DOUGLAS MEN

 

Steeds meer parfumeriewinkels beginnen hun eigen verzorgingslijn voor mannen. Zo ook Douglas die een exclusieve verzorgingslijn hebben ontwikkeld voor mannen: Douglas MEN. Speciaal gericht op de specifieke eisen en behoefte van de man als het gaat om de verzorging van hun huid. Want de mannenhuid is nu eenmaal anders dan die van vrouwen. En mannen vormen een steeds meer een interessante doelgroep: zo spenderen mannen van in de dertig maandelijks circa een bedrag van 120 euro aan gezichtscrèmes. Inmiddels geven ze meer geld uit aan cosmetica dan aan de sportschool. Er zit dus duidelijk nog veel potentie in de cosmeticamarkt voor mannen.

 

Om het “groene” karakter te benadrukken bevatten alle Douglas Men producten hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten zoals o.a. Bamboe-extract, Panax Ginseng en Aloë Vera. Panax Ginseng is een wortel die rijk is aan vitaminen en mineralen. Het heeft een stimulerend effect op de celstofwisseling en bevordert de vorming van collageen. Daarnaast beschermt het de huid tegen schadelijke milieu-invloeden en verfijnt het de mannenhuid voor een egaler effect. Deze gladmakende eigenschap heeft ook het Bamboe-extract; rijk aan eiwitten, aminozuren en mineralen. Het toegevoegde AquaCacteen wordt verkregen uit een organische cactus en is een uitzonderlijke moisturizer vanwege de hoge vochtvasthoudende eigenschappen. Ideaal voor een snel geïrriteerde mannenhuid.

 

Andere toegevoegde ingrediënten zijn zuiver zeewater en jojoba-olie. Zeezout is rijk aan mineralen en zorgt voor een snelle celstofwisseling en heeft een kalmerende werking op de mannenhuid. Jojoba-olie bevat vitamine A & E en heeft een ontstekingsremmende werking. Daarnaast heeft het hydraterende eigenschappen. En tenslotte… om de geïrriteerde mannenhuid te kalmeren en te verkoelen mag Aloë Vera niet ontbreken in de producten van Douglas MEN. 

  • DOUGLAS MEN 2-IN-1 SHAVING & CLEANSING CREAM

Mannen & scheren: voor de 1 een dagelijkse routineklus voor de ander een lastige bezigheid. Maar met de 2-in-1 Shaving & Cleansing Cream wordt scheren een stuk makkelijker want met dit product kan je gelijktijdig je gezicht wassen en scheren. Je hebt dus geen aparte facewash meer nodig. Een tijdsbesparend product dus. Breng de crème aan op de vochtige huid en masseer de formule over het gehele gezicht. De crème schuimt nauwelijks waardoor de scheerzones goed zichtbaar blijven. Na 1 minuut is je gezicht scheerklaar en met lauw water spoel je alles weer weg. Met als resultaat een schoon gewassen en gladgeschoren gezicht die niet trekt. Dankzij de extracten van bamboe en cactus. Lekker fris en ontspannen. Ik vind dit echt een fantastisch en innovatief product!

  • DOUGLAS MEN ACTIVE AGE FACE CREAM

Het eerste wat me aan deze crème opvalt, is de frisse aquatische geur die je tegemoet komt als ik de dop van de grijze pot opendraai. Dat zal ongetwijfeld veel mannen aanspreken. De romige spierwitte crème smeert makkelijk uit en trekt snel in de huid. Bij mij laat het echter wel een kleine zichtbare glimmende laag achter. Niet te opvallend of hinderlijk maar daardoor vind ik deze crème eerder geschikt voor ’s avonds dan voor overdag. Ik lees overigens dat deze gezichtscrème mij een jongere uitstraling zal geven. Dat betwijfel ik want daartoe zijn (helaas) weinig crèmes in staat. Maar de toegevoegde extracten van bamboe, ginseng en zijdeproteïne zullen mijn huid helpen bij vochtverlies en haar beschermen tegen invloeden van buitenaf. En dat kan nooit kwaad.

  • DOUGLAS MEN 2-IN-1 HYDRO FACEGEL

Deze gezichtsgel heeft een 2-delig functie: het hydrtateert de huid en kalmeert de huid na het scheren. Dit is een superfrisse witte emulsie die perfect is om te gebruiken na het scheren. Lekker vloeibaar, luchtig qua structuur en totaal niet vettig. Trekt (transparant) snel in de huid en laat geen enkele zichtbare laag achter. De geschoren huid voelt gelijk glad en gehydrateerd aan. Deze gezichtsgel bevat verzorgende avocado olie, vitamine E en extracten van bamboe en cactus. Deze gezichtsgel komt in een handige pompflacon.

  • DOUGLAS MEN 24H HYDRO FACE CREAM

Deze facecream vind ik een mix tussen de Active Age Face Cream en de 2-In-1 Hydro Facegel. Deze witte crème is echter minder romig dan de Active Age Face Cream maar trekt net zo snel transparant in de huid zoals bij de 2-In-1 Hydro Facegel. Lekker fris en luchtig qua structuur en daarom prima te gebruiken voor bijvoorbeeld na het sporten of douchen. Maar of een crème echt in staat is om de huid 24 uur te hydrateren betwijfel ik nogal. Je huid minimaal 2 keer per dag smeren is juist lekker! Deze formule bevat o.a. linolzuur die van belang is voor het in stand houden van de barrièrefunctie van de huid. Komt in een handige te doseren pompflacon.

  • DOUGLAS MEN ACTIVE EYE CREAM

De huid rondom de ogen is de meest gevoelige en kwetsbare zone van het mannengezicht. Tevens is de huid van de oogcontour de dunste van het hele gezicht. Daarnaast bevat ze weinig talgklieren en collageen- en elastinevezels. Door de vele oogknipperingen per dag wordt de huid op deze plaats ook nog eens extra belast. Dit verklaart waarom sporen van vermoeidheid en veroudering daar als eerste het meest zichtbaar zijn. Door de grote gevoeligheid van deze oogzone is een specifiek product nodig die de huid rondom de ogen hydrateert en voedt. Veel mannen vergeten (helaas) deze oogzone maar daar is nu een oplossing voor: de Active Eye Cream. Deze lichte oogcrème bevat de effectief werkzame anti-vermoeidheidsstof Eyeseryl die verkoelt en verfrist. Breng de semitransparante crème voorzichtig kloppend/masserend met de vingertoppen aan rondom de oogzone. Er blijft een miniem filterlaagje achter en het voelt inderdaad instant lekker verkoelend aan. Zowel overdag als ’s avonds gebruiken. Een must!

  • DOUGLAS MEN ACTIVE HANDCRÈME

Persoonlijke verzorging voor mannen reikt anno nu verder dan alleen het gezicht. Daarom heeft Douglas MEN ook een handcrème in het assortiment opgenomen. En een erg lekkere overigens! De spierwitte crème trekt al masserend snel in de handen en geeft een instant verkoelend effect. Je handen voelen gelijk stukken zachter aan zonder dat ze glad zijn of vet-glibberig. De handcrème is nauwelijks geparfumeerd. De Active Hand Cream bevat jojoba-olie en extracten van bamboe en cactus. Lekker om te gebruiken voordat je naar bed gaat zodat de crème de hele avond/nacht kan intrekken. Een musthave voor iedere man!

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: