KING C. GILLETTE

 

kinggillette1Gillette presenteert een nieuwe lijn van scheer -en verzorgingsproducten gebaseerd op bijna 120 jaar geschiedenis. De King Camp Gillette lijn is vernoemd naar zijn grondlegger en uitvinder van de double-edged safety razor. Gemaakt voor de man van nu, met en zonder baard, waarbij de producten zijn gebaseerd op een eeuw aan expertise en geschiedenis. De nieuwe collectie van King Camp Gillette bevat niet alleen scheermessen maar ook een gehele verzorgingslijn. Want al meer dan 115 jaar lang levert Gillette precisietechnologie en uitstekende productprestaties. Met een breed scala aan producten voor mannen die lopen van scheer -en lichaamsverzorging tot huidverzorging.

 

De King C. Gillette lijn bevat 8 nieuwe producten voor het scheren, trimmen en verzorgen van gezichtshaar. Met onder ander de iconische double-edged safety razor die King Camp Gillette in 1901 uitvond. Destijds introduceerde hij een innovatie die het voor mannen over de hele wereld mogelijk maakte om zich thuis te kunnen scheren. Tot het begin van de 20e eeuw gingen mannen naar de kapper om hun snor of baard te laten knippen. Scheren was destijds een delicaat en technisch gebeuren. Safety scheermessen voor thuisgebruik bestonden al wel maar waren erg duur en onhandig in gebruik. Waarbij bovendien de messen regelmatig moesten worden geslepen. In 1900 had King Camp Gillette daarom het revolutionaire idee om dunne, scherpe wegwerpmesjes te maken die makkelijk in gebruik en betaalbaar zijn. Wetenschappers hielden het destijds voor onmogelijk maar in 1901 wist King Camp hun ongelijk aan te tonen met zijn baanbrekende innovatie. “We zijn verheugd om de lancering van de King C. Gillette lijn aan te kondigen. De eerste complete lijn van producten & tools die zijn ontworpen voor alle mannen. Met of zonder gezichtshaar. We hebben onze jarenlange scheerervaring samengebracht met de allerbeste scheer-, haar- en huidverzorgingstechnologieën om een volledige lijn van tools, accessoires en verzorgingsproducten te creëren die voldoet aan de verzorgingsbehoeften van alle mannen”, aldus Gary Coombe, C.E.O. van Gillette.

 

 

  • KING C. GILLETTE DOUBLE EDGE SAFETY RAZOR

 

Dit klassiek ogende scheermes heeft een legendarisch ontwerp en doet mij denken aan de “ouderwetse” scheermes die mij vader heel vroeger gebruikte. Ook van Gillette overigens. Deze Double Edge Safety Razor is een soort van retro design maar dan nu her ontworpen in een moderne zware zilveren verchroomde uitvoering. Deze scheermes is beduidend zwaarder dan de moderne en lichtere versies scheermessen die momenteel te koop zijn. Voor het plaatsen van het mesje met platinalaag (er worden er 5 bijgeleverd) moet je de hanggreep losdraaien en het mesje in de kop plaatsen. Aangezien het scheren mij de eerste keer niet lukt, zoek ik op YouTube naar review video’s om te zien hoe het wel moet. Maar helaas, hoe vaak ik het ook probeer om mij hiermee te scheren, het gaat gewoon niet soepel. De double edge safety razor ligt te zwaar in de hand en bovendien krijg ik gelijk rode vlekken in mijn gezicht als ik mij ermee scheer. Je moet het scheermes onder een bepaalde hoek op je gezicht plaatsen zodat de platina gecoate mesvormen je gezicht raken en dat is gewoon niet praktisch, lees: onhandig. Inmiddels heeft de technologie dit klassieke model ingehaald waardoor er veel praktischere & modernere scheermes modellen op de markt te verkrijgen zijn, die het scheren veel soepeler doen verlopen.

 

 

  • KING C. GILLETTE GEZICHT & CONTOUREN SCHEERSYSTEEM

kinggillette2 

Dit lichtgewicht scheermes heeft de iconische Gillette-technologie met 5 premium mesjes en een ingebouwde precisie trimmer. Inclusief een lubricatiestrip zodat het scheermes soepeler en meer comfortabel over je huid glijdt. De scheermesjes zijn gepositioneerd op veren met zachte microvinnen die helpen de huid zachtjes glad te trekken voordat het haar wordt afgeschoren voor een nauwkeurigere scheerbeurt. Ik scheer mij bewust pas na 5 dagen om te kijken hoe het scheren verloopt en dit scheermes is werkelijk fantastisch! Door haar lichtgewicht ligt ze makkelijk/comfortabel in de hand en het scheren verloopt moeiteloos. Ondanks de zware baardgroei. Alle moeilijke plekken op het gezicht zijn makkelijk te scheren zonder daarvoor moeite te hoeven doen. Wat een verschil met de double edge safety razor! En het contourmesje aan de achterkant van het scheermes helpt bij het creëren van strakke lijnen en precieze randen. Dit model is absoluut een blijvertje!

 

 

  • KING C. GILLETTE SCHEERSYSTEEM VOOR DE HALS

 

Evenals de Gillette Gezicht & Contouren Scheersysteem heeft de Scheersysteem voor de hals een blauwe lichtgewicht handgreep waardoor het zeer comfortabel scheren is. Doordat de scheermes lichter is vind ik het scheren een stuk comfortabeler dan de zwaardere uitvoeringen. Door de beweegbare kop van het scheermes volgt deze scheermes gemakkelijk de contouren van de halslijn, waardoor de scheermes grip hierop constant is en deze moeilijke plek makkelijk te scheren is. In tegenstelling tot de Gillette Gezicht & Contouren heeft dit halsscheermes geen 5 maar 2 double-edge scheermesjes, maar dat maakt het scheren niet minder makkelijk. Integendeel! Beide scheersystemen zijn bijzonder goed en maken het scheren echt heel makkelijk een aangenaam! Een aanrader.

 

 

  • KING C. GILLETTE BAARD & GEZICHTSREINIGER

 

Deze beard en facewash bevat onder andere kokoswater, arganolie en avocado olie. Het reinigt het gezichtshaar en zorgt voor een schone en frisse huid. Zelf heb ik geen volle baard, hoogstens een 3-dagen baard. Hoewel dit product voornamelijk voor de baard is bedoeld, kan je er ook prima je gehele gezicht mee wassen. Dit product bevat slechts 1oranje sceptical microplastic; gescand via de app “Beat the Microbead”.

 

 

  • KING C. GILLETTE TRANSPARANTE SCHEERGEL

kinggillette3 

Deze heldere en niet schuimende scheergel is doordrenkt met witte thee en arganolie waardoor jij je gezicht nauwkeurig kan scheren. Persoonlijk geef ik al langer de voorkeur aan transparante scheergels (die transparant blijven tijdens het scheren) in plaats van wit schuimende scheerschuim, omdat je op die manier duidelijk kan zien waar je nog moet scheren. En vaak zorgt een transparante gel er ook voor dat de baardharen zachter worden, waardoor het scheren veel makkelijker en beduidend gladder verloopt. Zoals verwacht is geheel compleet transparante scheergel een fantastisch product! Het hecht goed op de huid en je ziet gelijk waar je aan het scheren bent en wat nog moet worden geschoren. Makkelijk en zonder te schrapen. Iedere man zou het verschil moeten ervaren want na dit wil je nooit meer scheren met traditioneel scheerschuim. Dit product bevat geen microplastics!

 

 

  • KING C. GILLETTE SOFT BEARD BALM

 

Hoewel ik zelf geen baard heb (maar mij soms 4-5 dagen niet scheer) kan ook deze soft beard balm prima daarvoor worden gebruikt. Om zo je baardgroei te verzachten en aangenaam te laten ruiken. De wit romig/slagroom-achtige textuur trekt lekker snel in en kan mijn inziens ook perfect als een verzorgende shave balm worden gebruikt worden voor na het scheren. En is toch wel 1 van mijn favoriete producten! De Soft Beard Balm is lekker licht geparfumeerd. Want de King C. Gillette producten zijn voorzien van een nieuwe geur wat een mix is van verse citrus, sprankelende gember gecombineerd met roze peper en knapperige muntnuances. Daarnaast is geraniumbourbon, rustgevende lavendel, romige tonkabonen, warme houtsoorten en amber toegevoegd.

kinggillette4 

 

  • MILIEUDUURZAAMHEID

 

Ook Gillette zet zich in om de wereld een betere plek te maken voor iedere generatie. Want met meer dan 800 miljoen consumenten over de hele wereld is het doel van Gillette om mannen te voorzien van de best mogelijke verzorgingsproducten en tegelijkertijd de grondstoffen van de planeet te beschermen. Om de planeet te beschermen heeft Gillette een aantal duidelijke doelen gesteld. Zo streeft Gillette ernaar om tegen 2030 100% van de verpakkingen recyclebaar te maken en zal het bedrijf meer post-consumer gerecyclede (PCR) inhoud in zijn aanbod verhogen. Ook is Gillette van plan om tegen 2030 een vermindering van 35% in waterverbruik per productie te realiseren. In samenwerking met Terracycle in de V.S. heeft Gillette in 2019 het eerste recycleprogramma voor scheermesjes gelanceerd, waardoor consumenten alle soorten scheermesjes kunnen retourneren voor hergebruik. Momenteel wordt er gewerkt om dit programma naar locaties over de hele wereld te brengen. De afgelopen 10 jaar heeft Gillette het energieverbruik in hun fabrieken met 392.851 GJs (Gigajoule) verminderd. Dit is genoeg energie om meer dan 17 miljoen huishoudens van stroom te voorzien. Daarnaast streeft Gillette ernaar om tegen 2030 100% hernieuwbare elektriciteit te kopen en de uitstoot van broeikassen voor de productie met 50% te verminderen.

 

Deze artikelen zijn te koop bij bol.com

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: