DIOR HOMME INTENSE


Dior Homme IntenseAls het op de herenparfums van Christian Dior aankomt dan zitten er een aantal parels tussen zoals Fahrenheit en Eau Sauvage. Waarbij de originele versies vaak beduidend beter zijn dan de hernieuwde uitgaves; dat gaat met name op voor de geweldig ruikende originele Eau Sauvage. Het herformuleren van een bestaand parfum pakt helaas niet altijd even goed uit. Een andere parel binnen de herenparfums van Dior is ongetwijfeld DIOR HOMME. Waarvan de originele versie in 2005 is gelanceerd. Maar inmiddels mag deze ook als een klassieker worden beschouwd. En terecht!

 

Het was de bekende Franse parfumeur Olivier Polge die de allereerste versie van Dior Homme in 2005 creëerde. Het parfum zit overduidelijk in zijn bloed aangezien zijn vader Jacques Polge de wereldberoemde huisparfumeur is van Chanel. In 2013 volgde Olivier overigens zijn vader op als huisparfumeur voor Chanel. Voor Dior Homme maakte Olivier destijds de gewaagde keuze om de eerste bloemige geur voor mannen te maken met als kostbaar ingrediënt de Iris bloem. Dat gaf een gehele nieuwe twist aan de markt voor herenparfums aangezien de iris bloem destijds alleen werd gebruikt voor damesparfums. Iris is 1 van de duurste en belangrijkste ingrediënten van luxe parfums. De geur van iris wordt niet verkregen door de bloemen maar van de wortelstokken die zich in de grond verbergen. Die worden een paar jaar gedroogd en zodra de geur rijp is worden ze gedestilleerd in stoom wat een fluweelachtige geur geeft. “Plots voelde ik dat mijn parfums in de ogen van anderen beter rook.” Polge gebruikte hiervoor een specifiek concentraat van de Iris bloem genaamd: Orris. Dior Homme werd onder zijn supervisie een verfijnde houtgeur met de Iris als voornaamste toevoeging. Als geheel kreeg het parfum een zacht suède-achtig karakter met een licht gourmand tintje door de toevoeging van onder andere amber, lavendel en cacaobonen. Dior Homme werd een bestseller.

 

 

  • FRANÇOIS DEMACHY

 

In 2011 werd Dior Homme herformuleerd naar Dior Homme Intense door de nieuwe Franse huisparfumeur van Dior namelijk François Demachy. Nog steeds is Dior Homme opgebouwd rond een basis van Iris maar François heeft ervoor gekozen om uit te gaan van leerachtige noten, en deze te laten contrasteren met het bloemige karakter van de Iris bloem. Hij koos voor de Dalmatische Iris uit Toscane die wordt beschouwd als de edelste binnen de Iris familie. Al eeuwenlang wordt deze bloem in Toscane gekweekt omdat ze nergens anders zo goed bloeit als in deze streek. De bloem is zeldzaam omdat het rendement bijzonder laag is. Er gaan jaren van intensieve en ambachtelijke verzorging voorbij eer het Florentijnse “blauwe goud” kan worden geoogst. De extractieproces van deze bloem is zeer lang en delicaat; de wortelstok moet eerst worden behandeld die vervolgens minimaal 3 jaar moet drogen. Want volgens François is alleen deze uitzonderlijke kwaliteit goed genoeg voor de geuren van het Huis Dior. “Deze eau de parfum versie is een droge en lang aanhoudende Oriëntaalse geur. De ronde geurnoten worden omgeven door het hout dat de compositie een droger karakter geeft. De geur weerspiegelt vrijmoedige en uitgesproken mannelijkheid. Ingrediënten van de beste kwaliteit zijn afkomstig van nauwkeurig afgebakende regio’s. Ze beschikken over unieke eigenschappen. Hun zeldzaam goede bodemgesteldheid lijkt door de goden gezegend te zijn. Dior Homme combineert traditie en fashion geheel in de geest van het merk Dior. Dit parfum is gebaseerd op de Iris bloem, wat een nogal bijzondere geurnoot is bij herengeuren. Het resultaat is poederachtig, houtachtig en bloemachtig. Een mannelijke klassieker voor de hedendaagse generatie. Voor een herengeur heeft de compositie van Dior Homme een ongekend sterke concentratie. De geur “werkt” op de huid en heeft een buitengewone lange intensiteit.”

 flacon DHI

 

  • DIOR HOMME INTENSE EAU DE PARFUM

 

Deze geur opent onmiddellijk zwoel, Oosters en uiterst sensueel warm. Wat gelijk de toon geeft hoe de geur zich verder zal gaan ontwikkelen. Dior Homme Intense is zonder meer een rijke geur wat een super sensatie is voor je reukorgaan. De essentie van de Iris uit Toscane wordt pas na enige tijd ruikbaar. En dan is Dior Homme Intense op zijn allerbest en ongelofelijk lekker. Zeker in combinatie met de peer die het een ietwat fruitige toets geeft. Dior Homme Intense heeft als reuksensatie iets sensueels stroperigs; alsof het een Oosters elixer is die gedoopt is in de allerbeste ruikende ingrediënten. Verslavend lekker dus! Na verloop van tijd, als de geur wat is opgedroogd op de huid, komt het leder akkoord en de essence van cederhout uit Virginia duidelijk naar voren. Dat maakt deze geur wat “mannelijker” maar eigenlijk is dat anno 2023 een achterhaald begrip. Persoonlijk had voor mij het bloemige Iris akkoord langer aanwezig mogen zijn want die wordt nu overschaduwd door het leder. Dit is pure luxe voor mannen die een ietwat zware, krachtige en aanwezige geur niet schuwen. Enig minpunt is dat op mijn huid Dior Homme Intense helaas sneller vervliegt dan je bij een eau de parfum zou mogen verwachten; maar dat zal per persoon zeker verschillen. Want hoewel ik zelf de geur na verloop van tijd niet meer ruik, is deze nog wel voor anderen goed ruikbaar. Deze eau de parfum versie bevat ook toegevoegde amberzaad uit Ecuador, die gedestilleerd wordt waardoor er uiteindelijk een gezuiverde essentie overblijft wat muskusachtig ruikt. De rechthoekige flacon is als een gebeeldhouwd blok uit glas. Strak en modern.robert1

 

 

  • ROBERT PATTINSON

 

In navolging van Jude Law is sinds 2013 de 33-jarige Engelse acteur Robert Pattinson het nieuwe gezicht voor de Dior Homme parfums. Andere acteurs die al eerder het gezicht van Dior herenparfums waren zijn Alain Delon en Jamie Dornan. Er wordt gespeculeerd dat Pattinson van 2013 tot 2016 zo’n slordige 12 miljoen dollar ontving voor deze Dior opdracht. “Ik vind dat er iets elegants en tijdloos hangt rondom Dior. Toen ik ervoor gevraagd werd om het gezicht te worden voelde dat wel als een grote eer. Het voelt goed om met een merk zoals Dior te worden geassocieerd. Vanaf het begin af aan was iedereen daar ontzettend aardig voor me. Tijdens de eerste meeting werd eenvoudigweg gezegd dat ik kon doen wat ik maar wilde. Dior heeft mij nooit gedwongen om iets te doen wat ik niet wilde. Hierdoor voel ik mij super relaxt in deze werkomgeving. Als model wilde ik juist niet iets doen wat té geposeerd of modelachtig is. Maar iets met een bepaalde bite, maar ook sexy tegelijkertijd. Want persoonlijk vind ik dat veel parfumcampagnes te afstandelijk overkomen naar de lezers ervan. En veel van de vorige Dior parfumcampagnes waren nogal klassiek.” Hoe beschrijft Pattinson de huidige Dior man? “Ik denk dat de Dior man ietwat wild is. Hij doet wat hijzelf wil doen. Hij is niet bang om iets te ondernemen. Hij leeft zijn leven op zijn eigen voorwaarden.”

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: