DAVIDOFF COOL WATER

 

DAVIDOFF Cool Water 2009 Italy LEr zijn bepaalde herenparfums die de status van klassieker hebben bereikt. Parfums die de tand des tijds glansrijk hebben doorstaan en nog steeds een trouwe schare aan volgers hebben. Tot die galerij der groten behoren o.a. Le Male van Gaultier, CK One, Eau Sauvage Dior, A*MEN Mugler, Boss Bottled en uiteraard Cool Water van Davidoff. Natuurlijk droomt ieder merk of designer ervan om een parfum te lanceren die een instant succes wordt en dat daarna ook blijft. Vaak wordt het succes van het origineel enorm uitgemolken door er allerlei variaties (ook wel flankers genoemd) van uit te brengen. Maar zelden halen die het bij het sterke origineel. Het absolute succesnummer van Davidoff heet Cool Water; hiermee wilde Davidoff de magie van de oceaan beschrijven.

 

Ook parfums zijn onderhevig aan trends en passen zij zich aan het heersende tijdsbeeld. Zo domineerden in de jaren’80 de zware en zwoele heren parfums. Denk hierbij aan JOOP! Homme en Kouros van Yves Saint Laurent. Laatstgenoemde was destijds uniek door de toevoeging van “vrouwelijke” ingrediënten zoals: jasmijn, vanille en roos. Dit in combinatie met “mannelijke” ingrediënten zoals: vettiger, eikenmos en wierook. Kouros werd gecreëerd nadat Yves Saint Laurent een reis naar Griekenland had gemaakt. “Ik was gefascineerd door de blauwe kleur van de zee en de lucht. Gelijktijdig zag ik de standbeelden van die jonge mannen die de pracht zijn van Griekse beeldhouwwerken. Ik had mijn nieuwe parfum. En zijn naam.” Deze op de goden van het oude Griekenland geïnspireerde parfum heb ik zelf ook nog gebruikt, maar was zelfs voor mijn (zoete) maatstaven iets té overheersend en heftig.

 

 

Cool Water van Davidoff was juist zo baanbrekend omdat het werd uitgebracht in 1988 toen de meeste designers veelal intense en zware parfums uitbrachten. Davidoff brak met die tendens doordat Cool Water juist een uiterst fris, sportief en aquatisch parfum is. En zo maakte Davidoff de weg vrij voor andere meer sportieve parfums. Cool water wordt dan ook ook wel de peetvader van de aquatische geuren genoemd. Met dit parfum heeft Davidoff een absolute geld koe in handen want gedurende 8 jaar was Cool Water wereldwijd het meest verkochte parfum voor mannen. En nog steeds staat Cool Water in de internationale top 10 van bestverkochte parfums. Want nog immer is dit parfum een bestseller in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland en Italië. Wereldwijd wordt er dan ook iedere 8 minuten een flacon van Cool Water verkocht. Davidoff heeft dit succes inmiddels ook behoorlijk uitgebuit want tot nu toe zijn er meer dan 25 mannelijke en vrouwelijke variaties van Cool Water uitgebracht.

 

 

  • PIERRE BOURDON

coolwater1 

De genie achter dit parfum is de Franse meesterparfumeur Pierre Bourdon. Naast Cool Water heeft hij ook Kouros van Yves Saint Laurent, Dolce Vita van Dior en Good Life van Davidoff gecreëerd. Muziek helpt hem enorm bij het maken van een geur. Bourdon beschrijft Cool Water als “la nouvelle fraicheur” oftewel de nieuwe frisheid. Hiervoor combineerde hij het dihydromyrcenol molecule met lavendel en meer dan 18 natuurlijke ingrediënten waaronder geranium, roze peper en essentiële sinaasappel oliën. “Ik ben 3 jaar bezig geweest om Cool Water te creëren en had meer dan 2 jaar nodig om het te verkopen, want aanvankelijk wilde niemand het hebben. Ik was overtuigd van de kwaliteit maar 7 merken waaronder Dior, Y.S.L. en Paco Rabanne weigerden voordat Lancaster & Davidoff de geur Cool Water uiteindelijk accepteerde. Maar ze temperden mijn optimisme en dachten dat het maar een kleine geur zou blijven. Maar Cool Water groeide en werd steeds groter en groter.” Dat succes leidde ertoe dat ook andere merken op Cool Water geïnspireerde parfums op de markt gingen brengen. “Ik vind het een schande dat er zoveel geuren zijn die allemaal op elkaar lijken. Bijvoorbeeld Angel van Thierry Mugler, wat een uitdagende en moeilijke geur is. Hij had het lef om het op de markt te brengen en dan verschijnen er meteen 5 vergelijkbare geuren op de markt. Hetzelfde geldt voor Cool Water. De merken weigerden mijn geur en maken nu iets vergelijkbaars. Dat is puur vals spelen.”

 

 

  • SUMMER EDITION

 

Ook voor deze zomer brengt Davidoff een speciale zomereditie uit van Cool Water. Want sinds de creatie van Cool Water in 1988 is de oceaan voor Davidoff een onuitputtelijke bron van inspiratie en de limited editons (voor mannen en vrouwen) zijn een geheel nieuwe twist aan de originele Cool Water geuren. Trouw aan de esthetiek van de Cool Water-lijn behouden de twee geuren hun iconische flacons. Zo heeft de mannen flacon nog immer een diep intense azuurblauwe kleur met zilveren dop en geslepen facetten aan de zijkant. Destijds ontworpen door de Duitse productdesigner Peter Schmidt die ook parfumflacons ontwierp voor o.a. Gucci, Hugo Boss, Jil Sander en JOOP!

 

 

  • DAVIDOFF COOL WATER MAN SUMMER EDITION

 

Deze Summer Edition voor mannen opent zacht fris en aquatisch. Het heeft iets koels over zich waar de toegevoegde munt voor zorgt. Met een zomerse vibe, een typisch parfum die je na een warme zomerse dag draagt. Niet zwaar of overheersend maar als een zacht zomerbriesje die je lekker komt verkoelen. Een verkoeling die wel iets langer mag aanhouden want deze Summer Editon vervliegt helaas toch wel vrij snel. En dat is jammer! Want een belangrijke eis vind ik toch wel dat een parfum lang blijft hangen, en dat is toch wel een minpunt van deze summer edition. Na verloop van tijd ruik je een hint van het origineel wat je uiteindelijk toch doet verlangen naar het origineel. Als referentie naar de oceaan prijkt ditmaal op de blauwe verpakking een gestileerde tekening van een brekende golf.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: