ALIEN MAN

 

foto artikel alienman1 van de toonaangevende ontwerpers die het modebeeld van de jaren’80 domineerde is zonder enige twijfel de Franse topdesigner THIERRY MUGLER. Met zijn vlijmscherp gesneden kleding domineerde hij samen met landgenoot Claude Montana internationaal de fashionscene. Mugler’s handschrift vertaalde zich naar sterke, architectonische en supervrouwelijke kleding met enorme schoudervullingen en wespentailles. Voor mannen had Mugler een galactische homme voor ogen met super mannelijke adonis kenmerken; in cleane en uiterst precieze gesneden silhouetten. Met een futuristische & eclectische touch. Helaas besloot Mugler om in 2002 de modescene de rug toe te keren en zich te richten op andere projecten. Inmiddels is Mugler fysiek volkomen totaal onherkenbaar geworden door de vele plastische chirurgische ingrepen, maar zijn zeer succesvolle parfums zijn nog immer volop verkrijgbaar. En aan die rijke parfumcollectie wordt nu ALIEN MAN toegevoegd.

 

Nu na 13 jaar is er dan eindelijk een mannelijk equivalent van Alien want de eerste versie voor dames verscheen al in 2005. En met overigens veel succes! En nu is er dus de alter ego: ALIEN MAN. “Alien Man is geïnspireerd op mijn fantastische denkbeeldige reizen die zowel de oorsprong van de wereld als een glansrijke toekomst bijeenbrengen. Alien nodigt je uit om het ongewone en het bovennatuurlijke te verkennen, en het ondoordringbare op een dag te doorgronden”, aldus Mugler. Afgaande op zijn woorden moet dit parfum wel een hele belevenis zijn. “Alien Man opent een nieuw tijdperk voor een mannelijk alter ego. Een bijna goddelijkheid maar zo menselijk, dat op zoek is naar het absolute en het licht. Deze held is de belofte van een magnetisch avontuur dat zowel krachtig als vol is.”

 

 

Met dit nieuwe parfum voor heren nodigt Mugler mannen uit om dagelijks het buitengewone te beleven. Voor Alien Man roept Mugler een held op; half man en half god. Die op zoek is naar een nieuw licht. Want als meester van zijn lot straalt de Alien-man door zijn kracht en zijn positieve energie. Dit zijn nog eens andere beschrijvingen dan de standaardzinnen die vaak te lezen zijn in persberichten zoals: dit parfum is voor de zelfverzekerde, avontuurlijke of romantische man. Vaak totaal overbodige “doelgroep typeringen” want een man koopt een parfum om hoe die ruikt; niet om het type man die de desbetreffende marketingafdeling heeft bedacht. Het plaatsen van mannen in een bepaalde categorie is in mijn opinie niet meer iets van deze tijd. Temeer nu de grenzen tussen beide seksen (gelukkig) steeds meer vervagen en in elkaar overlopen. Ook wel genderblending genoemd.

 

 

  • DE GEURBELEVING

 

Na zoveel fascinerende en mysterieuze beschrijvingen zijn mijn verwachtingen naar Alien Man uiterst hooggespannen. Het parfum is gecreëerd door de Franse parfumeur Jean-Christophe Hérault die al eerder werkte voor o.a. Boucheron, Karl Lagerfeld, Chopard en Comme des Garçons. In 2017 creëerde hij al voor Mugler de parfumserie Les Exceptions. Mijn allereerste associatie als ik ALIEN MAN voor het eerst ruik is die van de kruidige heren geuren uit de jaren’70. Qua geurbeleving doet het mij denken aan M7 van Y.S.L. die ook moeilijk te omschrijven valt vanwege haar aparte en unieke geurbeleving. Maar goed, Alien opent onmiddellijk flink diep kruidig en doet donker rokerig aan. Dat komt ongetwijfeld door de toegevoegde gerookte beukenhout en kruidige cashmeran hout. De geur van cashmeran is complex en veelzijdig; het bevat een nadrukkelijk kruidig component met een zwoel vanille-achtig aspect. Dit alles geeft 2 flaconfoto alien manAlien Man een zeer mannelijk karakter. Het mag duidelijk zijn dat dit parfum niet te vergelijken valt met het originele bubblegum zoete A*Men. Ik lees in het persbericht dat er veel Osmanthus is toegevoegd. Deze Oosterse abrikoos geurende bloesem is een dure grondstof die een uniek geurprofiel heeft. Een fruitige-leerachtige nuance met een suède ondertoon. En dat geuraspect komt na verloop van tijd duidelijk naar voren. Donker/rokerig/leder en semi fruitig zoet zijn de beste termen om dit unieke en onderscheidende parfum te omschrijven. Zie Alien Man dan ook als een ontdekkingsreis die de tijd nodig heeft om zich geheel aards op je huid te ontwikkelen. Want dit parfum is inderdaad “een originele geur; een olfactorische shock met volkomen nieuwe ingrediënten. Een uniek magnetisme”, aldus Thierry Mugler.

 

  • DE FLACON & CAMPAGNE

 

De Alien Man flacon is zowel minimalistisch als grafisch waarbij de lijnen de architecturale structuur van de vrouwelijke versie behouden…maar dan eenvoudiger. Het oogt mysterieus en als een design object met de opvallende uitstekende zilveren strip “Ik wilde graag een object-flacon: een geometrische en grafische monoliet. Zijn verfijnde en blauwachtige diepte passen bij een echte heldhaftige held”, aldus Mugler. Als extra bevindt zich aan de binnenzijde van de verpakking een persoonlijke code waarmee je kan inloggen op www.mugler.com voor allerlei ledenacties. En een kleine envelop met een te scannen Q code, waarop je in verschillende talen meer over dit unieke parfum te weten kan komen.

 

 

In de bijbehorende commercial worden beide dames- en heren ALIEN-parfums aangeprezen middels een koppel die in een woestijnlandschap racen in een supersonisch voertuig. Met als eindbestemming een gigantische flacon van Alien Man, die een lichtbundel naar de hemel spuwt als beide de zijkant van de flacon aanraken. Hemels betoverend. Opvallend is wel dat waar momenteel veel parfums worden aangeprezen door bekende acteurs en actrices, Alien Man (nog) geen bekende acteur als boegbeeld heeft.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: