TED LAPIDUS BLACK SOUL IMPERIAL

 

Ted Lapidus Black Soul muski parfem reklamaSoms komen er parfums voorbij die ik qua lancering heb gemist. Dat is bijvoorbeeld het geval met Ted Lapidus Black Soul Imperial. Dan lees ik een review van deze geur en wordt gelijk enthousiast. Zo wordt deze geur omschreven als een onontdekte parel die niet de aandacht heeft gekregen die het verdient. Het wordt met name geprezen om haar geweldige koffie-achtige noten die erin zijn verwerkt. Een geur als geen ander die uniek is en zeer betaalbaar voor wat je krijgt. Want voor de prijs hoef je het niet te laten, want deze geur schaf je al aan voor rond de 23 euro.

 

 

In de jaren ’80 was ik een enorme fan van de Ted Lapidus Pour Homme geur. Uitgebracht in 1987 en met haar zoetachtige karakter was ik gelijk verkocht. En ook deze geur is momenteel nog steeds te koop voor rond de 20 euro. Black Soul Imperial werd in 2011 uitgebracht en is een flanker van de in 2009 gelanceerde Black Soul. De parfumeur is de Française Karine Dubreuil-Sereni. “Creativiteit is voor mij de mate waarin we openstaan en nieuwsgierig zijn naar de wereld.” Andere parfums die zij gecreëerd heeft zijn o.a. Bentley Infinite Rush White Edition, Gucci Pour Homme 2, Jaguar Gold in Black en Scuderia Ferrari. Black Soul Imperial wordt omschreven als: “Een prestigieuze cuvée gemaakt van grondstoffen die geselecteerd zijn op basis van hun rijkdom en kostbaarheid. Waarvan de prijzen vergelijkbaar zijn met die van goud”. De topnoten zijn gebrande koffie en citrusvruchten, de hartnoten zijn saffraan en munt en de basisnoten zijn leer, amber en houtachtige noten: ceder en Guaiac-hout.

flaconblacksoul 

 

De opening van Black Soul Imperial is een blend van frisse citrusvruchten en munt. Op mijn huid komt met name de munt vrij sterk naar voren Maar niet op een té overheersende manier; dat het in je neus kriebelt qua frisheid. Eerder meer gedempt door de koffiebonen waardoor het een warme touch krijgt. Hoewel ik zelf geen fervente koffiedrinker ben is de geur van koffie toch wel superlekker; maar ook deze geurtoon is niet té prominent aanwezig. Geef Black Soul Imperial ruim 10 minuten om volledig tot zijn recht te komen; je komt dan in het hart van de geur. Juist omdat het soms moeilijk te verwoorden is wat je ruikt, is deze geur een aangename & mysterieuze beleving: een beetje zoet, een beetje koffie, een beetje leder. Een interessante mix van verschillende geurnoten. Al de geur eenmaal op mijn huid is opgedroogd dan ruikt het vooral rokerig wat sterk doet denken aan de mannengeur Dunhill Icon Absolute. Black Soul Imperial had voor mij nog intenser en sterker mogen zijn, want na een paar uur is de geur helaas al vervlogen. En dat is jammer! Een eau de parfum versie zou dan ook de perfecte aanvulling voor een nog diepere beleving van deze geur. Een echte koffiegeur is Black Soul Imperial niet, maar het is wel een aangename afwijkende geur in het vaak te brave mannen assortiment.

 

 

De zware matzwarte flacon is verpakt in een zwarte metalen ovaalvormige box die nog het meest doet denken aan een sigaren box. De  flacon heeft een glimmende gouden hals aanzet en bijpassende gouden dop. Schitterend qua luxe uitstraling en design.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: