BOUCHERON LIKE A QUEEN

 

boucheron1Juwelen voor mannen is nog iets wat vrij nieuw is en uniek. Maar als het aan het Franse juwelenhuis Boucheron ligt gaat daar snel verandering in komen. Hun onlangs gelanceerde juwelen collectie “Like a Queen” is namelijk genderloos. Deze kleurrijke collectie juwelen is geïnspireerd door slechts 1 enkel juweelstuk namelijk de aquamarijnen en diamanten broche met dubbele clip van wijlen koningin Elizabeth. Geschonken door haar vader George de zesde voor haar achttiende verjaardag. Deze juwelen zijn destijds ook door Boucheron vervaardigd en waren een geliefd onderdeel van de juwelencollectie van Hare Majesteit. Maar nu dus ruim 80 jaar later opnieuw uitgevoerd in een modernere en kleurrijkere uitvoering.

 

Onlangs nog droeg wijlen koningin Elizabeth deze aquamarijnen clips op haar verjaardag in februari 2022. De door Boucheron ontworpen “Like a Queen” collectie is geïnspireerd op dit beroemde artdeco juweelstuk en anno 2023 geïnterpreteerd in 18 eigentijdse nieuwe ontwerpen. Waarbij de verschillende juweelstukken nu zijn uitgevoerd in 7 kleuruitvoeringen: mega pink – moon white – lemon slice – rolling red – green garden – frosty white & hypnotic blue. De rode multiwear ketting bevat 17 ovalen robijnen uit Mozambique die zijn ingelegd met diamanten en witgoud. De mega pink multi draagbare broche is ingelegd met roze toermalijnen en diamanten in een witgouden setting. De ringen set bevat een ceylon kussen geslepen saffier diamant van 6 karaat en is verder ingelegd met diamanten en witgoud. En opvallend genoeg is ieder juweelstuk zowel te dragen door vrouwen als mannen. In de bijbehorende campagne worden de juwelen dan ook door mannelijke modellen op verschillende manieren gedragen.

 

 

  • CLAIRE CHOISNE


Het juwelenhuis Boucheron wordt momenteel gerund door de vrouwelijke CEO Hélène Poulit-Duquesne en creative director Claire Choisni. Toen Choisni in 2011 bij Boucheron begon wist ze zeker dat ze daar een moderne twist aan wilde geven. “Ik hou van vintage en van modern. Maar ook van vrouwelijk en van stoer. Ik ben heel ambitieus en het kan me niet gek genoeg zijn. Ik hou van innovatieve technieken en van onverwachtse materialen. En voor elk stuk geldt: het moet anders zijn, gewaagd en origineel.” In 2021 begon Choisni aan de “Like a Queen” collectie waarbij ze in het Boucheron archief deze clips tegen kwam toen ze op zoek was naar inspiratie voor een nieuwe high jewellery collectie. “Ik raakte ervan in vervoering. 3 jaar geleden toen deze “Like a Queen” collectie werd ontworpen koos ik voor een dubbele clip broche van onze archieven. Deze clip broche was aan koningin Elizabeth gegeven door haar vader voor haar 18e verjaardag. Wat mij het meeste aan dit juwelen stuk aansprak is dat het een grote sentimentele waarde heeft. De koningin heeft de clip broche haar hele leven gedragen. De op artdeco geïnspireerde dubbele clip fascineert mij qua design en heeft een bepaalde strengheid, een symmetrie en intensiteit van de baguette geslepen diamanten. Met als tegengewicht de zachte baby blauwe kleuren van de aquamarijne diamanten. We hebben bijna obsessief gewerkt aan het ontwerp van deze dubbele clip broche. Op verschillende manieren hebben we het teruggebracht in deze collectie waarbij je het op verschillende manieren kan dragen; als een clip, ring, oorbel, sluiting of zelfs als een haarclip in een grote variëteit aan kleuren.”

 

 boucheron2

  • LA MAISON BOUCHERON


Het huis Boucheron is in 1858 opgericht door de juwelen maker Frédéric Boucheron. En heeft een rijke geschiedenis als het gaat om het leveren van schitterende juwelen aan diverse koningshuizen, beroemdheden en keizers. Anno nu sponsort Boucheron de BJOP- een school die gespecialiseerd is in fijne en hoogwaardige juwelen. Geheel in overeenstemming met de toewijding van de oprichter Frédéric Boucheron. Om zo het eeuwenoude expertise en veeleisend juweliers vakmanschap hoog te houden. Het beschermen van de juweliers vaardigheden wordt ook nog eens geïllustreerd door her feit dat het huis Boucheron nog steeds zijn werkplaatsen heeft op de bovenste verdieping van zijn historische adres op 26, Place Vendôme. Daar waar ze sinds 1893 zijn gevestigd. Het huis Boucheron is RJC-gecertificeerd; sinds 2006 is Boucheron lid van de Responsible Jewellery Council. Met deze certificatie van deze internationale organisatie toont Boucheron zijn toewijding aan voorbeeldigheid en transparantie door zijn ethische, ecologische en sociale gedrag. De RJC is een certificeringsorganisatie die is opgericht om verantwoorde praktijken op het gebied van ethiek, het milieu en arbeidsomstandigheden in de gehele toeleveringsketen van sieraden te bevorderen.

 

 

De door Boucheron verwerkte diamanten respecteren zowel het Kimberly-proces als de door de luxeconglomeraat Kering gehanteerde “Kering Standards”. Kering is het luxeconglomeraat die eigenaar is van Boucheron. Het Kimberly-proces legt strikte zakelijke regels op tussen de ondertekende landen en verbiedt de regio’s waar diamanthandel helpt bij het financieren van gewapende conflicten. Leveranciers in de hele toeleveringsketen moeten RJC gecertificeerd zijn. Sinds 2016 produceert Boucheron ook honing en biedt het een ruimte van bijenteelt op het dak van de Boucheron boetiek op 26, Place Vendôme te Parijs. Door zijn eigen honing te produceren toont Boucheron zijn toewijding om deze bedreigde dierensoort te beschermen.

 

Lees ook: https://www.beautyformen.nl/component/advportfoliopro/project/89-parfums/59-boucheron-quatre

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: