BLUSH BEAUTY & SKIN CLINIC

 

Voor mannen is het bezoeken van een schoonheidssalon nog geen routinezaak. Tijd om hier verandering in aan te brengen. Eigenaresse Bianca van BLUSH Beauty&Skin Clinic zit sinds januari 2012 qua locatie ideaal op de makkelijk te bereiken Zuidas; het kloppend hart van de Amsterdamse zakenwereld. “ Ik richt me op de Zuidas man die vaak gehaast en stress heeft.” Maar ook alle andere mannen zijn hier uiteraard van harte welkom.

 

Mannen zouden het bezoek aan een schoonheidssalon moeten zien als een A.P.K. beurt voor hun gezicht wat immers een belangrijk visitekaartje is. Met een klantenbestand dat voor 30% uit mannen bestaat wil Bianca graag dit percentage verhogen en de nog twijfelende mannen over de streep halen. “ Ik zie ze wel langslopen maar ze durven nog niet echt naar binnen te komen. En dat is jammer want mijn behandelingen zijn zo samengesteld dat ze optimaal zijn voor mannen die niet veel tijd hebben. Binnen een half uur kan ik ze al een complete behandeling geven. En aangezien mannen van ontspanning houden wordt iedere behandeling afgesloten met een nek-schoudermassage.”  De zeer ruime en rustgevende salon heeft 4 stijlvol ingerichte behandelkamers waarin rust en ontspanning wordt gecombineerd met effectiviteit en resultaat. Naast gezichtsbehandelingen zijn ook de harsbehandelingen populair onder de mannelijke klanten. Voor Bianca is de man een makkelijke klant die zich eenvoudig laat adviseren en trouw is als het aankomt op productenaanschaf.

 

In een (cosmetica) markt die overspoeld wordt met merken is het kiezen van het juiste merk een belangrijke keuze. Voor Bianca is een goed cosmetica merk er 1 die alles wat niet in de huid hoort ook niet in het product zit. “Ik ben zeer kritisch als het op huidverzorgingsproducten aankomt en gebruik alleen producten in de salon die ik zelf heb getest en gebruikt. Veel bekende cosmeticamerken vergelijk ik met het eten van fastfood; ze vullen wel maar voeden niet. Een biologische maaltijd daarentegen is juist wel voedzamer en gezonder. Zo zijn ook de producten die ik tijdens de behandeling gebruik.” Sterproducten in haar salon zijn die van het Zuid Afrikaanse merk Environ; ontwikkeld door plastisch chirurg Dr. Des Fernandes. Deze huidverzorgingsgamma verwerkt hoofdzakelijk vitamine A in al haar producten wat essentieel is voor het behoud van een gezonde huid doordat het collageen en elastine in de huid vormt en verbeterd. Vitamine A reguleert iedere functie van de cel. “ Het merendeel van de bekende producten maken je huid lui. Environ is als een personal trainer voor de huid die ( in tegenstelling tot veel merken) geen huidfuncties neerlegt. Qua herstel van de huid werkt dit merk op celniveau. Geheel parfumvrij en geurloos zonder conserveringsmiddelen en kleurstoffen. Ik adviseer mijn klanten dan ook om geen honderden euro’s te verspillen aan bekende cosmeticamerken, maar om voor minder geld Environ producten aan te schaffen die veel effectiever zijn.” Het brede productassortiment van Environ Men bestaat uit superieure en veilige producten die speciaal voor mannen zijn ontwikkeld. Zo zijn er o.a. shower gels, shaving oils en daily moisturizers. In de gezichtsbehandeling die ik krijg gebruikt Bianca dan ook enkel en alleen de Environ producten.

 

  • DE BEHANDELING

Aangezien het maken van een goede huidanalyse de basis is om daar de behandeling op af te stemmen, wordt mijn gezicht goed gereinigd en grondig geïnspecteerd op haar kenmerken. Iedere man zou alleen al de behandeling moeten ondergaan om te weten wat voor huidtype hij heeft en welke specifieke producten zijn huid nodig heeft. Dat kan alleen een professional je vertellen. Was mijn huid vroeger vet nu is hij op bepaalde plekken vochtarm en heb ik nog wat kleine zichtbare littekens uit mijn acné-puberperiode. Rondom mijn neus constateert Bianca een lichte vorm van couperose: zichtbare bloedvaatjes dicht tegen de huid aan. Grondig wordt mijn huid gereinigd en ontdaan van alle onzuiverheden en mee-eters. Mijn persoonlijke hoogtepunt van de behandeling is het lonzyme DF apparaat die via geluidsgolven de opname van specifieke vitamineproducten in de huid bevordert. Een ronde metalen cirkel masseert over je gezicht en door de geluidstrillingen (vergelijkbaar met het rustgevende dolfijnengeluid) worden de cellen als het ware opzij geduwd waardoor je dieper in de dermis komt. Zodoende kan de speciaal samengestelde moleculaire crème door de huidsbarrière worden gesluisd waardoor de opname ervan met 400% wordt vergroot. Een ware vitamineboost voor je huid. Hierna volgt de applicatie van een witte rubbermasker die in het begin zwaar aanvoelt, maar aangezien de droogtijd ervan wordt gecompenseerd met een rug-en nek massage vliegen de 15 minuten razendsnel om. Geheel pijnloos wordt het masker van het gezicht getrokken waarin zich alle oneffenheden in aftekenen. Doordat de huid door het masker als een vacuüm van de buitenlucht wordt afgesloten kunnen de ingrediënten van de toegebrachte producten effectiever hun best doen. Aangezien mijn huid vochtarm is ( ondanks dat ik toch een vette huid heb) brengt Bianca ter afsluiting een vochtinbrengend serum in.

 

Zeer professioneel vind ik dat mijn handen na de behandeling worden ontsmet voordat ik mijn gezicht ermee aanraak. Gedurende de gehele behandeling word je op geen enkel moment alleen gelaten, ook dat is zeker niet het geval bij andere salons. Met haar kennis en vakbekwaamheid ontstijgt Bianca glansrijk de standaard schoonheidssalon en vaart ze duidelijk haar eigen koers. “ Ik wil met deze salon iets anders in de markt zetten. Mijn werk is echt mijn passie. Ik wil de huid gezonder en zodoende mooier maken. Eigenlijk ben ik aan het werk in de diepere huidlagen met huidverbetering waardoor die laag uiteindelijk naar boven komt. En dat vind ik echt het mooiste om te doen.”

 

Kwam ik bij voorgaande bezoeken aan schoonheidssalons vaak thuis met een rood en gevoelig gezicht en duurde het minstens 1 dag eer ik weer zichtbaar op straat kon, nu voel ik met mijn vingertoppen zeer tevreden over mijn super gereinigde en fluweelzachte huid. Het voelt weer goed strak aan. En dat gevoel blijft een paar dagen en ik zie werkelijk dat mijn huid er jonger uitziet alsof het van een grauwe laag is ontzien. En ik denk: dit moet iedere man minstens 1 keer hebben ervaart… en gegarandeerd dat het niet bij die ene keer zal blijven.

 

Voor prijzen/behandelingen/producten en of meer informatie: www.blushzuidas.nl

 

Lees ook: De mannenhuid

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in:

 

Fields with (*) are required.