LA PRAIRIE SWITZERLAND

 

De huidverzorgingsproducten van La Prairie hebben altijd hoog op mijn wenslijst gestaan. Want La Prairie is een absoluut A-merk als het aankomt op prestige, uitstraling en kwaliteit. Maar zeker ook qua prijs valt La Prairie in het hogere luxesegment. Dus daardoor niet voor iedereen betaalbaar. Maar wat maakt de producten van La Prairie nu zo bijzonder? En hoe interessant zijn de producten van La Prairie voor mannen? Om hier meer van te weten interview ik Jeroen Freriks; trainingsmanager La Prairie. “ Mannen die La Prairie gebruiken merken daadwerkelijk het verschil.”

 

Ik ben dan ook erg benieuwd welk type man La Prairie gebruikt. Want in de praktijk blijkt vaak dat de man (stiekem) nog steeds eerst de gezichtsproducten gebruikt van zijn vrouwelijke partner. Bij La Prairie is dat niet anders. “ Onze mannelijke gebruikers zijn zeer divers. Maar ook velen van hen kwamen in aanraking met La Prairie producten door hun vrouwelijke partners, waardoor ze het daarna zelf gingen gebruiken,” beaamt Freriks. “ En die mannen zijn toch wel van een hoog intellectueel niveau, mondiaal, universitair en een soort van type zakenman/voetballer. Goed verzorgde mannen die hoge eisen stellen.

 

Want mannen willen een no-nonsense verhaal die goed onderbouwd is en dat biedt La Prairie hen. Daarnaast zijn ze de meest trouwe gebruikers. Wanneer mannen eenmaal het verschil ervaren met andere producten dan willen ze niet meer anders. Want ook mannen willen kaviaar (het ster ingrediënt van veel La Prairie producten). La Prairie laat de mannenhuid zichtbaar glad aanvoelen en een bijkomend voordeel is dat het scheren veel gemakkelijker gaat.”

 

1 van de voornaamste eigenschappen van La Prairie is de textuur van de producten. “ De unieke textuur is echt ongelofelijk goed i.v.m. andere producten. Daarnaast onderscheidt La Prairie zich door de luxe, de service, de uitstraling van de producten en de Zwitserse innovatie. Onze consumenten hebben door de dure aanschafprijs hoge verwachtingen en dan moet het merk dat ook daadwerkelijk waarmaken in de praktijk. La Prairie doet dat en dat verklaart dan ook waarom onze consumenten zo trouw aan ons blijven.”

 

Een ander uniek gegeven van La Prairie is het “Cellular Complex” ingrediënt die in alle producten wordt verwerkt. “Dit is het enige huidverbeterende complex ter wereld. Dit complex is uitgevonden in de Zwitserse La Prairie klinieken en vertraagt zichtbaar het verouderingsproces van de huid. Het bevat al 4 decennia een geheim complex wat 100% identiek is aan het menselijk DNA wat oorspronkelijk uit clinique La Prairie in Montreux komt. De Cellular Complex is als een gezonde voedingsbodem waardoor alle andere ingrediënten goed werken. Alleen alle La Prairie producten bevatten dit unieke ingrediënt.”

 

Bij zo’n luxemerk als La Prairie is het niet chique om over de hoge verkoopprijs te praten. “ Eigenlijk is La Prairie een levensstijl. Het is pure klasse. Het is een way of life. Onze consumenten sparen niet voor de producten. Daar zijn ze niet het type mensen voor. Onze doelgroep bestaat uit mensen die het allerbeste willen wat er te koop is. Onze producten zijn ervoor om jezelf te pamperen. En je ziet er echt altijd goed uit met La Prairie. Het geeft je energie en een vitale gezonde huid.” Inmiddels heeft er in de loop der jaren een verschuiving plaats gevonden qua doelgroep met een toename van het aantal mannelijke gebruikers. Zo’n 15% van de gebruikers bestaat nu uit mannen. Tijd om zelf eens te ervaren wat ik van de La Prairie producten vind.

  • EXTRAIT OF SKIN CAVIAR FIRMING COMPLEX

Wie aan La Prairie denkt, denkt gelijk aan kaviaar. Want in eeuwenoude oceanen vangt La Prairie de kostbare kaviaarparels om ze in haar producten te verwerken. Kaviaar is meer dan alleen een luxe delicatesse; het is rijk aan mineralen, vitamines en lipiden ( dit zijn huideigen vetten die de huid soepel en glad houden). Het is 1 van de meest krachtige voedingsstoffen in de natuur die over opmerkelijk herstellende eigenschappen beschikt. La Prairie heeft een hele range van producten waarin kaviaar is verwerkt waaronder de Extrait of Skin Caviar Firming Complex. Dit is een intensieve, hooggeconcentreerde, olievrije moisturizer. Doordrenkt met natuurlijke beschermende ingrediënten en voedingstoffen die helpen de stevigheid van de huid te herstellen. La Prairie omschrijft dit product als een “minilift in een flesje.”

 

De Extrait of Skin Caviar Firming Complex zie ik als een serum die je gelijk als eerste op je gezicht aanbrengt. En wat voor een serum! De textuur is inderdaad superzacht. Het semi-transparante extract smeert uiterst snel uit over je gezicht. Waarbij het vrij snel (zoals een serum behoort te zijn) de huid intrekt zonder dat het een vette of glimmende huid achterlaat. Binnen een paar seconden heb je een gladde huid. En verbeelding of niet…je merkt na een paar minuten dat je gezicht strakker aanvoelt. Alles aan dit product verraadt dat je met een topmerk te maken hebt. De Extrait of Skin Caviar Firming Complex komt in de karakteristieke kobaltblauwe La Prairie flacon met zilveren dop. En is economisch in gebruik: 2 keer drukken op de pompflacon is ruim voldoende voor het hele gezicht.

  • CELLULAR SWISS ICE CRYSTAL EMULSION

Dit product is volgens Freriks het meest verkochte La Prairie product onder mannen. De Cellular Swiss Ice Crystal Emulsion is zowel een dag –als nachtcrème ineen. Vooral geschikt voor de gestreste of vermoeide mannenhuid. Deze formule richt zich op de eerste tekenen van vermoeidheid en stress, dofheid, droogte en lijntjes. Deze luchtige, diep hydraterende emulsie stimuleert de vitaliteit van de huid om dofheid en uitstraling van vermoeidheid te doen verminderen. Daarnaast hydrateert het de huid intensief en voorziet hij haar van voedingstoffen. Het geheim ligt verscholen in een combinatie van ingrediënten afkomstig van planten die in de Alpen kunnen overleven en bekend staan om hun levenskracht. La Prairie noemt dit product dan ook een verouderingsvertragende emulsie.

 

De witte textuur alleen al van dit product is werkelijk fantastisch. Zo zacht en makkelijk smeerbaar. Trekt super snel in en laat geen enkele zichtbare glimmende laag achter. De formule is zo licht alsof je niks hebt gebruikt. Daarbij oogt je gezicht onmiddellijk gematteerd glad. Dit product is licht geparfumeerd maar niet overdreven hinderlijk. Uitermate economisch in gebruik want 2 keer drukken op de pompflacon is ruim voldoende voor het hele gezicht. Alleen al de flacon met haar fijne metallic ogende slierten oogt futuristisch. De Cellular Swiss Ice Crystal Emulsion kan zowel overdag als ’s avonds worden gebruikt. Tevens vind je binnen de verpakking een monster van de Cellular Swiss Ice Crystal Eye Cream. Heel slim! Iets wat het cosmeticamerk Clarins overigens ook doet.

  • ADVANCED MARINE BIOLOGY DAY CREAM

Speciaal voor mannen ontwikkelde La Prairie de Advanced Marine Biology Lifestyle Collection. Producten die effectief, makkelijk in gebruik en betaalbaar zijn. De collectie heeft als basis aquacultuur technologie; deze technologie benut de voordelen van ingrediënten uit zee maar die op land worden gekweekt, zonder hiermee de oceaan uit te putten. Deze zeeplanten hebben de meest waardevolle, pure en voedende bestanddelen om cellen optimaal te laten groeien. Alle producten zijn geformuleerd om te gebruiken zodra de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar worden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de krachtige antioxidanten werking van algen. Om de krachtige formule te complementeren voegt La Prairie haar exclusieve Cellular Complex toe dat het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid ondersteunt.

 

Deze licht mintgroene crème heeft een aangename romige structuur die makkelijk over de huid smeert en snel intrekt. Je gezicht voelt gelijk glad aan zonder een vette laag die zichtbaar achter blijft. Totaal geurloos! Het voelt alsof je niks hebt gebruikt zo zacht is deze crème. Ideaal om de dag mee te beginnen om zo de huid te hydrateren en de natuurlijke collageenproductie te ondersteunen. Dit product kan je ook prima gelijk na het scheren op de huid aanbrengen. En volgens La Prairie zal bij regelmatig gebruik de huid soepeler, zachter en stralender worden. De Advanced Marine Biology Day Cream is dermatologisch getest, parabeen vrij en op allergieën getest. Komt in een witte pompflacon en is eveneens zeer economisch in gebruik. Met een prijskaartje van rond de 100 euro is dit product het meest economische van alle La Prairie producten.

  • ANTI-AGING RAPID RESPONSE BOOSTER

Volgens Jeroen is dit product dé absolute bestseller van alle La Prairie producten. Niet geheel verwonderlijk is dit product dan ook de winnaar van de Astir Beauty Award 2015 in de categorie Best Skincare Luxe. Een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door Nederlandse beauty journalisten. En daarnaast heeft het ook de Marie Claire Prix d’Excellence de la Beauté gewonnen voor meest innovatief product van het jaar. De Anti-Aging Rapid Response Booster werkt alleen daar waar de huid dat nodig heeft en geeft gelijk resultaat. Het is een serum die zowel overdag als ’s avonds kan worden gebruikt. Volgens La Prairie levert dit product antirimpel ingrediënten daar waar de huid ze het meeste nodig heeft. Dankzij een revolutionair actief afgiftesysteem dat zich nauwkeurig en snel op de huidcellen richt. Deze antirimpel peptiden zorgen ervoor dat de diepte en lengte van de rimpels binnen 2 weken worden verminderd. Maar volgens mij (en diverse cosmetische artsen die ik hierover heb gesproken) kan geen enkele crème dit bewerkstelligen.

 

Ik test de Anti-Aging Rapid Response Booster na het zwemmen wanneer mijn gezicht het meest droog en trekkerig aanvoelt. En dus behoefte heeft aan een goede hydratatie. De schitterende geheel zilverkleurige flacon alleen al is een is een ware eye-catcher. Met een superslim systeem open je de flacon; middels het draaien van de ring kan je op de pompflacon drukken en daarna middels de ring terug te draaien weer sluiten. Super hygiënisch! Het vloeibare zalmroze gel trekt enorm snel in de huid zoals het een ware serum beaamt. Dat voelt gelijk super lekker aan op je gezicht die binnen no-time weer aangenaam glad aanvoelt. Iedere vorm van trekkerigheid is onmiddellijk verdwenen. Een echte instant boost voor je gezicht. Aan alles voel je dat dit een topproduct is en haar ontvangen beauty prijzen meer dan waard is. Ik ben verliefd en verslaafd tegelijk…

  • ESSENCE OF SKIN CAVIAR  EYE COMPLEX

De huid van de oogcontour is de dunste en meest kwetsbare van het hele gezicht. De huid rondom de ogen is wel 3 keer fijner dan de huid van de rest van je gezicht. Ze bevat weinig talgklieren en collageen- en elastinevezels. Bovendien met 22 spiertjes die constant in beweging zijn en ongeveer 10.000 oogknipperingen per dag wordt de tere huid op deze plaats extreem belast. Dit verklaart waarom de oogcontour de eerste plek is waar tekenen van veroudering zichtbaar zijn. De huid wordt daar minder elastisch en dat proces vindt plaats zo rond het veertigste jaar wanneer de eerste lachrimpels en fijne rimpels zichtbaar gaan worden. Helaas is dit proces niet tegen te gaan maar de oogzone dagelijks goed verzorgen kan natuurlijk wel. En helaas vergeten veel mannen dit gedeelte van het gezicht nogal eens.

 

De Essence of Skin Caviar Eye Complex is een luchtige, snel absorberende gel die de oogcontour verstevigt. De delicate huid rondom de ogen wordt gehydrateerd en gevoed. De zilveren dop bevat een drukknop waardoor de gel uit de pipet wordt gedrukt. Breng een kleine hoeveelheid van de transparante oog gel met de pipet aan op je vinger en vervolgens licht kloppend masserend onder de ogen boven de oogleden. Lekker verfrissend! Het beste is om dit verzorgingsproduct zowel ’s ochtends als in de avond te gebruiken. De Essence of Skin Caviar Eye Complex zal je rimpels niet doen verdwijnen maar het proces wel doen vertragen.

  • EINDCONCLUSIE

Ik moet Jeroen absoluut gelijk geven dat de textuur van de La Prairie producten inderdaad geweldig zijn. Super zacht en de crèmes trekken zo snel in de huid zonder ook maar een zichtbare laag achter te laten. Dat zal iedere man ongetwijfeld aanspreken. Alles aan deze producten straalt luxe en topkwaliteit uit. Ik moet overigens wel eerlijk toegeven dat de producten van La Prairie qua prijs ook niet gelijk binnen mijn budget passen. Maar ze zijn wel ongelofelijk economisch in gebruik; een klein beetje is meer dan genoeg voor je hele gezicht. Hierdoor zijn de producten wel een goede investering voor je huid. Beschouw het als een luxe traktatie voor jezelf.

 

Maar een goede en gezonde huid hangt natuurlijk af van veel verschillende factoren. Een dagelijkse huidverzorging is natuurlijk essentieel maar daarnaast zijn de persoonlijke genen natuurlijk ook van invloed, evenals gezonde voeding, sporten, weinig stress en veel slaap. Desondanks zou ik iedere man die goed voor zichzelf zorgt toch eens aanraden om 1 van deze geweldige producten te gebruiken. Om zo zelf te ervaren wat het verschil is met de andere mannenproducten die op de markt verkrijgbaar zijn.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: