DEPOT ORIGINAL FORMULAS

 

depot1Depot The Male Tools & Co. is het fantastische Italiaanse verzorgingsmerk met een scala aan producten; enkel en alleen gericht op de behoeftes van de man. Het eert de verzorging van mannen met een geavanceerd en uitgebreid concept. Depot biedt een compleet assortiment aan van mannenverzorgingsproducten; doelgericht, modern en eenvoudig. Van haarproducten, scheerproducten, stylingproducten tot aan parfums. Specifieke producten van een hoge kwaliteit met een sterke identiteit die gemaakt zijn voor veeleisende mannen. Een productlijn die gebaseerd is op de originele formules van de klassieke behandelingen voor mannen met moderne, stijlvolle en technologische geavanceerde aanpassingen.

 

Bij Depot The Male Tools & Co. is het traditionele Italiaanse barbiers traditie een belangrijk uitgangspunt als het gaat om hun product uitstraling en aanbod. Qua vormgeving ogen al hun producten smetteloos strak en modern ambachtelijk. Het gehele concept en uitstraling spreekt mij enorm aan. Om bekendheid in Nederland te genereren adverteert Depot in diverse glossy magazines zoals: BarberSociety, Winq en L’Homo van Linda en verschillende vakbladen zoals: De Coiffure & De Kapper & Top Hair. “We onderscheiden ons door de sterke merkbeleving, sterke marketing en tools”, aldus General Director Sergio Livesi. “Daarnaast zijn we 1 van weinige brands met een full concept gespecialiseerd op haircare, hairstyling, shave care, beard care, bodycare en home care. De uitstraling is elegant, verfijnd met aandacht voor details. Depot gaat terug naar de traditie van de “Italian shave & barber culture”. Specifieke en verfijnde ingrediënten, met aandacht voor het milieu en is mede ontwikkeld door een groep van oude Italiaanse barbieren in de leeftijd van 50-70-90 jaar. Er is namelijk gekeken wat een echte barberlijn aan producten in zich moet hebben. Oftewel een sophisticated barberlabel. Voor de veeleisende man die traditie e kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.”

 

 

  • DEPOT NO.405 MOISTURIZING SHAVING CREAM

 

Zelf geef ik de voorkeur aan scheergels (die zijn echt veel beter dan klassieke scheerschuim producten) maar ik lees dat deze shaving cream de huid beschermt tijdens het scheren en de hydro-lipide-filmlaag van de huid hersteld. Iets wat een transparante scheergel ook allemaal doet. Dus hoe overtuigd ben ik dan van deze shaving cream? Heel overtuigd! De witte vochtregulerende scheercrème kan zonder kwast worden gebruikt en schuimt niet, waardoor je duidelijk ziet waar je moet scheren. En de shaving cream voelt prettig fris/tintelend aan op de huid. Na afloop van het scheren geen enkel trekkerig gevoel of roodheid. En mijn gezicht voelt zacht en gehydrateerd aan. FANTASTISCH. Alsof je niet geschoren hebt, zo prettig is deze shaving cream. Voor mij persoonlijk 1 van de beste die ik ooit heb gebruikt. Dit product bevat slechts 1 sceptical microplastics.

 

 

  • DEPOT 900 SCENTS PERSONAL FRAGRANCES

 

Sinds kort heeft Depot ook een range van geuren voor mannen gelanceerd. Gecreëerd vanuit gedachtes & herinneringen die momenten vertegenwoordigen, reizen of meegemaakte sensaties. Want geuren zorgen vooral voor het oproepen van bepaalde emoties of het ophalen en herbeleven van oude herinneringen. Ze stellen ons in staat om unieke olfactieve ervaringen te beleven en opnieuw te beleven, die in onze herinneringen gegrift staan. Dat vind ik zelf het mooie aan geuren; dat je wordt herinnerd aan een gebeurtenis uit het verleden of aan een persoon van vroeger. De geuren van Depot lopen van mysterieus tot simpel, van warm naar fris, fruitig of bloemig. Waarbij iedere man zijn persoonlijke voorkeur in deze range zal kunnen ontdekken. In totaal zijn er 7 geuren: Classic Cologne, White Cedar, Fresh Black Pepper, Oriental Soul, Mystic Amber, Dark Tea & Original Oud. De Classic Cologne no.904 komt in een eau de toilette uitvoering. De overige 6 in een eau de parfum uitvoering en zijn daardoor dus geconcentreerder.

 

 

  • WHITE CEDAR

Depot
Soms hebben eau de parfums tijd nodig om zich geheel te ontwikkelen en ze je zo als gebruiker kan waarderen. Andere daarentegen ruiken onmiddellijk zo ongelofelijk lekker dat je gelijk al verkocht bent. En dat gevoel heb ik gelijk met deze White Cedar. Liefde op het eerste gezicht! De opening van White Cedar is geweldig: je wordt gelijk gepakt door het semi-zoete van de etherische cederhout olie wat aan parfums vaak een zachte, warme en sensuele toon geeft. Dat in combinatie met de zoete sinaasappel en lavendel is deze eau de parfum een streling voor je neus. Qua geurbeleving kan White Cedar prima doorgaan als een uniseks geur. Eenmaal opgedroogd zorgen vanille en amber voor de perfecte afronding. Met name door het zoete en bloemig sensueel karakter van deze eau de parfum. Persoonlijk ben ik een enorme voorstander van parfums die niet in het standaard “mannelijk patroon” vallen; die of wel fris, citrusachtig of kruidig ruiken. Wat helaas nog vaak de norm is waar veel mannengeuren aan moeten voldoen. Juist nu waarin de grenzen van wat mannelijk of vrouwelijk is steeds meer elkaar overlappen, moeten ook mannen parfums kunnen dragen die zoet en bloemig ruiken. Want er zijn genoeg mannen die daar behoefte aan hebben, zonder dat dit overigens hun “mannelijkheid” aantast. En voor hen (en mij) is White Cedar daarvoor de meest geschikte eau de parfum.

 

 

  • FRESH BLACK PEPPER


Precies zoals de naam Fresh Black Pepper doet vermoeden opent deze eau de parfum lekker pittig/spicy. Warm en intens kruidig. Daar zorgen de topnoten van zwarte peper, laurierblad en kaneel wel voor. Waarbij de citroen het lekker fris maakt zodat het niet te zwaar wordt. De cederhoutnoot zorgt ervoor dat Fresh Black Pepper niet te kruidig blijft maar een mannelijke ondertoon krijgt. En dat is dan ook uiteindelijk wat je ruikt als deze eau de parfum op de huid is opgedroogd: kruidig & houtachtig zonder een overheersende nasmaak.

 

 

  • MYSTIC AMBER


Deze eau de parfum doet geheel haar naam alle eer aan: een mysterieuze & zwoele deken van amber die ongelofelijk lekker ruikt. En waarvan je maar geen genoeg krijgt. Het voldoet aan alles wat ik belangrijk en lekker vind bij een eau de parfum: het ruikt intens, oosters, sensueel en warm. Daar zorgen ongetwijfeld de toegevoegde ingrediënten voor zoals: tonkabonen, vanille, ambergris en labdanum (dit is een donker, kleverige hars afkomstig van de cistus struik en heeft een rijke volle geur. In combinatie met vanille wordt labdanum in parfums gebuikt om een sensueel amber-akkoord te maken). Het is lang geleden dat ik zo enthousiast was over een eau de parfum. Deze Mystic Amber is niet te zwaar maar lekker genoeg om er volledig verslaafd aan te raken. En dat heb ik niet vaak met een eau de parfum. Een lekker ruikend parfum kan ervoor zorgen dat het je een gelukzalige gemoedstoestand geeft; en daarin is deze Mystic Amber een absolute voltreffer.

 

 

  • DARK TEA

Depot2
In tegenstellig wat ik vermoedde heeft deze geur een hele frisse en sprankelende groene opening; denk aan fris ruikende planten na een stortvloed van regen. Niet het zware wat ik van de naam Dark Tea zou verwachten. Hoewel davana 1 van de topnoten is, tezamen met onder andere nootmuskaat, bergamot en kruidnagel, is ze toch de meest overheersende qua geurbeleving. Davana is een plant die deel uitmaakt van dezelfde familie als het madeliefje. De etherische olie ervan wordt gebruikt als geurstof in parfums. Davana heeft een exotische en fruitige geur die positief denken doet stimuleren. En dat klopt inderdaad want als je het ruikt word je inderdaad gelijk positief gestemd. Het zoete van de Davana wordt versterkt door de toegevoegde hartnoten van magnolia, geranium en witte bloemen. Zonder dat het een zoetige bloemenboeket wordt. Het groen frisse element blijft toch overheersen. Toch vreemd dat er geen thee als ingrediënt is toegevoegd (gezien de naam Dark Tea) maar dat doet niks af aan deze bijzondere geur.

 

 

  • ORIGINAL OUD


Oud is 1 van de meest kostbare en gewilde parfumgrondstoffen ter wereld. Oud is een exotisch hars dat afkomstig is uit het kostbare hout van de tropische en zeldzame Agar Aquilaria boom. Het hars ontstaat wanneer de boom wordt geïnfecteerd door een bepaalde schimmel, waardoor het hout donker kleurt en een typerende geur ontwikkeld. De geur van Oud is diep, complex, zoet, houtachtig en sensueel rokerig. Oud is met name in de Arabische wereld erg populair en mainstream. In het Westen wordt de geur van Oud geassocieerd met verleiding, terwijl Oud in het Midden-Oosten juist staat voor troost en bescherming. Oud heeft inmiddels de bijnaam van “vloeibaar goud” omdat de waarde ervan momenteel wordt geschat op 1,5 keer de waarde van goud. Ook deze Original Oud is een fantastische eau de parfum want je ruikt onmiddellijk het intense & krachtige houtakkoord van de Oud. Kruidig, diep en rijk Oriëntaals. Scherp door de toegevoegde zwarte peper. Aangevuld met cederhout en sandelhout wat de Original Oud zeer mannelijk maakt. Om het houtakkoord te “verzachten” is er ook zoete honing, pruimen en granaatappel aan toegevoegd. Wat een rijkdom om het zo die specifieke Oosterse sensualiteit en mysterie te geven. En wat een genot voor je reukorgaan!

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: