ANAS CRYSTAL SKINCARE

 


anas1Tijdens het persevent “Meet The Makers” georganiseerd door Remedies PR en Puur Beauty PR kwam ik aanraking met het prachtige merk ANAS. Een Nederlands-Grieks huidverzorgingsmerk dat de wetenschap achter bergkristal combineert met de spiritualiteit van deze edelsteen. Een nieuwe holistische manier van huidverzorging opgericht door Anas Putriss. Na jarenlang in de financiële wereld te hebben gewerkt veroverde de kristallen zijn hart en zag hij het als mijn missie om deze te verwerken in zijn eigen huidverzorgingslijn: ANAS CRYSTALCARE. En dat resulteerde in een schitterende lijn van producten die allemaal een stuk bergkristal bevatten; ’s werelds krachtigste energieversterker. Zo indrukwekkend mooi qua filosofie en design/verpakking dat ik vind dat iedereen daar kennis mee moet maken.“Het idee om mijn eigen cosmeticalijn te ontwikkelen kwam toen ik op trektocht was door Zuid-Amerika. Daar kwam ik in Uruguay in contact met een vrouw die zelf haar eigen cosmetica op natuurlijke basis produceerde. Zij was daar een echte grootheid die veel bekendheid genoot. Ik raakte verliefd op het concept ervan en de bedoeling was dat we zouden gaan samenwerken. Helaas strandde dat idee maar hierdoor wist ik wel dat ik voor mijzelf een eigen lijn van natuurlijke cosmeticaproducten wilde gaan opzetten. Voordat ik op reis ging vroeg ik aan het universum om mij een signaal te geven met wat ik moest gaan doen. En dit was voor mij hét duidelijke teken. Mijn doel was nu om het maken van mijn eigen huidverzorgingsproducten.”

 

 

Zonder enige kennis van zaken ging Anas allerlei cursussen en opleidingen volgen om zich in de materie te verdiepen. De eerste producten werden thuis ontwikkeld maar al snel schakelde hij allerlei experts in die hem verder konden helpen om een echt merk te gaan opzetten. “Nu dat ik het idee had schakelde ik professionals in die nodig zijn om mijn droom te kunnen gaan realiseren. Maar ik realiseerde mij ook dat als ik dit tot een succes wil gaan maken, ik dit fulltime moest gaan doen. Mijn intentie was om te beginnen met een mannenlijn, aangezien er voor die markt nog niet zoveel te verkrijgen is. Aanvankelijk wilde ik stenen in de producten plaatsen voor een mannelijker look. Ik ben toen stenen gaan bestuderen waardoor ik uiteindelijk bij mineralen terecht kwam die goed zijn voor de huid. Dat werd dus mijn unieke concept: cosmeticaproducten met daarin mineralen.”

 

 

  • BERGKRISTAL

Anas2
Om erachter te komen welke mineralen het beste zijn voor de huid schakelde Anas een wetenschapper in die ontdekte dat het mineraal silicium het beste is en dat bergkristal het meeste silicium bevat. Kwartskristallen bestaan uit hoge concentraties metaalionen waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze heilzaam zijn voor de huid. De kristallen hebben het unieke vermogen om de metaalionen over te dragen aan het eigenlijke product. De kracht van de metaalionen wordt verder versterkt door het gebruik van strikt vulkanisch water in de ANAS-producten. Bergkristal produceert constant een balancerende kracht van positieve ionen die de schadelijke effecten van straling verminderen en de elektrische lading van het lichaam harmoniseren. Bij ieder gebruik van het product wordt het kristal weer geactiveerd. “Het bergkristal uit Madagaskar plaats ik in bronwater uit de Franse Auvergne dat door vulkanische stenen is gestroomd. Er vindt dan een extractie plaats waarbij het bergkristal het silicium afgeeft. Silica is 1 van de belangrijkste componenten van onze huid en heeft het vermogen om te hydrateren en de huid zachter te maken. Daarnaast functioneert silica als het perfecte kanaal voor de helende energieën van de kristallen. Ik geef hiermee een nieuwe betekenis aan kristal. En als enige heb ik hier dan ook patent op gevraagd.”

 

 

Uiteindelijk stapte Anas van het idee af om zich alleen om mannen te richten en besloot om er een uniseks brand van te maken voor iedereen. Inmiddels heeft Anas een team van diverse experts om zich heen verzameld die de producten en de formules voor hem maken. Zo worden bijvoorbeeld alle producten in Griekenland geproduceerd. “Ik kwam in aanraking met een producent in Griekenland die zei dat ze mij ging helpen om mijn droom te realiseren.” Een droom die niet alleen stopt qua inhoud van de producten, maar die ook terug te vinden is in de geweldige design en verpakking van de ANAS-producten.

 

 

  • DESIGN & PACKAGING

anas3
Ondanks dat de producten een verhaal met zich meedragen wilde Anas ook dat het kristal gegeven terug te vinden is qua design in de flacons en verpakkingen. “Ik houd enorm van design en ik vond het belangrijk om er als merk hip uit te zien en vooral niet suf. Ik wilde dan ook de flesvorm van de producten er als een kristal uit laten zien. De packaging van onze producten staat dan ook als een huis waarbij ik ontzettend trots ben dat we in 2019 de “Red Dot Design Award hebben gewonnen in de categorie “best packaging”. Die erkenning is voor mij heel belangrijk.” De gehele lijn bestaat inmiddels uit 7 producten: showergel, bodymilk, body scrub, bodymist (de bestseller binnen het assortiment), foamwash, zeep en handcrème. Alle producten zijn vegan, dierproefvrij & vrij van synthetische stoffen, sulfaten en parabenen. “Voor mij is 7 een magisch getal en ik heb dat dan ook in de 7 producten verwerkt. Zo is het cijfer 7 in de barcode verwerkt en zie je het cijfer 7 terug als je de fles omdraait. En omdat ik weet dat ik met productie van mijn producten de natuur beschadig heb ik besloten dat we 7% van de winst teruggeven aan de natuur middels onze eigen stichting “ANAS Movement”. We herstellen hiermee de natuur in Madagaskar waar we ons bergkristal delven, het recyclen van plastic en ondersteunen de eerlijke & duurzame aanbouw van palmolie om zo te voorkomen dat er nog meer regenwouden worden gekapt. En we financieren initiatieven van onze partnerschappen die gericht zijn op de bescherming van het milieu. ”

 

 

  • PRODUCTEN


Het bergkristal gegeven is in alle opzichten subliem doorgevoerd als het om de producten gaat; zowel letterlijk in het product verwerkt als op de verpakking en design ervan. De flacons van de Anas producten hebben een asymmetrisch design in de vorm van een ongeslepen bergkristal die prettig ergonomisch in de hand ligt. De CRYSTAL QUARTZ SHOWER GEL ruikt aangenaam kruidig maar niet té overweldigend. Schuimt rijkelijk en is zeer economisch in gebruik. Zelfs na het douchen ruik je de geur nog subtiel op je huid. De toegevoegde Thermo-Volcanic Water herstelt de Ph balans van de huid en reinigt zonder de natuurlijke oliën te verwijderen. Het uitpakken van het product alleen als is een ontdekkingsreis op zich want dat gebeurt in verschillende stappen. Met allerlei inspirerende en informatieve teksten op de verschillende delen van de papieren verpakking. Uiterst ingenieus en doordacht.

 

 

Het gebruik van bodylotion is voor mannen uit zuidelijke landen al vrij ingeburgerd, nu nog de Nederlandse man. De CRYSTAL QUARTZ BODY MILK is ideaal voor mannen omdat de witte textuur snel vloeibaar wordt in aanraking met de huid. Daarbij ruikt de body milk subtiel licht kruidig (persoonlijk had de geur voor mij nog sterker gemogen) geheel in lijn met de shower gel. Het product trekt snel in de huid en laat geen zichtbare laag achter. Alle producten zijn overladen met een rijke & heerlijke fris/kruidige geur wat een mix is van onder andere bergamot, kardemom, cederhout, sandelhout, musk en kaneel. Dat ruik je gelijk al als je de verpakking van de schitterende in facetten diamantvormige geslepen CRYSTAL QUARTZ SOAP opent. Een juweel van een product. Rijk aan Braziliaanse babassu- mango- en sheaboter. Om je helemaal onder te dompelen in de fris/ kruidige ANAS geur is er de verfrissende ANAS BODY MIST. Lekker op de huid sprayen na een douchebeurt.

 

 

Ik kan niet anders zeggen dat iedereen minimaal een product uit de ANAS CRYSTAL QUARTZ moet uitproberen. En dan weet ik zeker dat je binnen de kortste keren de gehele productlijn zal hebben aangeschaft. De producten zijn zowel los alsmede in een mooie geschenkverpakking te koop. De gehele productlijn bestaat uit: Anas Body milk, Anas Body mist, Anas Handcream, Anas Crystal soap, Anas Foam wash en Anas Shower gel.

 

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: