BULLDOG SKINCARE

 

Op een regenachtige dag word ik uitgenodigd om kennis te maken met het Engelse huidverzorgingsmerk BULLDOG voor mannen. Dit merk stond al hoog in mijn wenslijst om er aandacht aan te geven omdat het zich enkel en alleen op mannen richt. In een typische Engelse taxi in Amsterdam krijg ik de tijd om 1 van de oprichters van het merk Simon Duffy te interviewen. Hij ziet gelijk een grote overeenkomst qua druilerig Nederlands weerbeeld zoals ook vaak dat in Engeland het geval is. “Qua weer had ik geen betere dag kunnen kiezen dan vandaag”, aldus Simon.

 

Het meest opvallend voor deze lijn van skincare producten is toch wel de naam “Bulldog”. Hoezo deze naam? “ We zijn vernoemd naar de man’s beste en meest loyale vriend de bulldog. Het is een mannelijke hond die tevens ietwat lui is. Ik vond het wel een goede metafoor. Ik was een beetje klaar met al die gelikte mannelijke modellen die je vaak in skincare advertenties ziet. En waar weinig mannen zich overigens in herkennen. Een bulldog is een trouwe kameraad en niet zo superatletisch zoals bijvoorbeeld een David Beckham dat is. Ik wilde een meer realistische kijk op de man.” Want uit een onderzoek uit 2016 blijkt dat een kwart van de mannelijke consumenten zich niet kan identificeren met de mannelijke modellen die in cosmetica advertenties voorkomen. “Daarnaast spreekt de bulldog ook de vrouwelijke consument aan die nog steeds zo’n 60% van de verzorgingsproducten voor haar partner koopt”, aldus Simon.

 

In Engeland is het merk inmiddels zeer succesvol uitgegroeid tot een grote marktleider met meer dan 40 producten in haar assortiment. Waarbij Bulldog in meer dan 16 landen wordt verkocht van Amerika tot aan Australië. De grootste afzetmarkt voor Bulldog is Zweden, Amerika en Zuid-Korea. Voorlopig zullen in Nederland alleen de 6 bestsellers producten van Bulldog worden verkocht. Afhankelijk van de verkoopresultaten zullen de producten (wellicht) worden uitgebreid die lopen van face wash tot bodylotions en handcrèmes. “ In 2005 was ik met mijn vriendin op zoek naar huidverzorgingsproducten voor mijzelf maar ik kon niks vinden wat mij aansprak. Teveel vrouwelijke merken waar ik mijzelf niet in herkende. Ik zag dat er een gat in de markt was en besloot om zo in 2007 mijn eigen skincare lijn te lanceren. Met als onderscheid met andere merken dat ik veel natuurlijke ingrediënten in mijn producten gebruik. Want de consument is anno nu meer dan ooit geïnteresseerd in wat ze op hun gezicht smeren. En daarin kan ik juist het verschil maken.”

 

Simon ziet het als een uitdaging om nu de Nederlandse man te overtuigen om de producten van Bulldog te gaan gebruiken. “ Ten eerste zullen onze producten opvallen in de schappen waar nu veelal de kleuren blauw en grijs domineren van andere traditionele merken. Mensen houden echt van onze design qua verpakkingen. Daar hebben we sinds de oprichting van Bulldog in 2007 écht heel hard aan gewerkt om dit constant te verbeteren. Het idee achter Bulldog is om producten te ontwerpen die doelgericht zijn op

mannen. We willen dat Nederlandse mannen zich realiseren dat ze nu skincare producten kunnen kopen die exclusief voor hen zijn en niet zijn afgeleid van een bestaand vrouwen cosmetica merk. Bulldog is een “man’s best friend” en we hopen dat Nederlandse mannen zich dit de komende jaren gaan realiseren. Het meest belangrijke is natuurlijk dat de producten werken. We weten inmiddels dat mannen heel trouw zijn aan goede producten, dus het meest belangrijke voor Bulldog is om mannen zo ver te krijgen dat ze onze producten voor het eerst gaan uitproberen.

 

Hoewel de cosmetica markt voor mannen nog steeds groeiende is, blijft het gebruik van moisturisers door mannen opvallend laag. Slechts 20% van de mannen koopt 2 a 3 huidverzorgingsproducten per jaar. 80% van de mannen gebruikt nog steeds geen moisturiser. 17% van de Engelse mannen gebruikt dat wel, tegen 4% van de Amerikaanse man. “ De cosmetica markt voor mannen is nogal “funny”. Mannen lopen in tegenstelling tot vrouwen nog achter de feiten aan. Ze reageren veel later op producten dan vrouwen dat doen. Hierin loopt de mannenmarkt nog behoorlijk in achter. De Aziatische markt is wel enorm booming en dan met name in Korea. Daar hebben de mannen veel minder schroom om producten voor hun huid te gebruiken.” Dat blijkt wel uit de verkoopcijfers want de Zuid-Koreaanse man besteedt jaarlijks zo’n 900 miljoen dollar aan beauty producten. Dat is meer dan 1/5 van de totale marktwaarde.

 

Het mondiale succes van Bulldog wijt Simon aan het feit dat zijn producten door mannen zijn ontworpen voor mannen. “ Onderscheidend mannelijk is het sleutelbegrip van ons succes. Onze producten zijn niet een of ander commercieel aftreksel van een internationaal bekende vrouwen skincare merk. Er waren destijds genoeg natuurlijke huidproducten voor vrouwen maar er was nog niks op de markt dat puur en alleen op mannen was gericht. Daarnaast zijn onze producten makkelijk in gebruik en uiterst betaalbaar. Waarbij mannen verzorgingsproducten willen die verkrijgbaar zijn daar waar ze hun dagelijkse boodschappen doen.” Aan het einde van het gesprek attendeer ik Simon op het feit dat 1 van de gebruikte ingrediënten in Bulldog skincare producten de barage olie is (geperst uit de zaden van het komkommerkruid en rijk aan omega-6-vetzuren) dat goed is voor het vrouwelijk welzijn. “ Dat wist ik absoluut niet! Ik zal dat zeker onthouden voor de volgende presentaties.”

  • ORIGINAL MOISTURISER

Deze romige witte moisturiser komt in een handige tube en is de absolute bestseller binnen het Bulldog assortiment. De Original Moisturiser heeft een solide textuur die makkelijk over het gezicht uitsmeert met een licht kruidige/citrus geur. Trekt snel in en laat geen enkel zichtbare glimmende laag achter op het gezicht omdat Simon weet dat mannen dat absoluut niet willen. Je gezicht voelt gelijk zacht aan met een matte uitstraling. Écht super lekker! Kan zowel overdag als ’s avonds worden gebruikt. Deze moisturiser bevat o.a. Aloë Vera, groene thee en camelina olie. Laatst genoemde ingrediënt wordt geperst uit de zaden van de camelinaplant die gekweekt wordt op een boerderij in Engeland. De Bulldog Original Moisturiser is in mijn ogen de absolute basis musthave product voor mannen.

  • SENSITIVE MOISTURISER

Ook deze Sensitive Moisturiser is super lekker en romig. Trekt snel in de huid zonder een vette laag achter te laten en is in tegenstelling tot de Original Moisturiser geheel geurloos. Voor een mat zacht aanvoelende huid. Speciaal ontwikkeld voor de gevoelige mannenhuid en bevat o.a. geen Mannan (een verdunde gom die dient als verdikkingsmiddel), Evernia furfuracea (dit ingrediënt kan parfumallergie veroorzaken), Pelargonium graveolens oil (is een substituut voor rozenolie) en Hydrolyzed algin (is een conditioneringsmiddel afkomstig van algen of zeewier) die wel in de Original Moisturiser zitten.

  • ORIGINAL FACE WASH

De tijd dat mannen hun gezicht enkel en alleen met water wassen ligt nu toch wel ver achter ons. Want de facewash is essentieel geworden voor een goed gereinigd gezicht. Het beste is overigens ook nog om ’s ochtends evenals ’s avond je gezicht te reinigen met een facewash. De Bulldog Original Face Wash is mild schuimend en prikt niet in de ogen. Wel zo belangrijk. Het reinigt grondig fris je gezicht zonder dat deze daarna trekkerig aanvoelt; iets wat andere merken facewash helaas wel eens doen. En heeft een aangename citrusgeur. Komt in een handige tubeflacon en bevat o.a. Aloë Vera, groene thee en camelina olie. Laatst genoemde ingrediënt verzacht en hydrateert de huid. Ook deze facwash is een ander onmisbaar product voor mannen in hun dagelijkse gezichtsverzorging routine.

  • ORIGINAL FACE SCRUB

De basis voor een gezonde en mooie huid begint met het scrubben van de huid. Iets wat meer mannen zouden moeten doen want het is de perfecte manier om de dode huidcellen aan de oppervlakte van je gezicht te verwijderen. Hoe scrub je? Was eerste je gezicht met de Face Wash en masseer daarna op een vochtig gezicht de Face Scrub (die kleine korreltjes bevat) met roterende bewegingen over je gehele gezicht gedurende 1 minuut. Daarna je gezicht goed afspoelen en voel hoe zacht en schoon je gezicht er daarna uitziet. Dat is echt een fantastisch gevoel! Alsof je gezicht lichtjes is schoon gepolijst. Doordat de dode huidcellen (een soort van barrière) nu zijn verwijderd is de huid beter in staat om de ingrediënten van de crèmes op te nemen. Scrubben kan je zeker 1 keer per week doen. Deze Original Face Scrub bevat een zeer milde scrub korrel die daardoor voor ieder huidtype geschikt is. Lees alles over scrubben onder: SKINCARE – FACE SCRUB VOOR MANNEN.

  • ORIGINAL AFTER SHAVE BALM

Om de geschoren huid te kalmeren is er de Original After Shave Balm. Deze romige balm is super lekker qua textuur. Niet vettig en trekt snel in waardoor ieder trekkerig gevoel van na het scheren snel verdwijnt. Wederom een super product! Totaal niet geparfumeerd waardoor je geen “vermenging” krijgt met de geur van je eigen eau de toilette. Deze balm bevat o.a. 8 essentiële oliën, komkommer en groene thee extract om de huid te kalmeren en te verzachten. Wil je meer weten over de ingrediënten die dit product bevat? Aan de achterkant van de tube zit een her plakbaar etiket die je er af kan halen, waardoor je een lijst te zien krijgt van alle ingrediënten. Super handig!

 

Voor mannen met een gevoelige huid is er de SENSITIVE AFTERSHAVE BALM. Deze variant bevat een stuk minder ingrediënten dan de Original versie. Zo zijn er geen zonnebloempittenolie, Kaliumsorbaat (een chemisch conserveermiddel, boom mos extract, Linalool (is een plantaardig etherische olie die de huid kan irriteren), limoneen (is een natuurlijk bestanddeel met een citrusachtige geur), Natriumhydroxide in deze Sensitive Aftershave Balm verwerkt. Ook deze geurloze balm maakt het geschoren gezicht weer lekker zacht en gehydrateerd. Het enige kleine nadeel van beide producten is dat er wel gelijk veel balm uit de tube komt. Sorry Simon…

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: