FACE SCRUB VOOR MANNEN

 

man scrubingMannen realiseren zich steeds meer dat een goede huidsverzorging belangrijk is. Naast scheren en verzorgende crèmes heeft de mannenhuid echter ook behoefte aan een grondige reiniging in de vorm van scrubben. Maar met scrubben zijn helaas nog niet veel mannen bekend. Terwijl dit toch eigenlijk de essentiële basis is voor een gezonde huid.

 

Luchtvervuiling, droogte, stress en schadelijk zonlicht zijn allerlei factoren die van negatieve invloed zijn op de conditie van de mannenhuid. De opperhuid heeft het zwaar te verduren en kan wel een goede oppepper gebruiken. Dat kan in de vorm van scrubben waarbij je de huid helpt om zich te ontdoen van haar dode huidcellen. Het verliezen van huidcellen is een natuurlijk proces waarbij je dagelijks zo’n duizend huidcellen verliest. Want diep in onze huidlagen worden er steeds nieuwe cellen aangemaakt die naar boven schuiven. Op deze manier vernieuwt de huid zich automatisch. Dit vernieuwingsproces gaat sneller als we jong zijn, maar als we zo rond de 40 zijn dan doen we er 35 dagen over eer de huid volledig is vernieuwd. Maar we kunnen de huid ook een handje helpen door deze te scrubben of exfoliËren. De opperhuid ( dit is de bovenste beschermlaag van de huid ) wordt dan sneller ontdaan van oude “dode” huidcellen waardoor de huid superglad wordt en weer glanst.

 

man20met20waterGeen overbodige luxe want als reactie op schadelijke invloeden van buitenaf zoals luchtvervuiling en UV straling maakt je lichaam extra cellen aan. De huid kan hierdoor “verstikken” en niet meer goed ademen. Een scrub verwijdert het bovenste laagje huidcellen waardoor de huid minder grauw oogt, bevordert de doorbloeding van de huid en neemt ook meteen eventuele onzuiverheden mee. Tevens stimuleert het de celvernieuwing in de onderste huidlagen van de huid en vermindert het risico op irritaties en ingegroeide baarharen. Een ander goede reden om de huid regelmatig te scrubben: het voorkomt dat de poriën verstopt raken door ophoping van oude cellen, waardoor je minder last hebt van puistjes en mee-eters. Bijkomend voordeel voor mannen is dat scrubben resulteert in een prima pre-shave voor een gladdere scheerbeurt. 

  • HOE SCRUB IK?

Een prima moment om de huid te scrubben is na het douchen wanneer de huid zacht en week is geworden.En dan het liefst ’s avonds zodat de huid in de nacht voldoende tijd heeft om zich te herstellen. Eerst moet de huid worden gereinigd met een face wash, daarna scrub je je huid en als laatste volgt de scheerbeurt. Een face-scrub bestaat uit een reinigende gel met daarin microbolletjes die alle oneffenheden in het gezicht als het ware weg “schuurt”. Scrubproducten worden altijd op een vochtige huid aangebracht waarbij je met de vingertoppen het gehele gezicht met roterende bewegingen masseert. Scrubben betekent niet hard schrobben, dus zachtjes masseren want de huid blijft gevoelig en kwetsbaar. Let bij het inmasseren van de scrub op dat je de dunne huid rondom de ogen vermijdt. Een paar minuten scrubben is voldoende waarna je de facescrub met lauw water afspoelt. Het resultaat? Een supergladde huid die zachtjes warm gloeit en er stralend gezond uitziet. 

men exfoliate groomingJe gezicht voelt duidelijk strakker aan en fijne lijntjes lijken minder zichtbaar te zijn. Als je eenmaal ervaart hoe lekker de huid na een scrubbeurt aanvoelt, dan wordt dit zonder twijfel een vast onderdeel van jouw verzorgingsritueel. Het voeden van je huid met een crème na het scrubben is een must, want juist nu is de huid beter in staat om een verzorgingsproduct op te nemen. De producten ondervinden minder “weerstand” van de oude huidcellen en de voedende werkstoffen dringen zodoende sneller door in de diepere huidlagen. Het scrubben is tevens ook een goede voorbereiding op een self-tanner product voor een mooie egale bruining. En vooral in de zomermaanden zorgt scrubben voor een snellere en egalere bruining van de huid door de felle zonnestralen. 

  • PRODUCT AANBOD

Een scrubbeurt is geschikt voor alle huidtypen. Echter mannen met een droge huid of heel gevoelige huid zullen het voorzichtig moeten aanpakken en niet meer dan 1 keer per 2 weken moeten scrubben. Anders volstaat 1 keer per week. Kies voor een face-scrub met fijne korreltjes die een pelend (= schurend) effect hebben en zodoende de huid niet beschadigen. Een goede en zachte peeling biedt Jericho Cosmetics; uit de Jericho Men Collection is de scrub voor de mannenhuid rijk aan Dode Zee mineralen en plantenextracten. Waarbij de mineralen een extra waarde aan deze scrub toevoegen. scrub voor mannen 002 1De meest betaalbare scrubs biedt de Hema met een scala aan verschillende ingrediënten. Aan sommige scrubs zijn Vitamine E bolletjes ( om de huid extra te verzorgen) Witte thee extract en Q10 toegevoegd. Dit laatste is co- enzym die veel in de cosmetica industrie wordt gebruikt en de natuurlijke celfuncties van de huid stimuleert. Q1O wordt ook in ons eigen lichaam in de lever wordt aangemaakt. Als 1 van de meeste geliefde merken onder de mannelijke gay consument heeft ook Nivea in haar “Nivea For Men” assortiment een Deap Cleansing Face Scrub voor een diepe reiniging van de mannenhuid. Huidvriendelijk en dermatologisch goedgekeurd. 1 van de eerste merken die een mannenscrub op de markt bracht was L’Oréal Men Expert. Inmiddels is de Skin Renovator verdwenen en heeft dit product plaats gemaakt voor de Pure & Mat Diep Reinigende Gel Scrub. Dit product kan wel dagelijks worden gebruikt. In het wat duurdere segment is de Exfoliant Visage van ClarinsMen een aanrader. Deze frisse gel met micropareltjes en zuiverende plantenextracten maakt de dode huidcellen los en verwijdert tevens het teveel aan talg. Dus mannen laat maar komen die mooie en zachte opperhuid!

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in:

 

Fields with (*) are required.