MADES COSMETICS

 

mades11Via LinkedIn kwam ik per toeval de geweldige kleurrijke producten tegen van het Nederlandse merk Mades Cosmetics. Alles heeft de uitstraling van een hoog internationaal karakter maar is toch geheel van Nederlandse bodem. Om meer van deze producten te weten te komen en wie erachter zat werd ik uitgenodigd om naar Den Haag te komen. Daar kreeg ik de eigenaren en oprichters Joel Desensy en Byanca Knaap te spreken. En kreeg ik tevens inzicht in de overzichtelijke showroom waar alle kleurrijke productlijnen duidelijk en overzichtelijk waren uitgestald. En dat was zeer indrukwekkend. Al die opvallende kleurrijke producten vragen er gewoon om dat je ze wilt pakken en uitproberen.

 

Ik ben een grote fan als het aankomt op beautyproducten die van Nederlandse bodem zijn. Temeer omdat het buitenlandse aanbod al zo overweldigend groot is. Daarom geef ik Nederlandse producten en hun ondernemers graag een platform op mijn website. Dat Mades Cosmetics een internationale grote speler is als bedrijf blijkt wel uit het feit dat hun producten in meer dan 50 landen verkrijgbaar zijn. In maar liefst 6 continenten zijn deze Nederlandse producten verkrijgbaar; Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Afrika, Azië en Oceanië. Hun indrukwekkende portfolio van bad- haar- en huidproducten zijn te koop bij nationale en internationale warenhuizen, supermarkten, drugstores, shop-in-shop formules en parfumerie winkels. Waarbij de formulering van de producten voldoet aan de strenge cosmetica eisen en heersende EU-reglementen. Dat betekent dat Mades Cosmetics voor hun producten geen minerale oliën, siliconen, controversiële conserveringsmiddelen of sulfaten gebruikt. “We beknibbelen absoluut niet als het aankomt op de grondstoffen die wij gebruiken voor onze producten”, aldus Byanca Knaap; Sales & Marketing Director van Mades Cosmetics. “Onze natuurlijke grondstoffen zijn van een hoge kwaliteit omdat we alles zelf in eigen beheer produceren. Doordat we niet werken met tussenpersonen kunnen we in principe alles maken wat we maar willen.”

 

 

Doordat alles in eigen beheer wordt geproduceerd geeft het Mades als producent een enorme vrijheid om eigen producten te kunnen ontwikkelen en ermee te experimenteren. “We hebben onze eigen ultramoderne fabriek in Drachten gebouwd waardoor onze mogelijkheden hierdoor in principe onbeperkt zijn. Doordat alles in onze eigen fabriek wordt geproduceerd kunnen we ons veel meer risico’s permitteren dan ieder ander merk. En zo ook bijvoorbeeld dure ingrediënten in onze producten verwerken. We doen dan ook écht alles zelf: van de binnenkant van het product tot aan de ontwikkeling en design van de buitenkant van het product. We hebben alles op voorraad in Drachten waardoor we gelijk en snel kunnen leveren. Dat maakt ons uiterst flexibel en efficiënt ten opzichte van andere producenten.” De Mades Cosmetics producten van Nederlandse makelij doen het vooral goed in Italië, Azië en Zuid-Amerika. Daar zijn ze een belangrijke speler met grote eigen winkels en shop-in-shop formules. “Met name de felgekleurde verpakkingen en flacons doen het met name goed in de zuidelijke Europese landen en Zuid-Amerika. En in Rusland zijn met name onze haarproducten erg populair. Maar ook in Aziatische landen zijn onze producten erg gewild omdat we een Europees merk zijn en dat geeft aan hen een geheel andere beleving. Momenteel staat Spanje als land hoog op onze verlanglijst om ook die binnenkort te gaan veroveren.”

 mades22

 

  • MDS FOR MEN

 

Uit het rijke Mades Cosmetics assortiment van natural body en hair care producten, trendy hairstyling producten en diverse body producten bestaan er gelukkig ook producten die speciaal voor mannen zijn ontwikkeld: de Nautic for Men lijn en MDS For Men. Een range van diverse producten zoals o.a. een bodylotion, comfort shave cream en face wash & charcoal scrub die qua verkoopprijs ruim onder de 10 euro liggen. Met natuurlijke ingrediënten en eco vriendelijke formules. Zo bevatten de producten geen kleurstoffen, minerale oliën, SLES (Sodium, Laureth, Sulfate), siliconen, geen micro-plastic bolletjes. Maar ook aan de verpakking is gedacht want die is eco-vriendelijk. Zo zijn alle componenten van de tubes gemaakt van 1 materiaal: polypropyleen glycol (PP). Verpakkingen gemaakt van PP kunnen meerder malen worden gerecycled. Het produceren van PP verbruikt de minst hoeveelheid aan energie en produceert de laagste CO-2 uitstoot in vergelijking met andere plastics. Want momenteel ontkom je als producent er niet meer aan om alles zo natuurlijk mogelijk en milieuvriendelijk te produceren.

 

  • NAUTIC FOR MEN FACE WASH & SCRUB

 

Deze milde Face Wash & Scrub heeft een dubbele werking: het reinigt en scrubt het gezicht gelijktijdig. De transparante gel bevat milde scrub korrels voor het optimaal doen verwijderen van de op de huid liggende dode huidcellen. Dit voelt uitermate prettig en verfrissend aan waardoor je geen aparte scrub product hoeft te kopen. Je gezicht voelt hierna super glad aan; alsof het licht geschuurd is. Lekker om dit minimaal 1 keer per week te doen om zo je gezicht optimaal te reinigen waarbij je lichtjes de dode huidlaag weg scrubt. Hierdoor kan een crème beter haar werk doen omdat de bovenste dode huidlaag haar niet meer blokkeert. Aan te raden is om dit in de avond te doen voor het slapen gaan. Zo kan de huid zich optimaal herstellen.

 

  • FACE WASH & CHARCOAL SCRUB

 

1 van de meest populaire ingrediënten op dit moment voor cosmeticaproducten is charcoal oftewel houtskool. Als een magneet trekt geactiveerd houtskool vuil, overtollige olie, bacteriën en andere microdeeltjes aan. Vanwege haar absorberende eigenschappen wordt het ook wel “de stofzuiger voor je poriën” genoemd. Actieve houtskool is het verbrandingsproduct van plantaardig materiaal dat verhit is tot extreem hoge temperaturen. Mades gebruikt die van bamboe in haar producten. De toegevoegde actieve houtskool is bedekt met maïszetmeel: die het houtskool afdicht totdat het product wordt gebruikt. Tijdens het scrubben lost het maïszetmeel op waardoor de actieve houtskool vrijkomt. Het heeft hierdoor een 2-in-1 effect: dode huidcellen worden hierdoor verwijdert en absorptie van onzuiverheden. Deze Face Wash & Charcoal Scrub komt qua werking overeen met de Nautic Face Wash & Scrub, alleen met dat verschil dat de zichtbare zwarte scrubkorrels in deze transparante gel dus uit bamboe bestaat. Met dit product reinig je jouw gezicht grondiger mee dan een standaard face wash product. En dat voelt heel lekker aan!

 

  • FACE ANTI-AGEING CREAM FOR MEN

 mades3

Ondanks de volle textuur trekt deze witte crème snel in de huid zonder dat ze een vette of glimmende laag achterlaat. Aangezien ik van een wat volle textuur houd vind ik deze crème een aanrader. En bovendien ruikt hij ook nog eens uiterst aangenaam maar niet overheersend. Denk aan een zoete amandelgeur. Deze Face Anti-Ageing Cream bevat 100% natuurlijke Baobab blad extract die de huid een boost geeft. Baobab bladeren komen van de Afrikaanse Baobab boom (ook wel apenbroodboom genoemd) die de huid hydrateert, verzacht en de huidelasticiteit sterk verbeterd. Geschikt voor alle huidtypen.

 

  • SHAVE COMFORT CREAM FOR MEN

 

Als het op scheren aankomt dan is het aanbod hiervoor momenteel ongekend groot en divers geworden. Het traditionele scheerschuim heeft (gelukkig) vele concurrentie vormen gekregen. Deze Shave Comfort Cream is daar nu 1 van. Deze witte crème heeft een (tand)pasta -achtige textuur en blijft als een witte transparante laag op je gezicht achter, zonder dat deze overigens schuimt. Hierdoor kun je duidelijk zien waar je nog moet scheren. Heel handig! Het scheren verloopt uiterst glad en makkelijk waarbij het na afloop voelt alsof jij jezelf niet hebt geschoren. Geen enkel trekkerig gevoel! Ongetwijfeld 1 van de beste scheerproducten die ik ooit heb gebruikt. Deze Comfort Cream for Men bevat geactiveerde bamboe houtskool die in combinatie met aloë vera de huidlaag beschermt tegen irritatie en inflammatie. Wat inderdaad zorgt voor een comfortabele scheerbeurt.

 

  • PROTECTING BODY LOTION

 

Deze bodylotion bevat huid beschermende bioactieve koolzaadolie. Deze uit Zweden afkomstige koolzaadolie is 100% natuurlijk en is Ecocert goed gekeurd. Het bevat o.a. vitamine E (fungeert als antioxidant en vrije radicalen vanger) en fytosterol. Koolzaadolie bevat 0,7% fytosterol die ontstekingsremmende eigenschappen bevatten en vormen daarnaast een huid beschermende barrière. Persoonlijk ben ik een grote fan van het gebruik van bodylotion, zeker wanneer de huid na het douchen trekkerig kan aanvoelen of na het zwemmen. Helaas gebruiken nog niet veel mannen een bodylotion maar gelukkig komen wel steeds meer merken met dit product speciaal op mannen gericht. En deze Protecting Body Lotion is met haar witte romige textuur een lekker product voor mannen. Trekt snel in de huid en is heel licht geparfumeerd; dezelfde amandelgeur zoals de Anti-ageing Cream.

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: