JUMÈRES

 

man jumeresRecentelijk ben ik verhuisd naar Baexem in Limburg en al surfend kwam ik terecht bij de Dancohr Corporation. Zij zijn gevestigd in Weert wat vlakbij Baexem ligt en op hun website zag ik dat ze het Nederlandse merk Jumères in hun portfolio hebben. Verzorgingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor de man. Klassiek, eenvoudig en multifunctioneel in gebruik. Dancohr was zo vriendelijk om mij de producten van Jumères toe te sturen. Ik test ze niet alleen maar scan ze ook via de app “Beat the Microbeat” op aanwezige microplastics. Dit zijn plastic deeltjes die kleiner zijn dan 5 millimeter. Want die mogen eigenlijk niet meer te vinden zijn in cosmeticaproducten. Momenteel werkt het Europees agentschap voor chemische stoffen (ECHA) aan een verbod op toegevoegd microplastic dat niet biologisch afbreekbaar is. Waarbij ECHA vanaf 2022 de microplastics stap voor stap in 6 jaar tijd wil gaan verbieden in onder andere cosmeticaproducten. Ondertussen zijn veel cosmeticabedrijven hard bezig om de microplastics te vervangen door meer natuurlijke grondstoffen

 

 

Jumères is nog een relatief jong merk dat sinds 2020 bestaat. “De producten worden in Italië geproduceerd waarbij men gebruik maakt van exclusieve en hoog geconcentreerde formules die voldoen aan de Europese wetgeving”, aldus Sabrina Hendriks – Brand Manager van Dancohr Corporation. “Gezien de groeiende vraag naar huidverzorging voor heren, hebben wij besloten om een eigen merk te introduceren. De mannenhuid verschilt van de vrouwenhuid en daarnaast hebben mannen vaker behoefte aan eenvoudige en functionele producten. Daarom is het assortiment van Jumères speciaal ontwikkeld om de mannenhuid doelgericht, snel en functioneel te verzorgen.” Helaas ontdek ik toch de aanwezigheid van diverse microplastics in een aantal Jumères producten. Volgens Sabrina gaat het hier om organische verbindingen. “Deze zijn gemakkelijk oplosbaar. Het is lastig om microplastics helemaal te vermijden in cosmeticaproducten. Polymeren (dit zijn stoffen die aan cosmetica worden toegevoegd) kunnen overigens voordelig zijn voor de huidverzorging. En je moet ook altijd rekening houden met de concentratie waarin het wordt toegevoegd. Ik kan over onze producten wel zeggen dat de formules dermate zorgvuldig geconcentreerd zijn dat mogelijke microplastics geen negatieve effecten voor de huid kunnen hebben. Want over het algemeen zijn microplastics wel biologisch afbreekbaar, alleen wat langzamer.”

 

 

  • JUMÈRES CLASSIC CLEANSER

 

Deze face wash reinigt de huid op een milde maar effectieve wijze. Veel mannen denken dat water genoeg is om de huid te reinigen maar dat is niet voldoende. In water zitten zouten, chloor en kalk. Deze stoffen kunnen de gevoelige en droge huid extra uitdrogen. Wat nog eens versterkt wordt door hiervoor warm water te gebruiken. Een goede gezichtsreinger kan juist kalmeren en irritatie en uitdroging voorkomen. Een gezicht moet zowel overdag als in de avond goed worden gereinigd; overdag om de huid te reinigen van de talg die de huid ’s nachts aanmaakt en zo dit vette laagje te doen verwijderen. En in de avond om de huid te reinigen van al het vuil dat het overdag heeft opgelopen. Bovendien neemt een gereinigde huid veel beter de werkstoffen en ingrediënten van crèmes en serums op. Ik verwacht een standaard vloeibare face wash maar deze classic cleanser komt in een mousse vorm oftewel witte schuim. Dit is toch wel de zachtste manier om je gezicht te reinigen. Een beetje mousse op je gezicht aanbrengen daarna masseren en afspoelen met lauwwarm water. Geen droog aanvoelend of trekkerig gevoel. Een perfect product! Deze face wash bevat Betaine die de huid hydrateert en het vochtgehalte in balans helpt te houden. Panthenol kalmeert de huid en Citric Acid heeft een reinigende werking op de huid.

 produits jumeres

 

  • JUMÈRES FACE FUEL AFTER SHAVE GEL

 

Voor na het scheren is er deze After Shave gel. Normaliter zijn deze meestal wit of blauw qua textuur maar deze is geheel transparant. Het heeft de textuur van gestold water zoals een serum dat ook is. Een fantastisch product die de huid gelijk kalmeert en voorziet van een onzichtbare beschermings/herstel laag. Onmisbaar voor mannen die zich dagelijks scheren. De toegevoegde Glycerin hydrateert, verzacht en versoepelt de huid. De Hydrolyzed Elastin heeft een vocht inbrengende werking. Deze face fuel bevat helaas wel de microplastics: Carbomer.

 

 

  • JUMÈRES EPIC ENERGIZER 24H CREAM

 

Deze licht azuurblauwe energizer is een perfecte crème en heeft mij aangenaam verrast doordat ze snel de huid intrekt een aangenaam aanvoelt. Dit komt door de lichte en niet vette textuur die geen zichtbare laag achterlaat. Komt in een handige pompflacon waardoor de ingrediënten beter bewaard blijven en wat doseren uiterst makkelijk maakt. Voor mannen die geen ingewikkelde routines willen met een aparte dag- en nachtcrème is dit product ideaal; want deze Epic Energizer 24h Cream kan zowel overdag als in de avond worden gebruikt. Deze Epic Energizer 24h Cream bevat helaas wel 3 microplastics: Dimethicone, Polyacrylate-13 & Polyisobutene.

 

 

  • JUMÈRES POWER PEELER

 

Het meest interessante en beste product binnen het Jumères assortiment is toch wel de Power Peeler. Dit is een verfrissende peel-off masker die bijzonder geschikt is om de mannenhuid een gladde en stralende uitstraling te geven. En die belofte maakt dit product zeker waar! Het bestaat uit een 2-stappen plan: eerst breng je de helft van het Jumères Power serum aan op de huid. Als tweede meng je de oranjekleurige poeder met 90 gram water in een kom; dit dikke masker breng je vervolgens met een spatel aan op je huid. Dit voelt ietwat koud aan maar het is de moeite waard. Het makkelijkste is het door iemand te laten aanbrengen. Het oranjekleurige masker droogt na 5 tot 10 minuten op tot een compacte rubber structuur waarna je die in zijn geheel kan afnemen. Dat is een vrij aparte sensatie en gevoel. Als het rubberachtige masker in zijn geheel is verwijderd dan breng je het restant van het serum weer aan op je huid; dit voelt als een beschermende film laag die je gezicht super glad doet aanvoelen. De oranje kleur van het masker komt door de toegevoegde papaja extract die dode huidcellen en onzuiverheden op milde wijze verwijderd. Het masker zelf verandert in een rubberlaag dankzij het hoge alginaatgehalte; dit is een natuurlijke stof afkomstig van bruine algen. Helaas bevat ook deze Power Peeler de volgende microplastics: Dimethicone en PEG-90M.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: