FINNLEY’S

 

finnleys 1Na 2 jaar van afwezigheid kon dit jaar weer The Hair X-perience beurs in Gorinchem plaatsvinden. Deze vakbeurs is gericht op de kappersbranche maar is ook voor consumenten toegankelijk. Voor mij was het de eerste keer dat ik deze beurs bezocht waarbij ik vooral nieuwsgierig was naar het aanbod van haarverzorgingsmerken. En dan met name die merken die zich op mannen richten want helaas is die doelgroep nog vaak erg onderbelicht. 1 van de merken die dat duidelijk wel doet is het Nederlandse kappersmerk Finnley’s Haircosmetics. Met ruim 15 jaar ervaring richt dit merk zich op het product, de markt en de professional. Want bij Finnley’s geloven ze dat de producten goed moeten zijn en creatieve ondersteuning moeten bieden. En tevens zijn alle Finnley’s producten parabenen vrij, SLS en SLES vrij, niet op dieren getest en siliconen vrij. Dat zou eigenlijk anno 2023 voor alle haarproducten toch wel een must moeten zijn.

 

 

  • FINNLEY’S HEAL & HYDRATE REPAIR HAIR BATH

 

De producten uit de Heal & Hydrate Repair Family zijn speciaal ontwikkeld voor (extreem) beschadigd of droog haar. Want de unieke mix van soja extracten en keratine zorgt ervoor dat droog of beschadigd haar weer haar glans en levendigheid terugkrijgt. Droog haar heb ik altijd wel gehad zonder eigenlijk een goed haarproduct te hebben gevonden die dit oplost. Keratine- proteïne is een ingrediënt dat van nature in nagels, haar en huid zit. Droog of beschadigd haar mist juist dit ingrediënt waardoor het haar een doffe/weerbarstige uitstraling krijgt. Deze luxe shampoo bevat natuurlijk vervaardigd keratine zodat het haar deze gemakkelijk kan opnemen zodat het haar weer glanst en een zacht gevoel geeft zonder deze te verzwaren. Soja extract heeft een vochtregulerende eigenschap; het hydrateert het haar en geeft voedingstoffen die het haarbalans weer hersteld. Want bij droog/beschadigd haar is de balans vaak ontregelt tussen moisture en proteïne (vocht en keratine) waardoor het haar pluizig of weerbarstig is en daardoor kan breken. Al na de eerste keer wassen merk ik dat mijn haar gladder en minder pluizig aanvoelt. Dat heb ik nog niet eerder ervaren met andere (keratine) shampoos die ik heb gebruikt.

 

 

  • FINNLEY’S HEAL & HYDRATE REPAIR TREATMENT


Het gebruiken van een conditioner geeft je haar net dat extra glans en zachtheid. Deze Hydrate Repair Treatment bevat soja extracten en keratine om het haar te hydrateren en ervoor te zorgen dat ze niet breekt. Lekker een paar minuten laten intrekken na het haar te hebben gewassen en daarna uitspoelen. Het meest effectieve is om je haar niet gelijk te föhnen maar ermee te wachten zodat je echt het hydraterende & verzorgende effect van beide producten merkt. Beide producten komen in mooie gestyleerde zwarte flacons die deels gedraaid zijn waardoor ze handig zijn vast te pakken.

 

 

  • FINNLEY’S ARGAN BLEND OIL

producten finnleys 

Argan olie is een plantaardige olie die gewonnen wordt uit de pitten van de Marokkaanse Arganboom. Deze olie heeft een rijke concentratie aan vitamine E, Squaleen, essentiële vetzuren en antioxidanten. Al deze componenten geven arganolie haar hydraterende, herstellende en beschermende eigenschappen. Niet voor niets wordt deze olie ook wel het Marokkaans goud genoemd. Deze Finnley’s argan olie is een lichtgewicht, snel opnemende olie mix die speciaal is ontwikkeld om dof en beschadigd haar te herstellen en verzorgen. Het zorgt voor een prachtige glans en dient tevens als bescherming tegen de hitte van stylingtools. Om mijn haar nog glanzender en minder springerig te maken zijn een paar druppels op droog haar genoeg. Goed verdelen over je haar en het glanst en wordt werkelijk zijdezacht.

 

 

  • FINNLEY’S TRUE GLUE

 

Als het op haargels aankomt dan heb ik alle varianten en sterktes wel veelvuldig gebruikt of geprobeerd. Zelf geef ik de voorkeur aan een niet waterige gel maar aan een sterk fixerende gel, om zo je haar goed in model te houden. Maar die tevens ook makkelijk is uit te kammen. De Finnley’s True Glue heeft een zachte siliconen/jelly- achtige structuur en is volledig transparant. Het is weliswaar minder vloeiend dan een standaard gel maar het modelleert je haar wel goed in model. Het droogt minder hard op dan een gel dat doet. Je ziet eigenlijk niet dat de true glue in je haar zit; het oogt onzichtbaar. Ik vind de Finnley’s True Glue een zeer goede en interessante haargel die, mede door de zeer sterke holdfactor 5, ervoor zorgt dat je jouw haar goed in model kan modelleren. En ook zo blijft!

 

 

  • DUURZAAMHEID

 

Anno 2023 kunnen merken en bedrijven er niet meer om heen om ook bezig te zijn met duurzaamheid en hun steun te bieden aan goede doelen/organisaties. Ook Finnley’s wil bijdragen aan een betere wereld waarbij ze hebben gekeken hoe ze hun CO2 footprint kunnen verminderen. Daarom worden de producten niet elders in Europa geproduceerd maar juist in Nederland; dit vermindert automatisch de CO2 uitstoot doordat de transporten bespaard blijven. De verpakkingen van de Organic Twist Collection zijn voorzien van het PET 1 recyclebaar logo wat betekent dat ze van gerecycled materiaal zijn gemaakt. Daarnaast bevatten de producten uit de Organic Twist Collection een unieke mix van natuurlijke ingrediënten die zorgvuldig zijn geselecteerd. Vanwege de ontbossingen (die dagelijks plaatsvinden) die een grote dreiging vormen voor diverse diersoorten, flora, de leefomgeving, lokale leefomgeving en het klimaat is Finnley’s een samenwerking aangegaan met Trees for All. Hierbij steunt Finnley’s (inter)nationale projecten door het jaarlijks doneren van bomen. Want namens elke salon die met de Organic Twist Collection gaat werken doneert Finnley’s een boom in Kibale National Park wordt geplant of bij 1 van de Nederlandse projecten van Trees for All. Deze gesteunde projecten hebben hierdoor zowel een economische, ecologische als sociale meerwaarde voor de samenleving. Daarnaast doneert Finnley’s haarproducten die niet meer kunnen worden verkocht aan de lokale Voedselbank, hebben ze sinds 2020 een nauwe samenwerking met de Ronald McDonald Huizen in Amsterdam en doneren ze aan Stichting Hulphond.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: