ARKANA

 

foto producten arkanaVia LinkedIn kwam ik in aanraking met het Poolse cosmeticamerk ARKANA. Vrij interessant aangezien de meeste bekende cosmeticamerken toch uit Frankrijk, Engeland of Amerika komen. De cosmetische producten van Arkana bevatten geen parabenen, detergenten, paraffine, SLES en vaseline. Maar wel zorgvuldig uitgezochte ingrediënten die de diepere huidlagen bereiken. We hebben het hier dan ook over dermocosmetische producten; gebaseerd op de resultaten van de moderne dermatologie en cosmetologie. Dit wordt dan ook een artikel waarbij ik uitvoerig de gebruikte Arkana ingrediënten ga omschrijven om zo duidelijk te maken waarom de Arkana producten zich van andere merken onderscheiden. En ze daarom ook beter maken….?

 

Arkana werkt met peptiden; een “wonderingrediënt” die veel in de cosmeticawereld wordt gebruikt. Kort samengevat zijn peptiden de bouwstenen van alle aminozuren die op hun beurt weer de bouwstenen zijn van alle eiwitten. Collageen in onze huid is een belangrijk eiwit (lees bouwsteen) dat zorgt voor een sterke en jongere huid. Helaas wordt bij het ouder worden (met name na de 40-jarige leeftijd) minder collageen geproduceerd wat leidt tot een dunnere huid en rimpelvorming. Ons lichaam bevat van nature peptiden. Het aan beautyproducten toegevoegde peptiden zijn echter synthetische peptiden die in een laboratorium zijn nagebootst. Rest alleen de vraag of peptiden daadwerkelijk in een crèmevorm diep de huid kunnen doordringen daar waar het collageen zich bevindt. Of dat de crème enkel op het huidoppervlak blijft liggen…?

 

  • ARKANA LACTOBIONIC 5% & HYALURON CREAM

 

Hoewel ik aardig wat cosmetica ingrediënten ken ben ik LACTOBIONIC ACID nog niet eerder tegen gekomen. Als ik het opzoek blijkt dat lactobionzuur (= suikerzuur) in de cosmetica industrie als een krachtige antioxidant wordt gebruikt. Het heeft als eigenschap dat het sterk hydraterend werkt en de huid kalmeert. Lactose is de suiker die van nature alleen in melkproducten voorkomt. Het bindt water op het huidoppervlak waardoor er een film wordt gevormd die waterverlies voorkomt. Hierdoor wordt de huid gehydrateerd en tevens worden kleine rimpels verminderd. ARKANA verkrijgt het lactobionzuur uit China en Duitsland.

 

HYALURONZUUR is een ander fantastisch toegevoegd ingrediënt die als eigenschap heeft dat het in staat is om vocht vast te houden. Vaak wel tot 1000 keer haar eigen gewicht. Wat belangrijk is aangezien de huid op een gegeven moment minder in staat is om vocht zelf vast te houden, waardoor rimpels kunnen ontstaan. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die wordt geproduceerd om de gewrichten in ons lichaam goed gesmeerd te houden. Deze bouwsteen van ons lichaam komt ook voor in de huid en in ons bindweefsel. Daarnaast versterkt hyaluronzuur ook de buitenste huidlagen. Alleen neemt de hoeveelheid collageen in ons lichaam helaas wel af naarmate we ouder worden.

Om de hoogwaardige ingrediënten te beschermen wordt er een spatel bij deze crème geleverd. Want door direct contact van de vingers met de crème kunnen allerlei bacteriën afbreuk doen aan de houdbaarheid en werking van de crème. Spatel de witte crème op je gezicht die lekker verkoelend aanvoelt. Overigens heb je maar verbluffend weinig nodig voor het hele gezicht. De crème trekt snel in de huid (en geheel onzichtbaar) waardoor deze geurloze crème perfect is om overdag te gebruiken. Je gezicht voelt gelijk glad en aangenaam aan. En hoe vaker ik de crème gebruik hoe prettiger ik haar vind, doordat je nauwelijks merkt dat je een crème hebt gebruikt.

 arkana crme

 

  • ARKANA STRONG LIFT SERUM

 

Deze Strong Lift Serum bevat een complex van hyaluronzuur en GLYCOSAMINOGLYCANS. Laatstgenoemde is een familie van de koolhydraten en wordt ook in het menselijk lichaam gemaakt waardoor het geen bijwerkingen veroorzaakt. De primaire rol van glycosaminoglycans is het handhaven en ondersteunen van collageen, elastine en het behouden van eiwitvezels; die belangrijk zijn om rimpels en littekens te herstellen. Het gebruik van glycosaminoglycans in de huidverzorging staat bekend om de uitstekende eigenschappen die de totale hydratatie van de huid verhogen. Want het kan grote hoeveelheden watermoleculen aan zich binden die het effect van een “zwelling” veroorzaken.

 

 

De meest kenmerkende eigenschap van een serum is toch wel dat het razendsnel de huid intrekt. En totaal geen zichtbare laag achterlaat. Iets wat veel mannen belangrijk vinden bij huidproducten. En daar voldoet dit serum 100% aan. Met de handige pipet doseer je optimaal de hoeveelheid serum (denk qua textuur aan gestold water) die binnen een paar seconden de huid intrekt. Alsof je gezicht het opslurpt. Waarbij het voelt alsof je niks hebt aangebracht. Ideaal! Wil je als man je gezicht verzorgen zonder dat je een crème wilt gebruiken dan is dit fantastische serum een aanrader. Volgens ARKANA vermindert dit serum rimpels en verbetert het tevens de huidelasticiteit.

 

 

  • EINDCONCLUSIE

 

Gedurende ruim een week heb ik alle 2 de producten gebruikt. Te beginnen met het serum en daar dan overheen de Arkana Lactobionic crème. Het is een feit dat de ARKANA producten zich qua hoogwaardige ingrediënten onderscheidt van andere reguliere cosmeticamerken. Maar het gebruik van een crème is ook een gevoelskwestie; wat vind jezelf prettig qua textuur, ingrediënten, geur en wat heb je er qua geld voor over? Maar aangezien ik zelf als consument niet kan meten of de ingrediënten daadwerkelijk de diepere huidlagen bereiken, moet ik mij er maar bij neer leggen dat wat ik nu met ARKANA gebruik, beduidend beter is dan wat andere merken bieden. En dat verschil voel ik toch wel.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: