MONTBLANC LEGEND

 

legend1Eenieder zal het Duitse merk Montblanc met name kennen vanwege haar luxe schrijfwaren van topkwaliteit. Opgericht in 1906 in Hamburg in Duitsland door 3 mannen (Voss, Nehemias en Eberstein) als bedrijf dat luxueuze Meisterstück vulpennen vervaardigde. Het bekende witte zeshoekige sterretje in het logo van Montblanc verwijst naar de besneeuwde top van de berg Montblanc. Maar onder dit merk vallen inmiddels ook horloges, accessoires en parfums voor mannen. Het eerste parfum van Montblanc verscheen in 2001. De meest bekende herengeur werd echter in 2011 gelanceerd: Montblanc Legend. Deze geur werd later uitgebreid met Legend Intense (2013), Legend Spirit (2016) en Legend Night (2017). Nu komt Montblanc met de nieuwe herengeur: Legend Eau de Parfum.

 

 

Het originele Legend parfum won in 2012 diverse prijzen tijdens de jaarlijkse UK FiFi Awards zoals die van Best New Male Print Advertisement en Best New Male Fragrance Design & Packaging. Als een parfum een commercieel succes wordt, dan wordt deze vaak aangevuld met flankers. Deze parfums zijn vaak variaties op het origineel. Zo is de Legend Intense de fruitige/bloemige versie van het origineel, Legend Spirit de frisse/houtachtige en Legend Night de kruidige/zoete versie van het origineel. Voor iedere Montblanc man wat wils. Het originele en inmiddels klassieke Legend parfum is gebaseerd op 1 van de meest beroemde akkoorden in de parfumerie: de fougère. Om Legend te creëren wilde Olivier Pescheux kracht tegenover zachtheid zetten door ananas, verbena, lavendel maar ook eikenmos, geranium of sandelhout te associëren.

 

 

  • OLIVIER PESCHEUX

 

Montblanc Legend Eau de Parfum is gecreëerd door de bekende Franse parfumeur Olivier Pescheux. In 28 jaar tijd heeft hij ruim 114 geuren gemaakt wat neer komt op een gemiddelde van 4 parfums per jaar. “Dat is een goed ritme wat mij genoeg tijd geeft om een geur te creëren, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit wat ik erg belangrijk vind in mijn creaties.” Bekende parfums van zijn hand zijn onder andere: Arpège Pour Homme van Lanvin, 1 Million van Paco Rabanne en Higher van Christian Dior. “De grootste verandering in de parfumbranche sinds ik parfumeur ben geworden is de tijd die we nu als parfumeur hebben om een geur te ontwikkelen. Het is sneller en sneller geworden en het aantal projecten is alleen maar groter en groter geworden. De eerste druk is tijd en het sneller en sneller kunnen creëren van een geur met respect voor normen en prijzen. Het andere is om een geur te creëren die mensen pleziert in zowel de Verenigde Staten, China, Europa, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten.”

 

 legendflacon

“In deze Legend Eau de Parfum versie vind je het beroemde karakter van Legend, met het akkoord van bergamot, pure jasmijn en mos. Maar het heeft ook nieuwe akkoorden: verse viooltjesblaadjes en een magnetisch aantrekkelijke en opwindende bloemige noot van magnolia. Leidend tot een einde van vibrerende houtachtige en leerachtige tonen.” Deze Montblanc Legend eau de parfum opent instant superfris met het citrusachtige bergamot (dit zijn kleine zurige citrusvruchten) akkoord. Het geeft gelijk een enorme levendigheid aan je reukorgaan. Vrij snel wordt het citrusachtige gedempt en minder scherp door de zachte bloemige vioolblaadjes wat mooi in elkaar overloopt. Een mooi contrast tussen zuur en zoet. Als de eau de parfum eenmaal op de huid is opgedroogd dan komen de houtnoten en ledernoten prominenter naar voren. Met toch nog een hint van citrus. Fris en houtachtig beschrijven deze eau de parfum dan ook het beste. Niet te prominent of overheersend. Is deze Legend Eau de Parfum versie een vernieuwende geur? Nee dat niet, maar wel 1 die ervoor zorgt dat je humeur op een positieve manier wordt beïnvloed. En daarom lekkerder wordt naarmate je deze eau de parfum vaker draagt. En ongetwijfeld veel mannen zal aanspreken door haar toegangbare en begrijpelijke karakter. Of zoals Olivier Pescheux het verwoordt: “Het is belangrijk om je comfortabel te voelen met de geur die je draagt.” De Montblanc Legend Eau de Parfum komt in een schitterende glazen flacon die door haar intense zwartgelakte inhoud enigszins lijkt op een antieke inktpot.

 

 

  • SIMON CLARK

 

Sinds de lancering van Montblanc Legend in 2011 is het 49-jarige Engelse model Simon Clark inmiddels al 9 jaar lang het knappe gezicht voor alle Legend parfums. “Ik houd van alle 3 de Montblanc Legend parfums; Original, Spirit en Night. Alle 3 gecreëerd voor verschillende gelegenheden. Ik heb het voorrecht om voor Montblanc te mogen werken en zo lekker te ruiken. Mijn favoriete geur hangt echt af van de gelegenheid. Zo associeer ik de Legend Spirit met het op vakantie zijn. En het origineel Legend is een wat meer musk-achtige geur voor in de avonden. Als ik terugdenk aan vroeger dan is het wel wat beschamend dat ik destijds alleen geuren had van Old Spice en Brute. Toen waren er maar een paar geuren verkrijgbaar. De markt is nu gelukkig veel uitgebreider.” Simon is niet alleen model voor Montblanc maar was ook al eerder het gezicht voor onder andere Dunhill, Braun en Façonnable. “Het model zijn is een grappig iets. Want je verkoopt jezelf niet echt, iemand anders verkoopt je. Ik vermijd situaties waarin ik moet vertellen wat ik doe qua werk. Het is saai. Want het gesprek eindigt altijd met: ‘Mag je de kleren dan ook houden?’ Vaak weten ze niet hoe ze dan moeten reageren. Veel jongens van nu streven ernaar om mannen te zijn en ouder te willen overkomen. Ze projecteren zichzelf veelal op oudere iconen zoals een Paul Newman, Clint Eastwood of Steve Mc.Queen.”

 

Montblanc is als merk tegenwoordig bijzonder actief in de liefdadigheid en dan met name in de strijd tegen analfabetisme en de ongelijke toegang tot onderwijs. Ook werkt Montblanc sinds 2004 samen met UNICEF. Waarbij tot op heden Montblanc meer dan 10 miljoen dollar heeft gedoneerd aan diverse UNICEF initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van onderwijs voor meer dan 5 miljoen kinderen over de hele wereld.

 

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in:

 

Fields with (*) are required.