AMBRE NOIR YVES ROCHER

 

Van alle cosmetica merken ben ik toch wel het minst bekend met die van het Franse Yves Rocher. Op hun website lees ik dat deze Fransman al op jonge leeftijd begon met het op een ambachtelijke manier bereiden van een crème op basis van speenkruid, die hij vervolgens begon te verkopen aan mensen in zijn omgeving. Wegens groot succes begint hij met postorderverkoop. Gefascineerd door het plantenrijk vergroot hij zijn kennis van de natuur en verbeterd hij zijn natuurlijke schoonheidsproducten. Met zijn plantaardige cosmetica heeft hij inmiddels een imperium opgebouwd. En is in Frankrijk het meest gekochte cosmeticamerk. Inmiddels is de 32-jarige Bris Rocher ( het oudste kleinkind van Yves Rocher) President-directeur van de Yves Rocher Group. “ Ik wil graag de waarden van mijn grootvader aangaande duurzame ontwikkeling laten voortleven. En over 20 jaar is Yves Rocher nog altijd een familiebedrijf.”

 

Voor heren is er ook bij Yves Rocher een uitgebreide huid-en lichaams verzorgingslijn verkrijgbaar. Met als nieuwste aanwinst de onlangs verschenen geur Ambre Noir die omschreven wordt als “ de intensiteit van donker hout, de sensualiteit van amber”. Een parfum dat een intens en houtachtig karakter van patchoeli (= de olie verkregen van deze bladeren hebben een kruidige-aarde-achtige geur) en vetiver combineert met de sensualiteit van tonkaboon (= de geur van deze boon heeft veel weg van vanille-amandel-kaneel). In het hart wordt deze geur versterkt door de subtiele toetsen van ceder en lavendel. Als plantaardige ingrediënten zijn o.a. mandarijn, lavendel, bergamot (= een kleine, zure citrusvrucht) en zuivere extracten van viooltjesblad toegevoegd. De geur is een creatie van de parfumeur Christophe Raynaud ( 1 van de mede parfumeurs van de zeer succesvolle geur 1 Million van Paco Rabanne). “ Ik heb geprobeerd uitdrukking te geven aan wat mannelijke sensualiteit zou kunnen zijn. Zijn persoonlijkheid benadrukken, een krachtig signaal van zijn mannelijkheid afgeven maar dan wel geraffineerd. Dit aspect heb ik laten contrasteren met een toets van frisheid en helderheid om plaats te maken voor donkerdere, uitgesproken sensuele facetten. Mijn wens was om een bedwelmend parfum te maken waar je geen weerstand aan kan bieden. En om een spoor van onweerstaanbare aantrekkingskracht achter te laten…”

 

Al bij het openen van de plastic verpakking ruik ik een glimp van de geur; een zoete houtachtige opwarmer. Dit is inderdaad een heerlijke Oriëntaalshoutachtige geur die warm en sensueel de neus prikkelt…ietwat mysterieus. Niet te opdringerig of te overheersend maar precies goed. Een rijke en subtiele mix van alle bovenstaande beschreven ingrediënten. Met name de toegevoegde tonkaboon ( 1 van de voornaamste ingrediënten in 1 Million van Paco Rabanne) zorgt ervoor dat de geur als een warme ambervanille deken heerlijk lang om je heen blijft hangen, waarbij na langere tijd het kruid/houtachtige aspect de boventoon voert. Heerlijk! Aan dit soort bedwelmende geuren kan ik echt verslaafd raken. Daar is de parfumeur zeer zeker in geslaagd. Qua prijs/kwaliteit is deze geur een absolute aanrader. De simpele rechthoekige flacon met donkerbruine houten dop oogt tijdloos mannelijk, waarbij Yves Rocher benadrukt dat de robuuste houten dop afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. De kartonnen verpakking oogt met haar nerfstructuur als donker hout. Alles klopt aan deze geur zowel qua verpakking alsmede de inhoud.

 

Uit nieuwsgierigheid bezoek ik een filiaal van Yves Rocher in Amsterdam. Als nieuwe klant ontvang je allerlei kortingen op producten en gratis monsters om diverse Yves Rocher producten te proberen. Een geweldige manier van kennismaking en toekomstige klantenbinding. Iets wat meerdere merken zouden moeten doen om zich juist te onderscheiden in de huidige “jungle” van cosmeticamerken.

 

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: