DSQUAERD2 POTION FOR MAN

 

Sinds de lancering van HE WOOD in 2007 is dit de tweede geur voor heren van de identieke Canadese (homoseksuele) tweeling Dean en Dan Caten. Als modeontwerpers opereren ze internationaal onder de naam Dsquared2 met als credo: “ Born in Canada, living in London, made in Italy”. Met Potion for Man hebben ze dit jaar de Best Olfactory Creation Award gewonnen van de Italiaanse Accademia del Profumo. De Accademia roemt de perfecte combinatie van de nauwkeurig gekozen ingrediënten die vakkundig met elkaar zijn gemengd om zo tot een unieke geur te komen. Een authentieke magische potion die emotionele gevoelens prikkelt. “ We wilden een geur creëren die, zelfs wanneer de man de kamer verlaten heeft, een blijvend verleidingspoor achterlaat. We dragen de geur op aan sterke, sensuele en fascinerende individuen”, aldus Dean en Dan. Potion for Man is de overgang van wetenschap naar de geur van verleiding. Geïnspireerd op de laboratoria van het verleden waar jaren van onderzoek aan vooraf ging en waarin mensen van mening waren dat een elixer 5 keer moest worden verwerkt om tot de pure essentie van parfum te komen. “ We zien de geur als een elixer vol ingrediënten met een rijk erfgoed. Een wetenschap van verleiding.”

 

De parfumeur van deze zwoele en amberachtige geur is de Française Annick Menardo die al eerder geuren creëerde voor o.a. Yves Saint Laurent, Christian Dior en Guerlain.  “ Een nieuw recept op het gebied van olfactorische verleiding. En een liefdesdrank van delicate kwaliteits ingrediënten zoals rozen, engelwortel, gentiaan met kruiden en patchouli die amoureuze verlangens doen opwekken”, verklaart Menardo. Het amberkleurige parfum is zichtbaar door de transparant glazen rechthoekige flacon waar fijn geslepen zijdelingse groeven een moderne en mannelijke twist toevoegen. Ze roept ook herinneringen op aan antiek kristallen parfumflacons en oude medicijnflesjes. “ De verpakking is geïnspireerd op antieke farmaceutische flesjes rekening houdend met traditie, tijdloze kwaliteit en mannelijke aantrekkingskracht”, aldus Menardo. De voorkant van de flacon wordt gesierd door drie labels in reliëf waarop de naam van het parfum wordt vermeld, de ingrediënten waaruit de kostbare formule van het parfum is opgebouwd en de inhoud. Aan de achterzijde is het logo DSQUARED2 1964 gegraveerd. Tevens zijn ook op de witte verpakking in reliëfprint de drie exclusieve labels terug te vinden.

 

Direct bij het sprayen ruik je al dat dit geen alledaagse discrete geur is. Potion opent met een semizoete mix van rode munt, twijg pepers en overduidelijk kaneel. Het streelt sensueel je reukorgaan (mede door de amber en patchoeli) en is zeker niet geschikt voor veilige muurbloempjes. Juist door haar zoete inval onderscheidt deze geur zich van alle veilige citrusgeuren die al volop in de herenmarkt aanwezig zijn. Potion for Man is zeker geen alledaagse geur die je ’s ochtends gebruikt om naar je werk te gaan; daarvan zijn er al meer dan genoeg. Eindelijk eens een gedurfde geur die als een verslavende verleidingswolk lang om de man heen hangt. Heerlijk! De sensuele zwart-witte campagnefoto is geschoten door de fotograaf Mario Sorrenti met als gezichten het Braziliaanse model Diego Miguel en Malgosia Bela. En in de lijn is ook, verrassend genoeg, een bodylotion voor heren opgenomen…een verademing! Helaas zijn er nog weinig merken die bodylotions voor heren durven te lanceren. En dat is jammer, want juist bodylotions zorgen ervoor dat echt je hele lichaam naar die ene geur ruikt; het ademt als het ware door je kleding heen. Hiermee zul je zeer zeker een blijvende verleidingsspoor achterlaten. 

 

  • POTION FOR MAN BLUE CADET

Als onderdeel van de Potion geuren lijn van Dsquared2 wordt deze nu aangevuld met een blauwkleurige variant: Potion For Man Blue Cadet. Volgens het persbericht bevat dit magische elixer alle magische energie van lucht. De blauwe kleur doet denken aan een heldere lucht; het geeft een gevoel van complete sereniteit, kalmte en harmonie. Maar blauw wordt ook gedragen door militaire cadetten die trots zijn op hun verwantschap. Iets wat denk ik dichterbij staat bij de gay fantasiewereld van de Canadese tweeling Dean en Dan Caten; het creatieve brein achter Dsquared2.

 

“ Deze geur bevat alle magische energie van lucht. Voor de eerste keer bedwongen en gedestilleerd is het getransformeerd naar een parfum met luchtige nuances.”, aldus Dean en Dan Caten. De gedachte achter Potion For Men Blue Cadet is hoe vertaal je de kleur blauw in een geur waarbij er gebruik is gemaakt van de mysterieuze en oude Quintesse techniek die oude alchemistische formules aanvult met de meest geavanceerde wetenschappelijke doorbraken. Geïnspireerd door die specifieke blauwe tint heeft de Franse parfumeur Mathilde Bijaoui Potion For Men Blue Cadet gecreëerd. “ Iedere geur heeft haar eigen verhaal. Om duizend verschillende redenen ben ik trots op iedere geur die ik heb gecreëerd. En ik ben ervan overtuigd dat ik de volgende net zo lekker zal gaan vinden. Daarom is het voor mij moeilijk om 1 favoriete geur aan te wijzen.”, aldus Bijaoui.

 

Potion For Men Blue Cadet opent lekker fruitig fris met een citrusvruchten mix van mandarijnensap en roze grapefruit. Niet gedurfd of opvallend maar prikkelend. Daarna nemen de houtakkoorden van o.a. Siberische den, blauwe Hemlockspar en wit cederhout het natuurlijk over. De geur blijft zacht en subtiel op de achtergrond aanwezig maar iedere associatie met lucht ontbreekt voor mij. Met deze geur maak je geen duidelijke statement. In schril contrast met Potion For Man die veel provocatiever en uitdagender is. En daar vallen met name veel parfumeurs over dat deze geur teveel afwijkt van het heerlijke en zwoele origineel. Potion For Men Blue Cadet is een lichte frisse/houtachtige variant maar past daardoor niet goed bij de filosofie van Potion. Is deze geur de naam Potion wel waardig vragen zij zich af? Waarschijnlijk is deze geur voor een grote groep mannen wel begrijpelijk en geschikt voor een groter bereik dan het origineel. Aangezien Potion For Man (helaas) niet een commerciële hit was is het begrijpelijk dat men nu grijpt naar een veiligere formule. Maar jammer is het wel…

 

Evenals bij de vorige Potion for Man is het glazen flacon gedecoreerd met 3 labels die het product identificeren met naam, ingrediënten en inhoud. En roept de flacon herinneringen op aan antiek kristallen parfumflacons en oude medicijnflesjes. Het transparante glas benadrukt de lichtblauwe kleur van de geur die het omhult. Wederom is het Braziliaans model Diego Miguel het gezicht van deze geur.

 

Lees ook: Dsquared2 Wild

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: