DR. ORGANIC

 

foto1 dr.organicVoor de presentatie van het Engelse cosmetica merk DR. ORGANIC word ik uitgenodigd in het Amsterdamse Zoku hotel. Dit Engelse cosmeticamerk heeft een zeer uitgebreide range van 280 diverse producten en ruim 15 productlijnen die exclusief te koop zijn bij Holland&Barrett. Internationaal zijn de diverse Dr. Organic producten in ruim 75 landen verkrijgbaar en hebben ze meer dan 200 awards gewonnen. Persoonlijk ben ik al langer bekend met een aantal van hun producten en met name de kwaliteit/prijs verhouding is bij Dr. Organic erg sterk. 1 van hun nieuwste producten is DR. ORGANIC CHARCOAL die sinds een jaar in Nederland verkrijgbaar zijn. Een range van geweldige producten met houtskool die uitermate geschikt zijn voor mannen. Want een echte mannenlijn bij Dr. Organic ontbreekt helaas nog steeds…

 

 

Een belangrijke stelregel bij Dr. Organic is “What you put on your body is as important what you put into it.” Oftewel dat de toegevoegde natuurlijke ingrediënten van een hoge kwaliteit moeten zijn en zo min mogelijke toegevoegde schadelijke ingrediënten. Zo haalt Dr. Organic haar natuurlijke en rauwe organische ingrediënten uit alle landen van de wereld zoals de Manuka honing uit Nieuw-Zeeland, de Argan olie uit Marokko en de theeboom uit Australië. Tevens vervangt Dr. Organic het water in het merendeel van haar producten voor organisch verbouwde Aloë Vera. Wat je overigens niet in de producten terug zal vinden zijn: minerale oliën, genetisch gemodificeerde ingrediënten, dierlijke ingrediënten, parabenen en synthetische kleurstoffen. Daarnaast is de plastic verpakking ook nog eens recyclebaar. Overigens verkoopt Dr. Organic bewust haar producten niet in China omdat ze daar (alvorens ze op de Chinese markt uitgebracht mogen worden) wel op dieren moeten worden getest. En daar gaat Dr. Organic geheel terecht niet in mee.

 

 

Dat groene natuurlijke cosmeticaproducten gewild en in opmars zijn blijkt wel uit de verkoopcijfers. Zo steeg de verkoop van organisch en natuurlijke beautyproducten over 2016 met 20%. In 2024 verwacht men dat het marktaandeel van deze cosmetica tak 30% zal zijn binnen de totale cosmetica branche. Voor veel consumenten vormen duurzaamheid en natuurlijke ingrediënten een steeds belangrijke drijfveer voor de keuze van hun cosmeticaproducten. Want ze beslissen vandaag de dag veel bewuster over welke stoffen ze wel en niet op hun huid toelaten. Veel cosmeticamerken zullen daarom meer moeite gaan doen om controversiële ingrediënten en processen te gaan vermijden. Want consumenten willen meer alternatieven voor dierlijke en synthetische ingrediënten. Met name Duitsland en Frankrijk zijn koplopers als het gaat om aanschaf van natuurlijke cosmeticaproducten. Overigens bevatten de Dr. Organic producten tussen de 70- en 100% aan natuurlijke organisch verbouwde ingrediënten. En wordt water als ingrediënt vervangen door organisch verbouwde Aloë Vera.

 foto charcoal dr.organic

  • BLACK CHARCOAL


Black charcoal staat voor geactiveerd of actieve houtskool. Dit zwarte goedje bevat zeer veel positieve eigenschappen voor de huid waardoor ze momenteel in vele huidproducten wordt verwerkt. Vele van deze producten zijn ook zeer geschikt voor de mannenhuid. Als we het over geactiveerd houtskool hebben dan bedoelen we het verbrandingsproduct van plantaardig materiaal (zoals turf, kokosnootdoppen, hout, bamboe) dat is verhit tot extreem hoge temperaturen tot wel 1000 graden Celsius en daarna snel is afgekoeld. Dat proces zorgt voor poriën in de moleculestructuur van de houtskool, waardoor geactiveerd houtskool 100-200 keer zijn eigen gewicht kan absorberen. Daarnaast is geactiveerd houtskool een negatief geladen stof waardoor het positief geladen stoffen zoals gifstoffen en chemicaliën aantrekt. Een ander belangrijke eigenschap is dat geactiveerd houtskool niet door het lichaam wordt opgenomen. Geactiveerd houtskool wordt ook wel “de stofzuiger voor je poriën genoemd” vanwege haar absorberende eigenschappen Want als een magneet trekt geactiveerd houtskool vuil, bacteriën, overtollige olie en andere microdeeltjes aan. Doordat geactiveerd houtskool heeft bewezen 1000 maal zijn eigen massa te absorberen in schadelijke stoffen. Daarnaast droogt geactiveerd houtskool de huid niet uit waardoor het uitermate geschikt is voor ieder huidtype.

 

  • DR. ORGANIC DEEP CLEANSING FACE SCRUB


Deze facescrub bevat veel natuurlijke ingrediënten zoals: extract van grapefruit zaden, geranium olie, kokosnoot olie en sinaasappel extract. En draagt de stempel van Bio Activ. Wat betekent dat de formule van deze scrub uit organisch gecertificeerde en natuurlijke extracten bestaat. Deze zwarte scrub heeft een milde korrel waardoor hij geschikt is voor veel huidtypes. Ruikt lichtjes naar houtskool maar ook naar de toegevoegde citrusvruchten. Op een vochtig gezicht de scrubpasta zorgvuldig een paar minuten inmasseren met ronddraaiende bewegingen. Na afloop je gezicht goed afspoelen. Met als resultaat een licht gloeiend gezicht die super glad en schoon aanvoelt. En dat voelt echt lekker aan! Hierna is de huid beter in staat om een crème op te nemen omdat de dode huidlaag geen barrière meer vormt. Dus essentieel om minimaal 1 keer per week te scrubben.

 

  • DR. ORGANIC PORE CLEANSING FACE MASK

foto3 dr.organic
Deze Face Mask bevat naast geactiveerd houtskool ook o.a. Chinese klei, blauwe bosbes extract, sinaasappel- en citroen extract en patchoeli olie. Met als claim dat dit product een minimum aan 70% natuurlijke ingrediënten bevat. Het beste is om een masker aan te brengen op een gescrubd gezicht omdat het masker dan dieper kan intrekken. Ik doe het bij voorkeur in de avond voor het slapen gaan. Als ware klei komt deze masker uit de tube. Royaal op je gezicht aanbrengen waardoor het lijkt of je een donkergrijs kleimasker hebt. Hoewel het masker droog en mat opdroogt voelt ze niet aan als een harde plakkaat wat wel zo prettig is. Als het masker geheel is opgedroogd dan je gezicht goed afspoelen. Je voelt echt na afloop dat deze masker veel dieper reinigt dan reguliere gezichtsmaskers.

 

  • DR. ORGANIC PURIFYING BODY WASH ACTIVATED CHARCOAL


Deze bodywash bevat actieve houtskool voor een diepe reiniging van het lichaam. Dit product bevat minimal 70% organische bestanddelen En is vrij van siliconen, minerale oliëen, parabenen, synthetische kleurstoffen en petrolatum. Deze bodywash heeft als magische eigenschap dat het pikzwart uit de fles komt maar onmiddelijk wit schuimt op het lichaam. Dat is apart om te zien. Na het douchen voel je inderdaad of je dieper gereinigd bent. Wil je als man nu eens geen doucheproduct die naar exotische bloemen of andere tropische vruchten ruikt, dan is deze body wash een aanrader. Want deze ruikt lekker licht aards naar houtskool en schuimt niet overvloedig.

 

 

De Dr. Organic Activated Charcoal producten zijn maar een kleine selectie uit hun ruime assortiment. Maar vanwege het zwarte ingrediënt houtskool zal deze range van producten de meeste mannen aanspreken. Maar ook de Dead Sea Mineral lijn is zeer geschikt voor de mannenhuid. Maar eigenlijk is er voor iedere man wel een range van producten te vinden die hem zal aanspreken. Afhankelijk van welk ingredient je voorkeur heeft is er wel een bijpassend product te vinden. Zo zijn er verschillende Dr. Organic productlijnen met bijvoorbeeld: Shea Butter, Manuka Honey, Vitamine E, Olive Oil, Aloë Vera en nog veel meer. Inmiddels bestaat 7% van de Dr. Organic consumenten uit mannen. Dus laat je vooral niet weerhouden door de vrouwenvisual op de verpakking, want het gaat uiteindelijk om jouw favoriete product…

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: