GUERLAIN LUI

 

luiflaconWaarom kiezen tussen vrouwelijk of mannelijk? Ook dat vraagt Guerlain zich af. Want volgens Guerlain is gender geen vaststaand feit maar een spel waarvan iedereen zelf de regels kan bepalen of omzeilen. Want vandaag de dag vervagen de grenzen steeds meer tussen vrouwelijkheid en mannelijkheid. Zodat eenieder vlot van het ene naar het ander kan overstappen om zo zichzelf iedere dag opnieuw uit te vinden. Guerlain omarmt de genderblending door het parfum LUI uit te brengen. Lui is hét parfum voor eenieder die zich in de huidige genderfluïde kan vinden. Dus dat kan zowel een man als een vrouw zijn.

 

Uniseks parfums zijn bij de nichemerken zeker niet nieuw, maar het is wel mooi om te zien dat steeds meer commerciële merken zich er nu ook aan wagen. Want iedere man/vrouw zou dat moeten dragen wat hij/zij het lekkerst vindt; ongeacht voor wie het (marketing) technisch bestemd is. Lui is een parfum dat graag verwarring zaait. Want het is niet volledig vrouwelijk, nog echt mannelijk; het schippert tussen beide. Lui is beide tegelijk. Guerlain is geïnspireerd door de huidige generatie die vrij is van de bestaande huidige gender normen. En het idee omarmt van een beslist universeel parfum. Lui is gecreëerd door de huisparfumeurs van Guerlain: Thierry Wasser en Delphine Jelk. “We wilden verrassen met een onverwachte geur die genres mixt en zo een nieuwe creëren. Lui streeft ernaar om ambivalent te zijn en complex. Maar uniek en enkelvoudig in zijn alchemie die op de huid wordt onthuld”, aldus beide parfumeurs.

 

  • BENZOË 


LUI is een parfum die valt onder de Exclusifs Collection van Guerlain. Lui steunt volledig steunt op het ingrediënt benzoë. Dit is een gomhars afkomstig van de Styrax benzoïn die van nature voorkomt in Zuidoost-Azië. Door inkepingen te maken in de stam van deze struikachtige boom scheidt de boom een balsemachtige stof af. Deze gom ruikt sterk naar vanille en is in alcohol oplosbaar. Het wordt veel in de parfumerie gebruikt want de stroperige substantie heeft een zoete, warme balsemachtige geur die doet denken aan vanille en chocolade. Bekende voorbeelden hiervan zijn: Terre d’Hermès Parfum, Bois d’Armenie van Guerlain, A* Men van Mugler en Les Exclusifs de Chanel Coromandel. Het benzoë hars gebruikt in Lui heeft zowel bloemachtige als kruidige en houtachtige nuances.

 

 lui1

LUI opent inderdaad sterk ruikend naar het ingrediënt benzoë; een warme stroperige sensatie die doet denken aan zoete vanille. Met een vleugje zoete perentoets. Uiterst sensueel, bedwelmend en rijk. Na verloop van tijd ontwikkeld Lui zich elegant rokeriger en houtachtiger waardoor de “mannelijke” toets meer naar voren komt. Maar toch blijft de zoete geurtoets van benzoë subtiel op de achtergrond aanwezig. En dat maakt Lui een zeer interessant, verrassend en complex parfum. Want het schippert inderdaad harmonieus tussen noch volledig mannelijk en noch volledig vrouwelijk. Telkens weer als ik ernaar ruik ontdek ik een nieuw geurelement; soms kruidiger, soms zoeter, soms meer musk. Lui is een parfum die zich niet gelijk blootgeeft en constant meer van zichzelf onthult. Een parfum met zeer veel diepte, waardoor Lui nooit verveeld. Waarbij ik ervan uitga dat dit parfum op iedere huid verschillend zal ruiken; bij de 1 wat zoeter en bij de 1 wat kruidiger. Lui is een parfum die je echt gebruikt op die speciale momenten waarin je jezelf wilt onderscheiden van hoe de algemene massa ruikt. Daarin schuilt onbetwist de kracht van dit fantastische parfum!

 

 

  • LIU JACQUES GUERLAIN


LUI vertoont veel raakvlakken met het in 1929 door Guerlain uitgebrachte Liu parfum. Destijds gecreëerd door de parfumeur Jacques Guerlain. De naam Liu ontleende Jacques uit de operapersonage van Puccini’s opera Turnadot, aangezien hij een enthousiaste opera fan was. Destijds gold Liu als de tegenhanger van het immens populaire Chanel no5. Met name de flacon van Lui is vrij identiek aan die van Liu. Beide zijn vierkant van vorm met schuine hoeken. Zwartgelakt met 3 onder elkaar geplaatste grafische Art Deco letters. De flacon zelf is geïnspireerd op een antieke Chinese theedoos.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: