COSMENTIS 4VOO-DISTINCT

 

400voo1Vanuit België werd ik benaderd met het verzoek om aandacht te besteden aan CosMENtis. Een onderneming die gespecialiseerd is in mannencosmetica – en verzorging; met als doel het distribueren van exclusieve cosmetische producten die geen afgeleiden zijn van vrouwenproducten maar die perfect zijn afgestemd op de mannenhuid. Voor de Benelux is CosMENtis de officiële distributeur en groothandel van het zeer exclusieve Canadese huidverzorgingsmerk 4VOO ‘distinct man’. Deze verzorgingsproducten zijn enkel en alleen gericht op mannen; ontwikkeld om de kwaliteiten en het uiterlijk van de mannenhuid te verbeteren. “ Wetenschap, technologie en natuur bereiken samen ongeziene resultaten. Eindelijk een product dat doeltreffend inspeelt op de unieke eigenschappen van de mannenhuid.”, aldus Katleen Vrombaut; apotheker- zaakvoerder en eigenaresse van CosMENtis.

 

 

Met haar ervaring als apotheker en schoonheidsspecialiste in combinatie met haar passie voor werkzame cosmetica ging Katleen op zoek naar de meest innovatieve en allerbeste producten op de markt. “ Mannencosmetica was een stiefmoederlijk behandelde markt en dat is in mijn ogen helaas nog steeds het geval. Mannen moeten het meestal stellen met flauwe afgeleiden van damesproducten waardoor het gewenste resultaat vaak niet wordt verkregen. Veelal dezelfde ingrediënten en een andere reclamecampagne. Daarom laten zelfs de meeste verzorgde mannen het gebruik van hun dagcrème achterwege. Daarnaast weten veel mannen niet welk product geschikt is voor hun huid. Wij geven ze het juiste advies waarbij ze veelal aan 1 of 2 producten genoeg hebben.” Door haar expertise op het gebied van mannenhuidverzorging was de keuze voor, onder meer het merk, 4VOO ‘distinct man’ de meest voor de hand liggende. “ Gezien mijn wetenschappelijke opleiding van apotheker beantwoorde 4VOO ‘distinct man’ onmiddellijk aan mijn hoge standaarden en eisen. Dit merk ontwikkelt exclusieve mannenproducten gebaseerd op jarenlang wetenschappelijk onderzoek. Een passie, een duidelijk verhaal en voortdurende innovatie op het gebied van mannenverzorging.”

 

 

De hoogwaardige producten van 4VOO ‘distinct man’ zijn het resultaat van jarenlang onderzoek naar de mannenhuid door een team van apothekers, farmacologen en dermatologen. Uiteindelijk ontwikkelde de Canadese Marek Hewryk (dokter in de biochemie) een reeks van huidverzorgingsproducten voor mannen die ook hij het liefst zou willen gebruiken. De 4VOO ‘distinct man’ producten brengen de mannenhuid in balans; alles wat fout loopt in het metabolisme van de mannenhuid wordt geneutraliseerd en de natuurlijke huidbarrière wordt hersteld. Het meest innovatieve ingrediënt in al de 4VOO “distinct man’ producten is PP3 of palmityol pentapeptide-3. Dit actieve bestanddeel vernieuwt de huid van binnenuit waardoor de huid gezond en energiek blijft. Niet geheel verwonderlijk is PP3 dan ook op het 20ste Wereldcongres Dermatologie erkend en verkozen als de beste ant-aging molecule vanwege haar superieure kwaliteiten. Maar wat betekent dit precies? “

 

 

  • PEPTIDES 

 

PP3 is een peptide oftewel een eiwitmolecule dat inwerkt op de huidcel; de fibroblasten. De fibroblasten (ook de motor van de huidcel genoemd) zijn verantwoordelijk voor de productie van collageen, elastine en hyaluronzuur; de basiselementen voor een gezonde, energieke en jonge huid. Helaas neemt de productie hiervan na het 18e levensjaar af. De toegevoegde peptiden in onze producten dringen door tot in de fibroblasten en stimuleren hen om weer actief te worden en zo weer elastine, collageen en hyaluronzuur te gaan produceren. Hierdoor wordt het huidverouderingsproces aanzienlijk vertraagd.”, verklaart Katleen. Het wegnemen van rimpels kan geen enkel product maar hoe eerder mannen deze 4VOO ‘distinct man’ producten gebruiken, hoe eerder het verouderingsproces van de mannenhuid kan worden vertraagd. “ Deze peptiden doen écht iets voor de mannenhuid. Ze bestrijden de schadelijke effecten van het hormoon testosteron dat verantwoordelijk is voor het verouderingsproces van de mannenhuid. Daarom hebben we ze in al onze producten verwerkt. Mijn claim is dan ook dat met goed advies wij elke man kunnen helpen met zijn huid.”

 productfoto400voo

 

Een ander belangrijk toegevoegde ingrediënt in alle 4VOO ‘distinct man’ producten is die van echte natuurlijke zijde. Zijde is een natuurproduct dat dezelfde bouwstenen bevat als die van de menselijke huid. Behalve dat natuurlijke zijde huidveroudering tegen gaat en helpt om o.a. scheerwondjes en littekens te genezen, is de zijde in staat om de peptiden de cel in te trekken van de fibroplasten. “ Met onze producten werken wij daadwerkelijk van binnen uit om de mannenhuid gezond te maken en haar weer in balans te brengen. Daarom denken wij in tegenstelling tot andere merken niet in termen van droge, vette of normale huid want de peptiden werken van binnen in de mannenhuid. Wij lappen de huid niet oppervlakkig op aan de buitenkant, maar maken de mannenhuid weer gezond en helemaal in balans. En dat doen wij daar waar de motor zit.” En dat heeft inmiddels een grote schare mannelijke fans opgeleverd die zeer trouw zijn aan de 4VOO “distinct man’ producten. “ Als mannen ook daadwerkelijk resultaten zien dan zijn dat zij de meest trouwe klanten. 4VOO ‘distinct man’ is weliswaar een investering op termijn en daardoor zijn de producten iets prijziger in aankoop. Dit komt door de wetenschappelijke ingrediënten zoals de peptiden en zijde en de platinumtechnologie en stamcellen. Maar alle 4VOO ‘distinct man’ producten vertragen drastisch het verouderingsproces van de mannenhuid. Minimale inspanning met maximaal resultaat. Helemaal zoals mannen het graag hebben.”

 

  • 4VOO ÜBER TECH SUPER RESTORING NIGHT FORMULA

 

Dit product is volgens Katleen toch wel de “Rolls Royce” binnen het 4VOO assortiment. Niet alleen is dit het meest technische maar eveneens ook meest luxueuze product voor mannen. Want naast de peptiden bevat de Super Restoring Night Formula ook platinumtechnologie, stamcellen en gepolariseerd water. “ Dit über TECH product combineert een delicaat evenwicht tussen high-performance technologie en luxe natuurlijke ingrediënten.”, aldus Marek Hewryk. “ Binnen de über TECH producten zijn de speciaal voor de mannenhuid ontwikkelde gehybridiseerde peptiden het belangrijkste ingrediënt. Zij werken samen met de mannenhuid om de negatieve effecten van het mannelijke hormoon testosteron aanzienlijk te doen verminderen. Deze peptiden stimuleren de eigen collageenproductie, doen rimpels aanzienlijk verminderen en voorkomen waterverlies van de huidcellen.” Daarnaast wordt de huid beter gehydrateerd door gepolariseerd water, beschermen de plantstamcellen het DNA van de huidcellen en zorgt de platinumtechnologie ervoor dat de peptiden langer en sterker werken. “ Dit product is écht speciaal ontworpen voor mannen. Met gebruikmaking van wetenschap, technologie en natuur om ze de meest effectieve oplossingen te creëren. Eindelijk is er een product dat ook samenwerkt met de natuurlijke biologie van de man zelf.”herschaalde kopie van ubertech night formula bgmd

 

 

Katleen adviseert mij om dit product niet te combineren met andere merken omdat ze dan met elkaar kunnen vechten en dit afbreuk zal doen aan het effect. Ik test de Super-restoring Night Formula onder de meest “moeilijke omstandigheden” namelijk nadat ik gezwommen heb en mijn gezicht trekt en super droog aanvoelt. Dit voelt absoluut niet prettig! Maar de witte emulsie zorgt er onmiddellijk voor dat mijn gezicht gelijk fluweelzacht aanvoelt. En iedere vorm van trekkerigheid verdwijnt onmiddellijk. Het is verbluffend hoe weinig je ervan nodig hebt voor het hele gezicht; 2/3 keer drukken op de pompflacon is voldoende voor het hele gezicht. Wat neerkomt op een hoeveelheid van 2 speldknoppen. Dat maakt dit product zeer economisch in gebruik. Overigens trekt de geurloze emulsie snel in de huid zoals ook een serum dat doet. Waarbij het totaal geen vette/zichtbare laag achterlaat maar je vingertoppen voelen wel gelijk hoe zacht deze emulsie je gezicht doet voelen. Een instant verbetering! En in tegenstelling tot andere crèmes word je ’s ochtends niet wakker met een glimmend gezicht. De crème is makkelijk en hygiënisch te doseren via de het ingebouwde airless pompsysteem: draai aan de dop en de drukpomp komt tevoorschijn. Dit zorgt ervoor dat het product niet in aanraking komt met zuurstof of enige bacterie.

 

 

Met een prijs van 218 euro is dit wel het meest dure product wat ik tot nu to heb getest. Wat mag je voor die prijs wel niet verwachten? Uitgaande van de ingrediënten kan je alleen maar concluderen dat deze tot de allerbeste behoren. En je voelt onmiddellijk het effect van de crème die de huid gelijk ongelofelijk zacht doet aanvoelen. Zie het als een luxe traktatie voor je gezicht; net zoals je niet altijd in een 3 sterren restaurant eet is het wel heel verleidelijk om jezelf er zo nu en dan eens op te trakteren. De 4VOO slogan is dan ook: “ the ultimate luxury for men only”.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in:

 

Fields with (*) are required.