MANNEN & KAALHEID

 

Als het op scheren aankomt dan ben ik altijd een overtuigde natscheerder geweest. Zeker gezien de grote hoeveelheid nieuwe scheergels en- oliën die er op de markt zijn gekomen om het scheerproces nog makkelijker te laten verlopen. Natscheren heeft dus daarom nog steeds mijn persoonlijke voorkeur. Bij droogscheren denk ik altijd dat het scheerapparaat een ruwe en trekkende huid achterlaat. Daarom wil ik zelf het verschil ervaren en heb ik van Braun de mogelijkheid gekregen om hun nieuwste aanwinst uit de Braun Series 3 te mogen testen. Want dit scheerapparaat kan zowel droog als met scheergel worden gebruikt. Zelfs als je onder de douche staat…!

 

De nieuwe Braun Series 3 zijn met name ontwikkeld voor mannen die haast hebben. Waardoor het scheren vaak ervaren wordt als een irritant maar noodzakelijk oponthoud. Voor deze “snelle jongens” moet dit nieuwe scheerapparaat dan ook de nodige uitkomst bieden. Onder het motto: Same Job, Faster. Want Braun garandeert dat deze Series 3 sneller zijn dan ooit tevoren. Die razendsnelle aanpak van de mannenbaard wordt verkregen dankzij de nieuw ontworpen scheerkop met triple-action MicroAdaption Technology. Door de kamachtige structuur worden alle baardhaartjes feilloos naar de 2 SensoFoil Technology snijsystemen geleidt. Dankzij deze technologie zijn er beduidend minder scheerbewegingen nodig voor een optimaal resultaat. Hierdoor bespaar je aanzienlijk veel tijd op de dagelijkse scheertijd zonder te moeten inleveren aan resultaat.

  • DROOG EN NAT SCHEREN

De Braun Series 3 scheerapparaat wordt verpakt in een harde beschermende zwarte reisetui. Alvorens te beginnen met scheren moet je het scheerapparaat opladen met de speciaal geleverde oplader. Na aansluiting van het scheerapparaat en als de groene indicatielampje continu groen brandt kan er geschoren worden. Belangrijk is om te scheren op een fris gewassen gezicht. Maar dat geldt voor iedere droge of natte scheerbeurt. Want op die manier worden de baardharen voorbereid op het scheerproces en zachter gemaakt. Omdat ik benieuwd wat prettiger scheert: nat of droog, zeep ik de ene kant van mijn gezicht in met scheerschuim. Het andere deel van mijn gezicht scheer ik droog zonder scheerschuim.

 

In het begin maak ik de (beginners?) fout door met de baardgroei richting mee te scheren. Maar ik lees dat ik de huid strak moet trekken en tegen de baardgroei in moet scheren. Met het scheerapparaat in een rechte hoek van 90 graden op het gezicht. Op de droge kant voelt het scheerapparaat zacht aan op de huid. Maar wel moet je (in tegenstelling tot nat scheren) meerdere scheerbewegingen maken om de huid goed glad te krijgen. Dat vind ik persoonlijk wel een minpunt, maar dat kan ook komen omdat ik niet gewend ben om mij te scheren met een scheerapparaat. De stugge baardharen rondom de kinzone worden wel goed weggeschoren. Wat ook met natscheren altijd lastig blijft. Voor de lastige plekken (zoals bijvoorbeeld de baardharen onder de neus) kan je een scheerblad naar beneden duwen waardoor je die zone beter kan scheren. Met deze precisiestand scheer je makkelijker die lastige gezichtszones. En dat gaat inderdaad soepel. Na het scheren voelt mijn huid wel wat droog aan waardoor het gebruik van een aftershave balsem wel aan te raden is.

 

Het scheren van mijn gezicht met scheerschuim bevalt mij een stuk beter dan zonder scheerschuim. Het scheerapparaat glijdt soepeler over de huid en er zijn minder scheerbewegingen nodig wat wel zo prettig is. Tevens voelt de net geschoren huid daar minder droog aan. Het scheerschuim wordt in de scheerkop “gezogen” en dient daarna met water te worden schoongemaakt. Het schoonmaken van het scheerapparaat gaat overigens uiterst makkelijk: verwijder het zilveren scheerblad en klop deze uit. Gebruik het borsteltje om de binnenkant van het scheerhoofd schoon te maken en klik daarna het zilveren scheerblad weer op het apparaat. Tevens heeft dit scheerapparaat een trimmer voor lange haren; een uitklapbare tondeuse om de bakkebaarden of baard mee te scheren.

  • EINDCONCLUSIE

Ik moet toegeven dat het scheren met een scheerapparaat makkelijker gaat dan ik had verwacht. Het scheerapparaat is licht qua gewicht en ligt uiterst lekker in de hand met een ergonomische grip. Met een glad gezicht als resultaat. Wel zijn daar wat meer scheerbewegingen voor nodig i.v.m. het traditionele nat scheren. Maar nog niet eerder heb ik mij met een scheerapparaat geschoren en wellicht moet ik daarin nog de handigheid van ontdekken. Voor mannen met een gevoelige huid raad ik wel aan om met dit scheerapparaat scheerschuim te gebruiken voor een zachtere scheerbeurt. Bij bepaalde scheergels heb je vaak na het scheren geen aftershave balsem nodig; die zorgen voor een gladde niet trekkerige huid. Maar bij het gebruik van een scheerapparaat vind ik het persoonlijk wel een must om de huid goed te verzorgen middels een aftershave balsem. En dat komt toch door die extra handelingen in scheerbewegingen.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: