ABSOLUTION

 

Groen, natuurlijk en ecologisch verantwoord zijn termen die consumenten steeds belangrijker vinden als het gaat het om cosmetische producten. Een merk dat aan al deze eisen voldoet is het Franse huidcosmetica merk ABSOLUTION. Al hun producten zijn biologisch gecertificeerd wat betekent dat ze biologische ingrediënten bevatten waarvan minstens 60% afkomstig zijn van biologische landbouw. Zo bevatten alle Absolution producten wilde plantenextracten, mineralen en natuurlijke vitaminen. Zelfs de verpakkingen van de producten zijn duurzaam en zijn recyclebaar en bedrukt met plantaardige inkten. Om de ecologische impact te minimaliseren worden alle Absolution producten in Frankrijk geproduceerd.

 

Absolution omschrijft zichzelf als minimalistisch, individueel en biologisch. Zo puur als de natuur zelf. Huidverzorging in de meest pure zin van het woord. Producten met een ziel die zijn samengesteld uit alleen de beste ingrediënten. Direct afkomstig uit de natuur of biologisch geteeld. Want biologische producten zijn werkelijk beter voor de huid. Omdat de huid natuurlijke ingrediënten makkelijker herkent, opneemt en verwerkt dan chemische bestanddelen. Want biologische ingrediënten (geteeld zonder giftige pesticiden en chemische meststoffen) ondersteunen en versterken de natuurlijke functies van de huid, daar waar kunstmatige bestanddelen de huid juist verstoren. Daarnaast zijn alle producten van Absolution vrij van parabenen, PEG (is een gesynthetiseerd ingrediënt dat wordt toegepast als emulgator), ftalaat (wordt gebruikt bij het vervaardigen van geparfumeerde producten), synthetische kleurstoffen en parfum.

  • LA CRÈME DE L’HOMME

Omdat de mannenhuid nu eenmaal anders dan die van de vrouw is er de ABSOLUTION LA CRÈME DE L’HOMME. Deze biologische anti-aging huidverzorging beschermt, herstelt en versterkt de mannenhuid. Een crème die zowel overdag als in de avond kan worden gebruikt. Bevat o.a. boabab (de olie uit deze zaden zijn rijk aan essentiële vetzuren en Vitamine E) dat bekend staat om zijn verstevigende en beschermende werking. Daarnaast bevat de Crème de L’Homme hennepzaadolie (rijk aan omega 3 en linolzuur) en stimulerende Ginseng.

 

DE TEST: Het valt me op dat producten met natuurlijke ingrediënten vaak zachter en aangenamer aanvoelen. Dat is ook het geval met deze prettig aanvoelende crème. Het trekt snel in de huid en je voelt gewoon dat er geen agressieve ingrediënten inzitten die een huidreactie kunnen veroorzaken. Je gezicht voelt gelijk zacht en goed gehydrateerd aan. De crème heeft een lichte houtachtige geur door de toegevoegde ceder-en sandelhout. Verder lees ik op de papieren verpakking dat er ook hyaluronzuur aan deze crème is toegevoegd. Een lichaamseigen stof dat ook in onze huid voorkomt. De grootste kracht van hyaluronzuur is dat het grote hoeveelheden vocht kan vasthouden en daardoor fijne lijntjes kan doen verminderen.

 

  • LE SÉRUM ANTI-SOIF

Ik ben een grote fan van serums omdat ze super snel de huid intrekken zonder ook maar een zichtbaar laagje achter te laten. Serums hydrateren de huid nog intenser dan crèmes dat doen. Voor mannen dus een ideaal product! Een serum is een dunne emulsie op basis van water of alcohol met daarin een hoge concentratie werkzame ingrediënten zoals vitaminen en antioxidanten. De Sérum Anti-Soif (vrij vertaald: serum anti-dorst) van Absolution dankt zijn hydraterende kracht aan aloë dat meer dan 80 voedingsstoffen bevat zoals: vitaminen, mineralen, aminozuren en enzymen. Daarnaast bevat dit serum glidkruid (die de huid beschermt en kalmeert) en vlierbesextract wat verzachtend en ontspannend werkt. Alle verwerkte ingrediënten zijn 99% van natuurlijke oorsprong en 49% biologisch.

 

DE TEST: Zoals het een waar serum beaamd is ook dit perzikkleurige serum zeer vloeibaar van textuur. Een klein beetje is ruim voldoende voor het hele gezicht. Masseer het serum over het hele gezicht en na enkele seconden trekt het serum volledig in het gezicht waarna je gezicht volledig “droog” aanvoelt. Geen enkel zichtbare laag achterlatend. Perfect! Dit serum ruikt licht fris naar citrus en kan zowel overdag als ’s avonds worden gebruikt. Om dit serum te ontgrendelen: draai aan de dop waardoor de pompflacon naar boven komt. Een heel handig en hygiënisch pompsysteem. Een échte aanrader voor mannen!

  • LA CRÈME DU SOIR

Ook mannen moeten ’s avonds hun huid verzorgen en dat kan met de LA CRÈME DU SOIR. Want juist ’s avonds herstelt de huid zich en neem ze beter de voedingsstoffen op zoals de Arganolie (met een hoge concentratie Vitamine E en omega 3) en Magnesium (die fijne lijntjes en rimpels remt) die beide in deze crème zijn verwerkt. Daarnaast zit er heemst (is een Afrikaans geneeskrachtig kruid) in deze crème die verzachtend en rustgevend werkt, hyaluronzuur en polyfenolen (dit zijn chemische verbindingen die in planten voorkomen) van druif.

 

DE TEST: Qua textuur is deze crème romiger en voller dan de Crème de L’Homme. Maar wat mij het meest aan deze crème opvalt, is dat het razendsnel de huid intrekt en totaal geen (vette) laag achterhaalt. Alle eigenschappen die een serum ook bezit maar nu dus in crème vorm. Je voelt gewoon dat ook dit een zachte crème is die geen huid irritatie kan veroorzaken. Daar zorgen de natuurlijke ingrediënten wel voor. Je gezicht voelt gelijk zacht aan maar niet vettig glad waardoor je gelijk kan slapen zonder te moeten wachten dat de crème intrekt. Ik ben verkocht!

 

Overigens komen beide crèmes in een ingenieus pompsysteem die ik nog niet eerder ben tegen gekomen. Je drukt op de ronde dispenser waardoor in het midden de crème naar boven wordt geduwd op het plateau. Zo blijft de crème in tact en wordt deze niet aangetast door de bacteriën op je vingers; wat wel het geval is met crème in een pot. Strijk de hoeveelheid crème die je nodig hebt op je vingers en smeren maar. Uitermate hygiënisch en praktisch. Overigens doneert Absolution 2% van hun winst naar de internationale organisatie CARE die de meest kwetsbare gemeenschappen ondersteunt.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: