ARKANA NEURO CANNABIS

 

cannabis1Al eerder schreef ik over de geweldige verzorgingsproducten van het Poolse cosmeticamerk Arkana. De neurocosmetica van Arkana bevat geen kunstmatige toevoegingen of verbeteraars zoals stoffen van dierlijke oorsprong, petroleumderivaten, irriterende detergenten en parabenen. Maar wel een perfecte samenstelling van innovatieve en actieve stoffen. Compatibel voor de meest veeleisende huidtypes. Neurocosmetica maakt steeds meer haar opmars en staat voor producten die dankzij haar werkstoffen, specifieke geurbeleving of chromotherapie (de helende kracht van kleuren) positieve effecten hebben op zowel de huidconditie als het humeur. Nu wordt het productassortiment uitgebreid met de revolutionaire Neuro Cannabis Therapie. Een lijn van producten die onlangs nog beloond is met de Gold Award op de internationale cosmeticabeurs in de categorie: het beste cosmetische ingrediënt.

 

De huid is niet alleen een weerspiegeling van onze emotionele toestand maar ook van onze goede & slechte emoties, gezondheid en ziekte. De huid krijgt informatie uit onze omgeving en genereert een reactie die erop gericht is ons lichaam aan te passen aan de externe omstandigheden. Een geweldig orgaan die functioneert als een brug tussen onze hersenen en de buitenwereld. Zowel de huid als de hersenen zijn van dezelfde oorsprong waardoor de huid ook wel als onze externe hersenen worden gezien. Deze fascinerende combinatie is mogelijk dankzij neurotransmitters-speciale chemische boodschappers die belangrijke informatie doorgeven en belangrijke levensprocessen stimuleren of remmen. Neurotransmitter zijn chemische boodschappers die signalen vervoeren tussen neuronen of tussen neuronen en de cel. De huid is ook ons eerste hulpmiddel om de wereld om ons heen te leren kennen en te voelen. Dankzij neuronen en receptoren pikt het signalen op die onze hersenen bereiken. Onze huid bevat 800.000 neuronen, 11 meter aan zenuwen, 2000 receptoren per vierkante centimeter en 25 neurotransmitters.

 

 

  • NEUROCOSMETICA

 

Neurocosmetica zijn de meest innovatieve en effectieve preparaten die gebruik maken van neurotransmitters en het natuurlijke systeem dat de huid en de hersenen verbindt. Hun werking is gebaseerd op 2 gebieden:


1) Directe invloed op de zenuwuiteinden in de huid; deze fungeren in de lederhuid als receptoren van externe prikkels en zijn verantwoordelijk voor het huid zintuigelijke systeem. Neurocosmetica zorgt ook voor ontspanning van de gezichtspieren en het gladstrijken van rimpels.


2) Daarnaast heeft neurocosmetica heeft invloed op de huidcellen waardoor ze worden gestimuleerd om hun eigen neurotransmitters te produceren. Neurocosmetica zijn er voor iedereen, ongeacht de leeftijd en huidtype. Ze werken voor iedereen en kunnen praktisch elk probleem oplossen. Het gebruik van neurotransmitters in cosmetica maakt effectieve verjonging mogelijk, vermindert de gevolgen van stress en de behandeling van dermatologische ziektes.

 

 

  • NEURO CANNABIS THERAPY

cannabisarkana 

Deze nieuwe Neuro Cannabis neurocosmetica lijn wordt door Arakana als “revolutionair” omschreven omdat het de stemming verbeterd en de negatieve effecten van stress op de huid doet verminderen. Neuro Cannabis maakt gebruik van de effectiviteit en kracht van nieuwe actieve ingrediënten zoals: cannabis cellulaire olie, stamcellen, hennepolie en Kannabia Sense PLF (dit won een gouden medaille voor het beste cosmetische ingrediënt). Een volledig nieuwe tot nu toe onbekende werkzame stof; verkregen in een biotechnologisch proces van cannabis vrij van cannabisnoïden. De kracht van deze nieuwe productlijn ligt in het gegeven dat het gebaseerd is op de neuroregulatie van intercellulaire communicatie en het huidmicrobioom. Het stimuleert de synthese van natuurlijke “geluks” neurotransmitters en herstelt de hydrolipidenbarrière; dit is de beschermlaag van de bovenste huidlaag. Veel neurotransmitters beïnvloeden onze stemming, slaapregulatie, gelukstoestand en stressniveaus, pijngevoel en spierspanning. Neurotransmitters werken ook via de huid op de hersenen. Het gebruik van hun actieve werkingsmechanisme in neurocosmetica stelt ons in staat om “emotionele schoonheid” te creëren die resulteert in verbetering van het welzijn.

 

Ter verduidelijking licht Lin Kemps (Benelux Sales & Training Master van Arkana) dit mij toe: “Het mechanisme van Neuro Cannabis is gebaseerd op neuroregulatie. Dit is een behandelmethode waarbij het brein wordt gestimuleerd of geremd. Het gaat hier om een intercellulaire communicatie en het huidmicrobioom. Laatstgenoemde staat voor de talloze goede bacteriën die zich op de huid bevinden en een samenwerkend organisme vormen; ook wel microbioom genoemd. Neurocosmetica baseert zich op het ingenieus systeem van huidprikkels (via huidreceptoren) die boodschappen doorsturen (via de neurotransmitters = chemische stof die fungeert als overbrenger van een zenuwprikkel) naar het brein. Kannabia Sense PLF (de actieve stof in Neuro Cannabis Therapy) stimuleert de hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor plezier en een goed gevoel. Deze effecten zijn bevestigd door magnetische beeldvorming.”

 

 

  • DE VOORDELEN VAN NEURO CANNABIS THERAPY ZIJN:

 

1) Het vermindert de tekenen van stress in het gezicht.
2) Het verzacht de rimpels van verdriet en fronsrimpels, wat bevestigd is in een 3D-scanner.
3) Het verbetert de stemming door gebieden van de hersenen te activeren die verantwoordelijk zijn voor plezier. Deze effecten zijn bevestigd door magnetische resonantie beeldvorming van de hersenen.
4) De producten bevatten natuurlijke vitamines A, D & E.
5) De producten voeden en hydrateren en herstellen de lipidenlaag van de huid; dit is de natuurlijke bescherming laag op de huid.

 

 

  • ARKANA NEURO CANNABIS FOAM

cannabismousse1 

De basis voor een gezonde en goed uitziende huid is een goede reiniging. De Neuro Cannabis Foam is op schuim gebaseerd en reinigt de huid mild zonder een trekkerig gevoel. De witte foam lijkt qua textuur op haarschuim en is super soft om de huid te reinigen. Erg lekker om te gebruiken. Zonder dat de huid daarna droog aanvoelt. Perfect! De milde neuro-schuim is gebaseerd op natuurlijke eco-gecertificeerde reinigingsmiddelen. Daarnaast bevat deze foam geen microplastics volgens de Beat the Microbead app. Geschikt om de huid dagelijks te reinigen en ook voor de meest gevoelige huid.

 

 

  • ARKANA NEURO CANNABIS SERUM

 

Zoals het een goed serum beaamt is ook dit serum uiterst vloeibaar qua textuur. Het waterige Neuro Cannabis serum trekt razendsnel in de huid en laat geen enkel spoor achter. Ideaal voor mannen die hun gezicht willen verzorgen zonder dat een huidproduct zichtbare sporen achterlaat. Dit serum is de perfecte basis om daarna de Neuro Cannabis Elixer-Cream aan te brengen. Dit serum bevat de neuro regulerende stof Kannabia Sense PLF voor de gestreste huid. Dit serum bevat geen microplastics volgens de Beat the Microbead app.

 

 

  • ARKANA NEURO CANNABIS ELIXER-CREAM

 

Suggestie of niet, maar bij het aanbrengen van de crème merk ik dat mijn gezicht enigszins tintelt; alsof er een activiteit plaats vindt op mijn huidlaag. Zijn dit de neurotransmitters die hun werk doen? Dit gevoel heb ik niet eerder bij andere producten gevoeld. De witte crème is overigens geurloos en trekt snel en onzichtbaar in de huid. En hydrateert de huid echt optimaal. Om de Neuro Cannabis Elixer Cream langer intact te houden is er een spatel bijgevoegd, waardoor de vingertoppen niet de textuur van de crème met allerlei bacteriën kunnen aantasten. Zo blijft de crème ook langer houdbaar.

 

 

  • ARKANA NEURO CANNABIS CREAM-MASK

 

Wie bij maskers denkt aan dikke & harde plakkaten op je gezicht heeft het mis. Deze witte verzorgende Cream Mask is zacht van textuur en smeert als een crème uit op je gezicht. In plaats van dat dit masker hard wordt, transformeert ze transparant in een glad en glimmend masker. Je kan hem de hele avond laten intrekken om zo je huid optimaal te voeden of hem na enige tijd weer af te spoelen. Dit masker is zo rijk dat je na afloop geen hydraterende crème meer hoeft te gebruiken en doet daadwerkelijk wat het belooft. Je gezicht voelt als nieuw weer aan! De Arkana Neuro Cannabis Cream-Mask is een SOS-product voor degene met een droge huid die veel voeding en herstel nodig heeft. Ideaal voor in de droge wintermaanden wanneer de huid droog en schraal kan gaan aanvoelen. Het bevat een hoge concentratie aan hennepolie 20% en 10% maanzaad olie die allebei verzachtende effecten hebben.

 

Wederom ben ik enorm enthousiast over deze nieuwe innovatieve productenlijn van Arkana. Ze zijn uitermate professioneel geformuleerd en bevatten geen schadelijke stoffen zoals: kunstmatige toevoegingen, stoffen van dierlijke oorsprong, petroleumderivaten en parabenen. De producten hebben een perfecte samenstelling van actieve en innovatieve stoffen die compatibel zijn voor de behoeften van de meest veeleisende huidtypes. Voor mannen die hoge eisen stellen aan hun huidproducten is Arkana 1 van de betere opties die momenteel op de markt verkrijgbaar is.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in:

 

Fields with (*) are required.