème voelt echt aan als pure luxe en verwennerij; bijna zonde om ze te gebruiken. En uiterst licht geparfumeerd. Zo lekker! Deze crème komt in een schitterende matzwarte cilindervormige flacon met glazen dop en in een handige pompdispenser waardoor de crème niet door bacteriën wordt aangetast. Eigenlijk té mooi om te gebruiken. En dat alles van Nederlands fabricaat.


Adviesprijs: 76,50 euro.

 

 

 • OOLABOO TRUFFLE INDULGENCE MASK

 

Dit luxe anti-aging gezichtsmasker combineert een ultra hoogwaardige samenstelling van de meest exclusieve nutriënten zoals witte truffel, kaviaar, de Uttwiller Spätlauber appel en tomatenextract. Het beschermt de huidstamcellen en helpt hun weerstand tegen schadelijke invloeden van buitenaf te versterken. Dit masker is met name geschikt voor de rijpere mannenhuid. Maar eigenlijk is de benaming “masker” hier niet echt van toepassing want dit masker droogt niet hard op. De dikke witte crème smeer je uit over je gehele gezicht en al inmasserend wordt ze geheel transparant en glimmend. Na 10 minuten spoel je het met lauwwarm water weer af. Ideaal voor mannen die geen hard masker op hun gezicht willen. En na afloop een super gehydrateerde huid die glad, strak en schoon aanvoelt. Maskers kunnen het beste worden aangebracht op een schoon gescrubde huid. Want hierdoor is de huid ontdaan van de bovenste dode huidcellen laag waardoor de ingrediënten van de huidproducten beter hun werk kunnen doen. Het beste gebruik je een masker voor het slapen gaan waardoor de huid zich gedurende de nacht beter kan herstellen.


Adviesprijs: 71,50 euro.

 

 

 • SENSAI

 

In het hogere segment qua huidverzorging zit zonder twijfel het Japanse cosmeticamerk SENSAI. Producten die geïnspireerd zijn op de Japanse natuur en wetenschap. Sensai staat dan ook voor subtiel, nobel, geavanceerd en nauwkeurig. Waarbij Sensai in al haar producten het meest kostbare Japanse zijde gebruikt namelijk Koishimaru zijde. Vroeger alleen voorbehouden aan de keizerlijke familie. Sensai verwerkt deze zijde in haar producten omdat deze vezels een geweldige hydratatievermogen hebben en omdat het de productie van hyaluronzuur stimuleert. Maar wat doet zijde precies met de huid? Het verfijnt de huidstructuur, maakt de huid zacht en sterk en verhoogt de vochtopname. In 2004 werd wetenschappelijk bewezen dat Koishimaru zijde de hyaluronproductie in de tweede laag van de huid verhoogt. En nu lanceert Sensai een nieuwe range van 3 state-of-the-art producten die allen de kostbare Koishimaru zijde bevatten.

 

 sensai1

 • SENSAI ABSOLUTE SILK MICRO MOUSSE TREATMENT

 

Nog niet eerder ben ik een product tegengekomen die qua textuur zo revolutionair is als deze Micro Mousse Treatment. Het lijkt op de haarmousse die je vroeger gebruikte om je haar te stylen, maar deze witte mousse is een verzorgingsmousse om de huid te hydrateren. Deze verzorgingsmousse bevat naast de Koishimaru zijde Royal ook Micro Bubbles die kleiner zijn dan een porie waardoor de werkzame stoffen diep in de huid kunnen doordringen. Zo verkrijg je een betere huidconditie en is de huid helemaal klaar om de voedingstoffen uit de andere verzorgingsproducten te kunnen opnemen. Breng een kleine hoeveelheid mousse aan op de palm van je hand en daarna op je gezicht. Verdeel deze langzaam en zacht over het hele gezicht en laat de mousse goed intrekken. Bij het aanbrengen van de mousse op je huid wordt deze transparant en vloeibaar en kan je de mousse zacht inmasseren, waarbij je de microbubbels niet moet stuk drukken. En na niet te lange tijd is de mousse volledig ingetrokken zonder een natte laag achter te laten. En inderdaad, je gezicht voelt daarna zijdezacht aan. Zelfs uren later is dit effect te zien en te voelen. Wat een fantastisch en uiterst uniek concept om op deze manier een huidproduct op de markt te brengen.


Adviesprijs: 177 euro.

 

 

 • SENSAI ABSOLUTE SILK FLUID

 

Mannen en zijde kunnen prima samen gaan. Want ook mannen als ik houden van zachtheid als het om huidverzorging gaat. En hierin excelleert deze Absolute Silk Fluid. Het persbericht omschrijft dit product als een “tot verzorgingsproduct geworden zijden sluier voor de huid”. En dat is totaal niet overdreven. De witte formule is superzacht en wordt inderdaad onmiddellijk door de huid geabsorbeerd. Het voelt alsof je niks hebt aangebracht; zo snel wordt de fluid door de huid opgenomen. Dit is inderdaad pure zijden luxe voor de huid. De Sensai Absolute Silk Fluid komt in een zware witte matglazen flacon met pompflacon. De halfronde ingegroefde lijnen op de verpakking en flacon doen denken aan de geharkte kiezel patronen die terug te vinden zijn in de beroemde Japanse Zen tuinen.


Adviesprijs: 183 euro.

 

 

 • SENSAI ABSOLUTE SILK CREAM

 

Superlatieven schieten tekort bij het lezen van de bijgesloten toelichting. Sensai zelf omschrijft deze crème als een “goddelijke zijdezachte voelende vocht inbrengende crème. De kostbare Japanse zijde zorgt voor een nog beter resultaat en extra verwennerij. Gericht op huidverouderingsproblemen voor een gave, zijdezachte huid”. Voor het schoonhouden van de crème gebruik je de bijgevoegde spatel om de crème op je gezicht aan te brengen. Want vingers in de crème zorgt ervoor dat er vuile bacteriën in de crème dringen die hierdoor vervuild raakt. En de spatel maakt het nét wat luxer qua gebruik. Een tipje van de witte crème op je voorhoofd, wangen en onderkin is ruim voldoende voor je hele gezicht. Dus zeer economisch in gebruik. En ja, de textuur is zijdezacht en voelt aan alsof je geen crème hebt gebruikt; zo snel trekt ze in (dit dankzij de Koishimaru Silk Royal). En overigens praktisch geurloos. Fantastisch! Dit is pure luxe voor de mannenhuid.


Adviesprijs: 194 euro.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in:

 

Fields with (*) are required.