LIVING NATURE

 

foto artikel lnatureVia mijn Instagram account werd ik benaderd door het cosmetica merk LIVING NATURE. Een merk die ik nog niet kende maar die afkomstig is uit Nieuw-Zeeland. Opgericht in 1987 was Living Nature 1 van de eerste bedrijven ter wereld die cosmetica produceerde zonder daarbij gebruik te maken van synthetische conserveermiddelen of parabenen. Alle Living Nature producten worden vervaardigd zonder synthetische conserveer-, kleur- en geurstoffen, minerale olie (aardolie) of andere bekende allergene stoffen. Maar worden wel gemaakt met huidvriendelijke ingrediënten verkregen van de inheemse Nieuw-Zeelandse flora voor een gezonde huidverzorging. De producten van Living Nature werken samen met de natuur in het beschermen, verzorgen en verbeteren van de huid zonder enige chemische bijwerkingen. Waarbij de gebruikte ingrediënten niet zijn bestraald of genetisch gemanipuleerd. Met deze passie voor de natuur is Living Nature klein begonnen maar wordt nu internationaal erkend en geprezen.

 

Aangezien Living Nature afkomstig is uit Nieuw-Zeeland ligt het voor de hand dat ze gebruik maken van de Nieuw-Zeelandse flora waarvan 80% van de planten nergens anders in de wereld wordt aangetroffen. Juist deze zeldzame planten vormen de basis van de uitzonderlijke cosmetica collectie. Een ander belangrijke ingrediënt voor de Living Nature producten is de geneeskrachtige en actieve Manuka honing. De werking van deze honing op onze huid is buitengewoon want ze hydrateert, voedt, heelt, beschermt en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Manuka honing is een belangrijk Living Nature ingrediënt omdat ze voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en aminozuren bevat. Bij gebruik op de huid versterkt deze honing het immuunsysteem en zorgt voor een snelle heling van het weefsel. Het bevat tevens melkzuur dat dode huidcellen helpt verwijderen. In alle mannenproducten is de rijke Manuka honing verwerkt.

 

 

Living Nature is door Jennifer Peperkamp naar Nederland gehaald toen ze er jaren geleden mee in aanraking kwam op rondreis in Nieuw-Zeeland. Als General Manager voor de Benelux is ze zeer kritisch over de vele cosmeticamerken die zich als natuurlijk presenteren maar dat niet volledig zijn. “Bij Living Nature wordt echt alles nog vanuit hart en ziel gedaan. We zijn 1 van de weinige bedrijven die alles nog in eigen beheer produceren in onze eigen laboratorium. Met als passie dat we het écht goed willen doen. Ons speerpunt is dat het product zowel goed moet zijn voor de omgeving als voor de eindgebruiker.” En de mannen die Living Nature inmiddels hebben ontdekt zijn dan ook zeer loyaal aan dit merk. Waarbij ze het vooral prettig vinden dat er geen alcohol verwerkt is in de producten. “Juist omdat er geen alcohol inzit droogt het de huid niet uit. Bovendien hebben de producten echt een hele goede helende werking door al de toegevoegde natuurlijke ingrediënten. Dit is vooral perfect geschikt voor mannen die een gevoelige huid hebben. Maar ook mannen zonder een probleemhuid zullen onze producten als zeer prettig ervaren.” Zelf sta ik volledig achter de geweldige producten van Living Nature. Waarbij de iets hogere prijs juist een garantie is voor een beter product, die kwalitatief zoveel beter is dan wat er zoal op de markt verkrijgbaar is.

 productfoto lnature

 

  • LIVING NATURE GENTLE CLEANSING SHAVING GEL

 

Deze scheergel bevat naast de Manuka honing ook het natuurlijke ingrediënt Kumerahou. Deze struik kan tot 3 meter hoog groeien en heeft romige gele bloemen. Deze plant heeft als bijzondere eigenschap op te schuimen door de bloemen en de bladeren samen te wrijven met water. Deze schuimende eigenschappen worden verkregen van de natuurlijke was actieve stoffen die saponienen worden genoemd. De zachte en reinigende saponienen werken zonder de toevoeging van alkali (=loog) die gewoonlijk in zeep wordt gevonden. Vloeibaar gemaakte Kumerahou heeft verzachtende eigenschappen en is in deze shaving gel gebruikt als vervanging van SLS (= een reiniger, zeep/detergent) die de huid juist van zijn beschermende oliën stript. Het is even zoeken maar de dop bevindt zich aan de onderkant van de halve cilindervormige tube. De dikke transparante geleiachtige gel schuimt licht wit op het gezicht, zodat het te scheren gezicht nog duidelijk zichtbaar blijft. Ruikt aangenaam natuurlijk plantaardig. Het scheren verloopt ongelofelijk snel en makkelijk; het scheermes glijdt uiterst soepel over je gezicht. Zelfs op de moeilijk te scheren plekken zoals de kin en kaak hoef je niet lang en veel te schrapen. Hier kan geen enkel standaard scheerschuim tegenop! Na afloop is je gezicht zo glad dat je nauwelijks nog een aftershave balsem hoeft te gebruiken.

 

 

  • LIVING NATURE SOOTHING AFTERSHAVE GEL

 

Kenmerkend voor het Nieuw-Zeelandse landschap is de Harakeke. Deze inheemse plantensoort staat bekend om de heldere polysacharidegel die zich vormt in de binnenkant van de bladeren aan de onderkant van de plant. Deze gel wordt vaak gezien als de Nieuw-Zeelandse variant van de Aloë Vera. Geheel logisch is deze gel dan ook verwerkt in deze aftershave gel wegens haar verzachtende en hydraterende eigenschappen. Tevens gebruikten de Maori de Harakeke als medicinale plant om brandwonden mee te behandelen. Want het gomachtige sap geproduceerd door de Harakeke plant verlicht huidirritaties en stelpt bloedingen. De deels witte/transparante gel is zo vloeibaar dat je er heel weinig van nodig hebt. Voelt waterig vloeibaar aan op je gezicht maar trekt daarna snel in de huid en verzacht de huid onmiddellijk. Voelt echt superlekker en verzorgend aan. Om onnodig verspillen te voorkomen plaats je de tube op zijn kop aangezien de dop onder aan het product zit.

logo living nature 

 

  • LIVING NATURE SOOTHING MOISTURISER

 

Het ster ingrediënt van deze smoothing moisturiser is de Manuka honing. Al eeuwenlang wordt honing gebruikt voor de gezondheid en schoonheid van de huid om zijn helende en hydraterende werking. Tevens versterkt gebruik van honing op de huid het immuunsysteem. Het unieke aan deze Manuka honing is haar bijzondere hoge antibacteriële – en wondhelende werking. De Maori’s waren al langer bekend met de heilzame werking van de Manuka plant en zij gebruikten de bladeren en de bast van de Manuka plant in de traditionele geneeskunde. De honing wordt verkregen door bijen die hun nectar verzamelen bij de Manuka bloemen. Dit is een super zachte witte moisturiser die lekker snel je huid intrekt. Ook als je veel gebruikt dan nog wordt alles door de huid geabsorbeerd zonder dat er ook maar een vette laag achterblijft. Wat een geweldig product! Je voelt gewoon dat er geen agressieve ingrediënten inzitten. Want deze crème bevat veel natuurlijke ingrediënten zoals: avocado olie, vitamine E, tarwe en kiemolie. Echt 1 van de betere crèmes die ik sinds lange tijd heb geprobeerd. Enige punt van kritiek is de dosering ervan, dat gaat wat lastig want de dop bevindt zich onderaan het product en de opening is vrij groot waardoor je het niet praktisch kan doseren. In een betere verpakking zou dit product beter tot zijn recht komen.

 

 

Alle Living Nature producten zijn tevens vrij van dierlijke ingrediënten zonder gebruik makend van dierproeven. De eenvoudige verpakking is daarnaast 100% recyclebaar. De gebruikte inkt en papier zijn dioxine en chloorvrij. De gehele LIVING NATURE productlijn heeft het Duitse BDIH-keurmerk. Dit staat voor natuurlijke en diervriendelijke cosmetica en verzorgingsproducten. BDIH vereist onder meer dat het product alleen natuurlijke grondstoffen bevat, die op een milieuvriendelijke manier (bij voorkeur uit biologische landbouw) worden geproduceerd. In Nederland zijn er maar een beperkt aantal cosmeticamerken die dit predicaat mogen dragen.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: