BOTANICAL BEAUTY

 

 

botanicalman1Wil je als cosmeticamerk in deze tijden nog meetellen dan moeten de producten natuurlijk/clean/dierproefvrij/ecologisch verantwoord en ontdaan zijn van microplastics. Niet alleen omdat dat ten goede komt van het milieu maar ook de kritische consument hecht daar zeer veel waarde aan. Producten die belastend zijn voor het milieu zijn absoluut not done. Het Nederlandse merk Botanical Beauty sluit aan bij de almaar groter wordende vraag van de bewuste consument naar biologische en 100% natuurzuivere huidverzorgingsproducten. Alle producten van Botanical Beauty zijn 100% natuurzuiver, biologisch, dierproefvrij, zonder microplastics en met milieuvriendelijke verpakkingen. “Als je het niet kan eten moet je het niet op je huid smeren. Dat is het uitgangspunt van mijn bedrijf Botanical Beauty”, aldus Catharine van Everdingen. En uiteraard zijn deze producten ook uitermate geschikt voor de mannenhuid. Want ook mannen zijn gelukkig kritischer geworden in wat ze op hun huid smeren.

 

 

Botanical Beauty is gevestigd op het familielandgoed Noordenhoek in Deil in de Betuwe waar de natuurlijke verzorgingsproducten worden ontwikkeld. Team Botamical Beauty streeft ernaar om de kruiden koudgeperste oliën en andere ingrediënten uit de directe omgeving te halen. Zo kunnen de producten zo duurzaam mogelijk worden aangeboden. Waarna vervolgens de producten op een ambachtelijke wijze worden gemaakt. Ze werken enkel met ingrediënten die je ook kunt eten, want 60% van wat je op je huid smeert komt namelijk in je bloedbaan terecht. Helaas zitten in de meeste verzorgingsproducten synthetische stoffen die je zo dus ongemerkt in je lichaam krijgt. In de natuurzuivere producten van Botanical Beauty zitten geen chemische/synthetische stoffen. Ze werken enkel en alleen met natuurlijke ingrediënten zoals lavendel, eucalyptus, argan en calendula. Alleen van de beste kwaliteit en biologisch. Daarin zijn ze als Nederlands merk uniek! Hun belangrijkste uitgangspunt is dan ook: “Als je het niet kan eten smeer het dan ook niet op je huid.” Daarnaast zijn alle producten van Botanical Beauty vrij van microplastics. Deze zitten vaak als opvulmiddel in veel cosmeticaproducten en zijn totaal onnodig. Ook kiest Botanical Beauty voor milieuvriendelijke verpakkingen. Zo werken ze veel met glazen flessen, kartonnen dozen en papieren plakband. Waarbij ze de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten blijven houden om zo de ecologisch voetafdruk te blijven terugdringen.

 

 

Nogmaals de voordelen op een rij:


Alle producten hebben als doel de balans van de huid te herstellen en de natuurlijke processen te ondersteunen.
Door het gebruiken van deze natuurlijke producten maak je gebruik van de kracht van de natuur
Er zit geen synthetische parfum in de producten maar worden gegeurd met etherische oliën.
Een team van researchers, ontwikkelaars, producten, laboranten en experts op het gebied van biologische ontwikkelingen staan garant voor de kwaliteit van de producten. De producten & ingrediënten worden dan ook uitgebreid getest.

 

 

  • MANNEN & BOTANICAL BEAUTY

serum1botanical
Inmiddels hebben ook mannen de natuurlijke producten van Botanical Beauty ontdekt. “Meestal zijn het vrouwen die bewust zijn van wat ze op hun huid smeren en dus biologische en 100% natuurzuivere producten willen gebruiken”, aldus Alexa van team Botanical Beauty. “Maar ook bijvoorbeeld echtgenoten van vrouwen die al Botanical Beauty gebruiken. Of mannen die een huidprobleem hebben en bij ons uitkomen. Ze zijn vaak op zoek naar een bepaald product. Bijvoorbeeld hoe ze de huidverschijnselen bij ouderdom moeten aanpakken, zoals donkere vlekjes en verandering in de verhoorning, en hoe ze hun huid moeten reinigen. Want de mannenhuid is ruwer, dikker en vetter en kan daardoor gemakkelijk verontreiniging vasthouden. Producten die hierbij kunnen helpen zijn Dode Zee Water, Modder en Face Scrub en de Antioxidanten Serum.” Alexa constateert dat mannen niet te veel producten willen gebruiken. “Het liefst hebben mannen niet te veel producten, of het liefst maar 1 product die goed zijn voor alles. Makkelijk en simpel. Zoals bijvoorbeeld de Multi Use Butter die “Multi Use” is. Onze klanten zijn mannen die bewust geen synthetische en chemische troep op hun huid willen smeren. Als ze eenmaal doorhebben hoe belangrijk het is om op een zuivere manier te smeren zijn ze om. Ik ben ervan overtuigd dat steeds meer mensen zich bewust gaan worden van wat ze op hun huid smeren en dus bewuste keuzes maken. De klant wil haar/zijn steentje bijdragen aan een gezonde aarde. Dat wordt ook verwacht van de huidverzorgingsbranche. Deze markt zal daarop moeten inspelen en klanten zijn duidelijk bereid te investeren in duurzame en zuivere producten. Ze willen eerlijk en plasticvrije producten.”

 

 

  • BOTANICAL BEAUTY REINIGINGSMELK


1 van mijn favoriete producten van Botanical Beauty is toch wel deze reinigingsmelk. Het is een superzacht product dat je gezicht reinigt zonder deze uit te drogen. Totaal niet agressief. De crème achtige textuur bevat inderdaad melk en schuimt niet (in tegenstelling tot andere facewash producten) maar zorgt toch voor een milde en goede reiniging. Door de toegevoegde heilzame kruiden & voedende biologische ingrediënten zoals jojoba-olie, aloë vera, sheabutter, kamille extract en zonnebloemolie herstelt deze reinigingsmelk het biologische evenwicht van de huid. Komt in een handige te doseren glazen fles met pompflacon.

 

 

  • BOTANICAL BEAUTY ANTIOXIDANTEN SERUM


Het grote voordeel van een serum is dat het zo waterig vloeibaar qua textuur is en hierdoor razendsnel in de huid trekt. Het laat geen enkel spoor achter op je gezicht waardoor het een ideaal product is voor mannen. Deze Antioxidanten serum heeft een wat vastere gel textuur maar smeert snel uit en trekt snel in de huid. Het is als het ware een superbooster voor je gezicht. Het bevat heilzame aloë vera, calendula olie, cederhout, kamille en werkstoffen (lees antioxidanten) uit de edelweiss extract. Laatstgenoemde zorgt ervoor om je huidcellen te beschermen tegen huidveroudering veroorzaakt door externe factoren zoals stress, vervuilde lucht en zonlicht. Dit serum kan solo worden gebruikt of in combinatie met de Ageless Protection Cream. Komt in een handige te doseren pompflacon. Een must have voor de huidverzorging van mannen!

 

 

  • BOTANICAL BEAUTY AGELESS PROTECTION CREAM


Deze 100% natuurlijke Ageless Protection Cream is een rijke volle crème waarvan je maar weinig nodig hebt. Trekt snel in de huid en voelt geheel niet vettig aan. Kan zowel overdag als in de avond worden gebruikt. Het bevat biologische sheabutter, jojoba-olie, arganolie en calendulaolie die de huid beschermen tegen de gevolgen van het ouder worden. Het toegevoegde UVA-filter zorgt er tevens voor dat de huid beschermd wordt tegen de schadelijke effecten van het daglicht.producten1botanical

 

 

  • BOTANICAL BEAUTY FACE SCRUB LAVENDEL


Het scrubben van je gezicht is iets wat meer mannen zouden moeten doen. Want het zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd waardoor je gezicht veel frisser en gezonder oogt; alsof de huid meer gaat ademen nadat de dode huidcellen eenmaal zijn verwijderd. En op een fris gescrubde gezicht kunnen de ingrediënten van crèmes ook beter de huid doordringen. Minimaal 1 keer per week scrubben is toch wel de norm. De Face Scrub Lavendel is een effectieve scrub met een korrel (Dode Zee zout) die niet te grof is voor de huid. Op een nat gezicht langzaam de scrub masseren gedurende 1 minuut. Daarna je gezicht grondig afspoelen met water en het resultaat is een superfris en gereinigd gezicht dat wellicht wat tintelt maar dat is alleen maar goed; want dit duidt op een goede doorbloeding. Het fijne van deze scrub is dat je gezicht na afloop niet droog aanvoelt maar juist intens gehydrateerd door de toegevoegde koudgeperste avocado-olie, amandelolie, druivenpitolie en jojobaolie. Dat vind je niet snel terug in andere scrubproducten.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: