MANNEN & KAALHEID

 

Het hebben van een volle haardos is helaas niet voor iedere man weg gelegd. Want ongeveer 70% van de mannen krijgt te maken met een vorm van kaalheid of haaruitval. Behalve een erfelijke aandoening kan kaalheid ook andere oorzaken hebben zoals: stress, emotionele problemen, hormonen of door een ziekte. Maar ook bij het ouder worden neemt het aantal hoofdharen per vierkante centimeter geleidelijk af en tegen dat je 60 wordt heb je ongeveer een 1/3 minder haar op je schedel. Als de kaalheid al behoorlijk zichtbaar begint te worden voor het 31e levensjaar dan is de kans heel groot dat het proces zich op latere leeftijd helemaal gaat doorzetten. Heb je geen noemenswaardige kaalheid voor je 41e levensjaar dan is de kans heel groot dat jij je haardos je hele leven zult behouden.

 

Ook is het van invloed tot welk ras je behoort. Want Aziaten hebben doorgaans minder haaruitval dan de Europeanen. En ook negroïde mannen worden vaak minder kaal. Inmiddels zijn er veel producten op de markt die beweren dat haaruitval hiermee verminderd wordt. De werking van shampoo is echter wetenschappelijk nog niet aangetoond en als er al een werking zou zijn dan is die zeer minimaal en vaak slechts tijdelijk. Om de diverse producten uit te testen heb ik een aantal mannen met haaruitval gevraagd om ze uit te proberen. Hun ervaringen heb ik hieronder weergegeven.

  • L’ANZA HEALING NOURISH

Om de haargroei te stimuleren biedt het merk L’ANZA Healing Nourish een 3-stappen systeem om het haar er weer voller en gezonder uit te laten zien. De producten zijn speciaal ontwikkeld voor alle soorten dunner wordend haar, die het haar van binnenuit weer opbouwen. Healing Nourish werkt met het effectieve Anagen 7 System, dat ervoor zorgt dat de actieve ingrediënten diep in de kern van het haar worden getransporteerd. Hierdoor wordt de haargroei weer gestimuleerd. Daarnaast zorgt het Anagen 7 System er ook voor dat de celdeling van de hoofdhuid wordt bevorderd, de groeifactoren worden geactiveerd en de haarpapillen worden gestimuleerd. De producten zijn geschikt voor alle haartypes en voor dagelijks gebruik.

 

L’ANZA Healing Nourish bestaat uit een shampoo, conditioner en treatment. De Stimulating Shampoo verwijdert overtollig vet en stylingrestanten op een milde manier. Bevat geen sulfaten, sodium en gluten. De Stimulating Conditioner voedt het haar met actieve ingrediënten die de haargroei stimuleren en de Stimulating Treatment activeert de haarzakjes. Alle producten zijn geschikt voor alle haartypes en voor dagelijks gebruik.

 

Ik laat de producten testen door de 23-jarige Jules die dun en vet blond haar heeft. In het verleden heeft Jules niet eerder producten gebruikt tegen haaruitval. “ Ik heb alle 3 de producten gedurende een maand gebruikt zonder andere producten. 2 á 3 keer per week heb ik de shampoo en de conditioner gebruikt en beide producten gedurende 1 minuut laten inwerken. Het serum treatment heb ik 2 keer per dag gebruikt op droog haar. In het begin merkte ik wel een echte “mint explosie” op mijn hoofdhuid wat enigszins een branderig gevoel gaf als ik onder de douche stond. Dat werd later gelukkig wat minder. Ook het serum gaf een mint-achtige tinteling op mijn hoofdhuid. Wel merkte ik nadat ik mijn haar droog maakte dat het voller en beter oogde”.

 

Heeft Jules nu daadwerkelijk een verschil gemerkt? “ Ik vind de shampoo zeker een goed product en ik merkte wel dat mijn haar daarna beter aanvoelde. Maar of het echt tegen haaruitval werkt dat weet ik niet want daar heb ik geen opvallend verschil in gemerkt. Mijn haar is er wel op vooruit gegaan dus voor die reden zou ik de producten zeker zelf aanschaffen. Maar of het écht helpt tegen haaruitval laat ik nog even in het midden”.

  • NIOXIN

Het bekende haarmerk WELLA biedt onder de naam NIOXIN een volledige productenlijn die het haartextuur verbeterd en vergroot. En tevens de haargroei stimuleert. Zo is er de NIOXIN 1 Systeme Capillaire set bestaande uit 3 producten: een Cleanser, een Scalp Revitaliser en een Scalp Treatment. De Cleanser verwijdert vet en vuil van de hoofdhuid en reinigt grondig het haar. De Scalp Revitaliser is een lichtgewicht conditioner die helpt het haar weerstand te geven en de vochtbalans ervan te reguleren. De Scalp Treatment moet voorzichtig op de hoofdhuid worden ingemasseerd en bevat antioxidanten en botanische ingrediënten.

 

Daarnaast is er nog de aanvullende NIOXIN Diaboost die wetenschappelijk ontworpen en getest is om de dikte van elk bestaande haar te vergroten voor voller uitziend haar. De transparante lotion penetreert diep in het haar en verdikt de bestaande haren bij de aanzet. Voor een intensieve boost is er ook nog de NIOXIN Hair Boost. Dit product breng je aan op plaatselijk dunner wordend haar zoals een terugtrekkende haargrens. Het gebruiken van deze producten vergt dus wel wat discipline en dat heb ik aan de 47-jarige Ronald overgelaten die kampt met wat zichtbare inhammen. “Ik word niet kaal maar ik merk wel dat mijn haar dunner begint te worden. Overigens moest ik in het begin wel wennen om wat meer te doen dan alleen het wassen van mijn haar. Maar ik heb de producten dagelijks gebruikt zoals ze in de beschrijvingen staan en uiteindelijk werd dat een automatisme voor mij. Temeer omdat het zeer fijne producten zijn die een kappersgevoel bij mij opriepen. Want de producten ruiken lekker fris.”

 

Uiteindelijk heeft het na 2 weken intensief gebruik wel zichtbaar resultaat opgeleverd voor Ronald. “Ik zag duidelijk dat er bij mijn inhammen op mijn voorhoofd meer haartjes zichtbaar waren dan voorheen. En die haargroei bleef maar doorgaan. Ook merkte ik dat mijn haar voller werd.” Op een foto zie ook ik dat er duidelijk kleine donkere haartjes beginnen te groeien op de inhammen op Ronald zijn voorhoofd. “In het verleden heb ik Alpacine shampoo gebruikt maar daar zag ik geen verschil mee. Nu zou ik zeker de producten van Nioxin kopen aangezien ik zichtbaar resultaat bij mijzelf heb gezien.”

 

Ook de 55-jarige Peter heeft voor het eerst alle Nioxin producten intensief gebruikt. Hij heeft kort grijs haar met een scheiding. “Voor mij was dit de eerste keer dat ik zo trouw mogelijk alle producten gedurende een paar weken heb gebruikt. En ik kan niet anders zeggen dat ik ze met plezier heb gebruikt. En alle producten zijn me goed bevallen. Met name de shampoo is écht super want nu deze op is gebruik ik een ander merk shampoo en ik merk gelijk dat ik weer last heb van irritatie en jeuk op mijn hoofdhuid.

 

Toen ik de shampoo van Nioxin gebruikte had ik daar totaal geen last meer van.” Door zijn werk met nachtdiensten schoot het gebruik van de Nioxin Intensive Treatment Hair Booster er ‘s avonds soms echter bij in. “Ik merkte wel een aangename tinteling op mijn hoofdhuid als ik dit product gebruikte. Ik vond dat bijzonder prettig want het leek alsof mijn hoofdhuid daardoor ging ademen en het de poriën deed openen.”

 

Op de vraag of Peter een verschil heeft gemerkt qua haargroei kan hij dat niet volmondig bevestigen. “Ik heb het niet écht gezien dat ik meer haar kreeg maar het viel  mij wel op dat ik eerder naar de kapper moest. Dus wellicht is mijn haar er wel sneller van gaan groeien. Ik zou de producten van Nioxin dan ook zeker zelf kopen want ik vind de producten zeer prettig. Met name ook de Nioxin 3D Styling Thickening Gel want die is lekker compact. Het maakt mijn haar hard zonder dat ik bang hoef te zijn dat ik er na verloop van tijd witte schilfers van krijg op mijn schouders. En dat vind ik in mijn representatieve functie wel zo prettig. Want bij andere haargels kreeg ik na verloop van tijd dus wel schilfers te zien. En nu hoef ik dus niet constant op mijn schouders te letten.”

 

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: