L'HOMME IDÉAL GUERLAIN

 

De ideale man. Hoe ziet hij eruit? Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. Maar 3 woorden belichamen toch wel in het algemeen de definitie waar de ideale man aan moet voldoen: intelligent, knap en sterk zijn. Maar hoe de ideale man moet ruiken daar heeft Guerlain wel een antwoord op gevonden: deze formule is gebotteld in de nieuwe mannengeur L’Homme Idéal. Want de ideale man is weliswaar een mythe. Zijn parfum echter vanaf nu een realiteit…

 

Binnen de parfumbrache is Guerlain 1 van de oudste en meest gerespecteerde parfumhuizen. 6 jaar geleden werd Thierry Wasser aangesteld als huisparfumeur van Guerlain. Na Guerlain Homme uit 2008 is L’Homme Idéal het 2e mannenparfum die Thierry heeft ontwikkeld. “ De inspiratie voor L’ Homme Idéal komt uit het iconische vrouwenparfum Jicky van Guerlain uit 1889”, verklaart Wasser. “ Wat L’Homme Idéal uniek en herkenbaar maakt is de amandel geërfd van Jicky. Ik keek naar hoe in Jicky de bittere amandel compositie in balans was gebracht. En die heb ik nu herwerkt op een moderne en mannelijke manier; niet zoet. Want de ster ingrediënt van L’Homme Idéal is de amaretto noot die zorgt voor absolute verslaving. Deze zeer rijke en warme amaretto akkoord is samengesteld uit tonkaboon, natuurlijke amandel en een vanillenoot. Het geeft schoonheid en textuur aan deze geur. En het maakt de drager van deze geur absoluut onvergetelijk en onweerstaanbaar!”

 

 

Qua geurbeleving ligt L’Homme Idéal in de lijn van Potion van DSquared2, Dior Homme en Tom Ford Noir; krachtige, rijke en zeker niet alledaagse geuren die prominent aanwezig zijn en (gelukkig) afwijken van de veilige standaard citrus mannengeuren. De eerste kennismaking met L’Homme Idéal is inderdaad die met de heerlijk ruikende mannelijke amandelnoot. Je wordt gelijk hierdoor gepakt. Het heeft iets erotisch bedwelmend. Langzaam aan wordt het verslavende amaretto/amandel akkoord verdreven door een frisse citrus topnoot. Hoewel beide noten tegenstrijdig lijken te zijn vloeien ze toch harmonieus in elkaar over. Maar gelukkig blijft de rijke amandelnoot immer lichtjes aanwezig; want Wasser heeft de amandelnoot zowel in de topnoot als basis verwerkt. Wat een schitterend juweeltje van een geur is dit! Ik kan niks anders doen dan er aan willen blijven ruiken. Dus mannen: probeer deze “ode aan de amandel” geur en geef haar ruim de tijd om zich op je huid te ontwikkelen want juist na verloop van tijd wordt ze steeds beter en absoluut verslavend.

 

 

  • AMARETTO AKKOORD 

flacon1 homme ideal 

De ideale man is knap, intelligent en sterk. En rondom deze 3 kwalificaties heeft Thierry Wasser dan ook L’Homme Idéal gecreëerd. “De ideale man is knap dus heb ik rauwe materialen uitgekozen om sensualiteit en zijn knappe verschijning te verbeelden. Zoals tonkabonen, vanille en amandelen die de amaretto akkoord vertegenwoordigen. Het geeft textuur en schoonheid aan dit parfum. Daarnaast is deze man ook intelligent. Daarvoor heb ik de ruwe materialen zoals bergamot, rozemarijnen mandarijn uitgekozen omdat ze fris en krachtig zijn. En oranjebloesem voor een romantische touch. Het krachtige element wilde ik weergeven met krachtige en ruwe materialen zoals patchoeli, leder, vetiver en cederhout. Die geven juist een enorme krachtige en mannelijke noot aan dit parfum.”  

 

 

De afbeelding op de verpakking is geïnspireerd op de QR code; het 2 dimensionale streepjescode die gescand kan worden. Guerlain heeft er grafisch de slogan “ No need to be L’Homme Ideal anymore, you have your own fragrance” in verwerkt. De schitterende vierkante flacon (met haar geslepen facetten en zwart gelakte zijvlakken) doet denken aan het rechthoekige flaconontwerp van Guerlain’s geur Habit Rouge uit 1965. Het Spaanse topmodel Jon Kortajarena geeft gestalte aan de ideale man in de bijbehorende commercial voor L’Homme Idéal. Ondanks dat de ideale man niet bestaat komt Kortajarena met zijn donkere Spaanse looks kennelijk toch het dichts bij dat mannelijk ideaal. Eerder was hij al het gezicht van andere parfums zoals Jean Paul Gaultier’s Kokorico en Aqva Amara van Bvlgari. Recentelijk heeft L’Homme Idéal zeer terecht de Beauty Astir Award gewonnen in de categorie Best Men Luxe. Deze Nederlandse beautyprijzen worden jaarlijks uitgereikt door de leden van de Vereniging van Cosmeticajournalisten. Overigens draag ik dit artikel op aan Floris; voor mij is hij dé belichaming van de ideale man.

 

 

  • L’HOMME IDÉAL L’INTENSE

 

 lhomme ideal intense

Als variatie op L’Homme Idéal heeft Guerlain de flanker L’Homme Idéal L’Intense gelanceerd. Wederom gecreëerd door de Guerlain parfumeur Thierry Wasser maar nu in samenwerking met de Franse parfumeur Delphine Jelk. Samen met Thierry en Frédéric Sacone behoort zij sinds 2103 tot de vaste huisparfumeurs van Guerlain. Eerdere creaties van haar voor Guerlain zijn onder andere: Lui, Mon Guerlain en L’Homme Idéal Eau de Parfum. “Creëren gaat over ideeën en ideeën kunnen voortkomen uit conversaties of uit herinneringen van een reis etc. Het gaat ook over communiceren en het openstellen van je geest. Ik ben er wel van overtuigd dat wel het beter wanneer je niet alleen bent. Want tijdens het proces van creëren kan eenzaamheid een dodelijke val zijn”, aldus Delphine Jelk. Volgens de parfumeurs is L’Homme Idéal L’Intense gericht op die mannen “die geen kou in hun ogen hebben”. Oftewel voor mannen die warmbloedig zijn. Daar past een intrigerend, pikant en brandend parfum bij.

 

 

Dit parfum wordt omschreven als een meer kruidige-rokerige-lederen versie van het originele L’Homme Idéal. Het officiële persbericht omschrijft dit parfum als: pikant, fascinerend en zwoel. Een intens en resoluut sexy geur voor de man die eigenlijk van alle markten thuis is want hij is: grappig, charmant, charismatisch, sexy, mysterieus, gevoelig, sterk, sportief en gecultiveerd. Tja, iedere man zal ongetwijfeld 1 van deze eigenschappen wel bezitten. Het intense chilipeper ingrediënt van L’Homme Ideál L’Intense prikkelt onmiddellijk je neus als je dit parfum ruikt. Scherp, kruidig en pikant. De amandelnoot probeert hier doorheen te komen maar daarvoor is de chilipeper té sterk en overheersend. Een soort van gevecht van wie is de sterkste. Maar de amandelnoot wordt geholpen door de vanille, tonkaboon en Bulgaarse roos om het pittige te verdrijven en geleidelijk aan plaats te maken voor een zoeter en zachter akkoord. Waardoor het parfum een wat rokeriger karakter krijgt. Maar de chilipeper blijft op de loer en samen met het sandelhout resulteert dit in een mannelijk parfum die zeker niet zwaar op de huid ligt. De matzwarte vierkante flacon van L’Homme Idéal L’Intense is schitterend in al haar eenvoud.

 

 

Als model voor alle L’Homme Idéal parfums is gekozen voor het 30-jarige Franse model Aurélien Muller. Grappig detail is dat zijn tweelingbroer eveneens model is. Aurélien heeft eerder campagnes gedaan voor o.a. Tom Ford, Dolce&Gabbana en Furla. Daarnaast sierde hij de covers van tijdschriften als: Vogue Hommes Paris, GQ Italia en Man of the World. “Ik werkte 2 jaar als ingenieur toen ik besloot om mijn geluk te beproeven als model, nadat zoveel mensen om mij heen mij in die richting bleven duwen. Ik klopte op de deur van 1 van de beste Parijse agentschappen en besloot te werken met het modellenbureau New Madison die me voortstuwde waar ik nu ben.”

 

 

  • L’HOMME IDÉAL EAU DE PARFUM

 

parfum homme ideal 

Bestond het assortiment van geuren voor mannen voorheen enkel uit een after shave en eau de toilette, inmiddels worden ook steeds meer eau de parfums voor mannen gelanceerd. En dat is een mooie ontwikkeling, want die bevatten namelijk een hoger percentage aan geurbestanddelen; 10 tot 20%. Deze eau de parfum versie van L’Homme Idéal is gecomponeerd rondom 3 hoofdingrediënten namelijk: de amandelnoot, warme vanille en mysterieus leder. Deze worden verder vergezeld door Bulgaarse roos, bergamot en sandelhout. En ook dit parfum is wederom gecreëerd door de huisparfumeur van Guerlain namelijk Thierry Wasser. “Ik heb een zwakke plek voor rozen en dan met name voor de Bulgaarse roos”.

 

 

Alle parfums van Guerlain hebben in gemeen dat ze allemaal dezelfde “Guerlinade” ingrediënten bezitten. Dat zijn: tonkabonen, roos, bergamot, jasmijn, iris en vanille. Alleen verschilt per Guerlain parfum de concentratie van ieder ingrediënt. “Guerlain is 1 van de weinige huizen die deze onnavolgbare vanilletinctuur gebruiken. Dit is een alcoholische oplossing van kruiden of harsen. Dit vaste vanille ingrediënt van de Guerlinade (naast) wordt ambachtelijk verkregen. In het Orphin laboratorium worden vanillestokjes in stukjes gesneden en in alcohol gedompeld totdat deze een mooie en warme amberkleur krijgen. Deze tinctuur intensiveert de hele geur van L’Homme Idéal van de topnoten tot aan de basis”, aldus de meesterparfumeur Thierry Wasser. Maar ook het toegevoegde sandelhout is een verhaal op zich. “Het is erg moeilijk om aan een goede bron van sandelhout te komen. Er zijn eigenlijk maar 3 merken die sandelhout in parfums in grote hoeveelheid gebruiken namelijk Chanel, Dior en wij bij Guerlain. We hebben een programma waarbij we sandelhout planten op een berg die voorheen als plantage diende maar al 35jaar niet meer werd gebruikt. Met een andere partner hebben we besloten om dat bos te kopen die we nu verplanten met onder andere sandelhout”.

 

 

Bij een eau de parfum versie verwacht ik een sterkere versie van het origineel. 1 die ietwat zwaarder en krachtiger ruikt maar ook langer ruikt gezien de hogere geurbestanddelen. Maar dit is geen intensere versie van het origineel maar wel 1 die onmiddellijk warmer en zoeter ruikt. Het krachtige amaretto/amandelakkoord van het origineel maakt hier overduidelijk plaats voor meer vanille en een zoetere kersen ervaring. Waarbij met name de fruitige kersen vrij snel ruikbaar zijn. En dat vind ik voor een herenparfum toch wel vrij uniek en spannend. De basisnoot van natuurlijk sandelhout komt geleidelijk na langere tijd wat prominenter door waardoor het eau de parfum haar zoetheid geleidelijk aan verliest. Voor een eau de parfum mis ik echter wel de langere houdbaarheid op de huid. Oftewel een eau de parfum zou niet zo snel mogen vervliegen. En dat is jammer, want dit parfum vraagt om een langere ruikbaarheid. Temeer omdat de opvallende mix van kersen en sandelhout deze L’Homme Idéal Eau de Parfum tot een uiterst sensueel en mysterieus parfum maakt voor mannen.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: