BABOR MEN

 

Deze Duitse pionier beauty onderneming is opgericht in 1956 door de biochemicus Dr. Michael Babor. Een onderneming die zich nog steeds voortdurend richt op innovatie en zicht heeft ontwikkeld als baanbreker op de professionele huidverzorging. Zo is het Babor onderzoeks- en innovatiecentrum al meer dan 55 jaar bezig om de geheimen van de natuur te vertalen naar natural hightech producten. Vele van de geselecteerde ingrediënten en werkstoffen zijn van plantaardige oorsprong uit gecontroleerde biologische teelt. Elke afzonderlijke productserie ondergaat vanaf ontwikkeling tot aan vervaardiging een totale kwaliteitscontrole. Zo ook de uitgebreide rangen van producten voor mannen: Babor Men.

 

De Babor Men producten bieden de professionele oplossing voor een vitale, sterke mannenhuid met weerstand. Want ook de man anno 2013 verlangt van zichzelf een maximum aan prestatievermogen, waardoor de mannenhuid er vaal en moe uit kan zien. Met roodkleuringen en irritaties, lichte beginnende rimpels en donkere kringen onder de ogen. Als oplossing hiervoor biedt Babor een scala aan producten die zorgen voor een goede verschijning en een verzorgde huid. De Babor Men producten bevatten het krachtige seriewerkstof-complex Taurec die zorgt voor meer vitaliteit en energie. Dit complex bestaat uit: energie schenkende taurine, kalmerende hop en regenererende Siberische ginseng. Het maakt de huid gladder en reageert minder gevoelig op milieu-invloeden en stress. De Babor Men lijn bestaat onder andere uit: huidverzorgingsproducten, scheercrèmes, eau de toilette en shampoos.

 

Gelukkig is vandaag de dag uiterlijke verzorging ook een mannenzaak geworden. En worden mannen ook steeds veeleisender aan de producten die ze gebruiken. Cosmetica voor mannen moet aan speciale eisen voldoen want de mannenhuid is dikker dan die van vrouwen, heeft meer hoornlagen en de collageenvezels hebben een andere vorm. Daarbij letten mannen ook steeds meer op de functionaliteit en het design van de producten. Babor Men heeft al deze behoeftes in een exclusieve verzorgingslijn opgenomen. Hieronder een toelichting van een aantal producten uit deze mannenlijn.

 

1) DYNAMIC FACE MOISTURIZER

 

Dit is een luchtige vochtgel die de storende vetglans van de mannenhuid reduceert en zodoende de huid matteert. Door de innovatieve werkstof sebucon wordt de huid gedurende uren gematteerd. De gel trekt snel in de huid en versterkt haar natuurlijke beschermfuncties. Dankzij de toegevoegde aloë vera en panthenol (dit ingrediënt heeft een hydraterende werking en maakt de huid soepeler en elastischer) wordt de huid voor langere tijd gehydrateerd. Dit is echt een superlekker product! De waterige lichtgroene gel trekt razendsnel in de huid en lijkt hierdoor erg sterk op een serum die ook supersnel in de huid trekt zonder een zichtbare laag achter te laten. Het matteert de huid inderdaad onmiddellijk waardoor dit product zeer geschikt is om overdag te gebruiken om zodoende een glimmende huid tegen te gaan. Het ruikt heerlijk fris en de gel is makkelijk te doseren door de pompflacon. Een aanrader!

 

2) RELAXING ANTI-JETLAG CREAM

 

Voor de mannenhuid die droog is, vermoeid door stress of door gebrek aan slaap is er deze crème. Dankzij de unieke werkstofcombinatie bestaande uit bisabolol (deze vloeistof verbetert de beschadigde huid en maakt haar weer veerkrachtig), gember en peptiden wordt de huid voorzien van nieuwe energie en vitaliteit. Tevens brengen natuurlijke oliën de lipidenfilm van de huid (dit zijn stoffen die het lichaam nodig heeft als bouwcellen voor lichaamscellen) weer op balans. Dit is een lekkere romige en volle witte crème die duidelijk goed je huid voedt. Je hebt er echt weinig van nodig om je hele gezicht ermee te hydrateren. De crème trekt snel in en laat geen vette laag achter, maar wel een aangenaam gladde huid. Toen ik hem voor het eerst gebruikte ervoer ik inderdaad een lichte tinteling op mijn huid…

 

3) ENERGIZING ANTI-WRINKLE GEL-CREAM

 

Deze gelcrème maakt de huid glad en strak dankzij het intensief werkende berkenextract. Deze power-werkstof brengt de celstofwisseling op gang waarbij de hyaluronzuur rimpels en lijnen bestrijdt. Proteïnen uit tarwe verstevigen de huid en maken haar glad terwijl maïsproteïnen de extracellulaire matrix reorganiseren. Het toegevoegde zink zorgt voor een matte teint van de mannenhuid die vaak vetter is. De licht groene vloeibare emulsie trekt snel in de huid en ruikt prettig fris maar niet overheersend. Het laat totaal geen vette laag achter op de huid. De matglazen flacon heeft een donkerbrons kleurige pompflacon waarbij 2 keer drukken meer dan genoeg is voor het hele gezicht.

 

4) CALMING AFTER SHAVE FLUID

 

Deze zacht verzorgende after shave concentraat kalmeert de huid na het scheren. Het verfrist de huid en voorkomt tevens huidirritaties, roodkleuringen en een branderig gevoel door het scheren. In tegenstelling tot het merendeel van alle aftershave balsems is deze fluid van Babor waterig en transparant qua structuur en niet romig. Deze after shave fluid trekt hierdoor snel in de huid en maakt de huid prettig zacht na het scheren. Alsof er een onzichtbare laag achter blijft op je gezicht. Lekkere licht geparfumeerd. Deze fluid bevat geen alcohol ( die de huid juist uitdroogt) of kleurstoffen.

 

Ik ken het merk Babor met name door het gebruik ervan in schoonheidssalons maar nu kunnen de producten dus ook door mannen thuis worden gebruikt. Het zijn zeer aangename producten met lekkere frisse texturen waarbij het gebruik van natuurlijke ingrediënten mij, maar ook zeker andere mannen, erg aanspreekt. Mooi is de uniformiteit qua design voor alle producten die in een matglazen cilindervormige flacon komen met handige pompflacons. Door de brons/gouden verpakking van de producten ontstijgt Babor Men de reguliere merken en krijgt het merk een duidelijk luxueuzere uitstraling.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: