BOUCHERON QUATRE

 

 

Voor de presentatie van de nieuwe herengeur QUATRE van het Franse juwelenmerk Boucheron was ik uitgenodigd in de juwelierszaak Bonebakker in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Om zo gelijktijdig ook de juwelencollectie van Boucheron te zien waarop deze geur is geïnspireerd. Meer dan 155 jaar geleden werd Boucheron opgericht en was de eerste juwelier die zijn deuren opende aan de beroemde Place Vendôme in Parijs. In 2004 lanceerde Boucheron haar iconische QUATRE ring; een perfecte combinatie van 4 ringen bestaande uit verschillende materialen die tot 1 ring zijn versmolten. Diezelfde ring vormt nu het uitgangspunt vormt voor de geur QUATRE. Een Eau de Toilette voor hem en een Eau de Parfum voor haar. Waarbij Boucheron aansluiting zoekt bij de jongere generatie die op zoek is naar exclusieve easy going luxe. 

 

Voor Boucheron is QUATRE Eau de Toilette for Men hun derde herengeur. In 1998 verscheen Jaïpur Homme en in 1989 Boucheron pour Homme. Zou dit hun vierde herengeur zijn dan zou QUATRE daar ook naar kunnen refereren. “ We willen dat deze nieuwe lancering de eerste iconische geurlijn gaat worden voor Boucheron. Daarnaast hopen we ook dat de moderne aanpak van deze geur een jongere clientèle zal gaan aantrekken.”, aldus Pierre Desaulles; Marketing Director van Interparfums. QUATRE is gecreëerd door de Franse parfumeur Christophe Raynaud, die al vele andere succesvolle herengeuren op zijn naam heeft staan zoals die van Azzaro Pour Homme, 1Million van Paco Rabanne en de heerlijke Ambre Noir van Yves Rocher (zie GEUREN). Zijn favoriete parfum is echter Mitsouko van Guerlain.

 

 

Voor Boucheron QUATRE Eau de Toilette for Men heeft Raynaud bergamot – en limoennoten doordrenkt met knisperende vioolblaadjes. Mijn eerste indruk van QUATRE is dat het een hele lichte elegante geur is. Totaal niet opdringerig of overheersend. Subtiel qua compositie. De bergamot- en limoennoten zijn licht fris aanwezig die worden omhuld door het zoete van de vioolblaadjes. Maar alles even licht en mooi in harmonie. Na verloop van tijd komt het groene karakter van de geur naar boven door de toegevoegde artemisia; een reeks van kruidachtige planten die behoren tot het madeliefje familie. QUATRE is inderdaad een kalme en zeer serene eau de toilette; geen trendy/flashy geur die snel uit de mode raakt. Wil jij jezelf omringen met een hele zachte- niet overheersende geur dan is QUATRE beslist de perfecte keuze.

 

parfumboucheron 

Boucheron QUATRE Eau de Toilette For men komt in een schitterende zware glazen flacon, die uitblinkt in haar strakke soberheid. Het gegraveerde Clou de Paris (= motief van uitgeholde lijnen die elkaar kruizen) motief op de bodem van de flacon schijnt door het omhullende glas. De zilveren dop is een replica van de befaamde QUATRE ring met haar 4 gebeitelde cirkels. Het sluitsysteem is uniek; duw de dop zachtjes naar beneden waardoor de spray tevoorschijn komt. Een juweeltje!

 

  • BOUCHERON QUATRE EAU DE PARFUM FOR WOMEN

Boucheron QUATRE Eau de Parfum for Women weerspiegelt alles waar Boucheron voor staat: klasse, luxe en verfijning. Gecreëerd met de meest kostbare grondstoffen zoals: Braziliaanse groene mandarijn, wilde aardbeien en kasjmier. Deze op en top vrouwelijke geur opent direct sprankelend met een bittere sinaasappel essentie die licht zoet wordt vermengd met een tijdloze mix van rozen en jasmijn. En gelijk vanaf de eerste spray is deze geur overtuigend en zonder meer verslavend lekker! Niet te overheersend maar alles perfect in balans. Juist de toevoeging van de fruitnoten zoals rode bessen en groene mandarijn zorgt ervoor dat QUATRE geen klassieke damesachtige geur wordt. Maar juist modern bloemig/fruitig met een poederachtige touch. De geur blijft uiteindelijk licht, sprankelend en tijdloos als een kostbaar zachte sluier om je heen hangend. Zo’n prachtige geur verdient dan ook een schitterende verpakking; een zwaar massief glazen flacon met een vleugje rosé goud. Het focuspunt van de flacon is de ring zelf (een vleugje rosé goud met wit emaille en een exacte replica van het QUATRE “White Edition” ringmodel) die al draaiend de spraydop onthult danzkij een aan/uit rotatiesysteem. Verpakt in een onberispelijk witte box versierd met geel goud en reliëf met het Clou de Paris motief.

 

Wat een absolute must-have is Boucheron QUATRE Eau de Parfum for Women! Kan je verliefd worden op een geur? Ja, dat kan….!

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: