MARIA GALLAND PARIS

 

Het merk Maria Galland zal (nog) niet bij iedereen bekend zijn. Ik zelf kwam er jaren geleden mee in aanraking toen ik Ageeth ontmoette die Maria Galland in diverse salons vertegenwoordigde. Destijds solliciteerde ik voor steward bij Air UK en tijdens de sollicitatieprocedure in Londen was ook zij daar aanwezig. Hoewel ik uiteindelijk toch ben aangenomen (en na enige tijd zij ook) heb ik de baan toch geweigerd. In ieder geval bleef ik contact met haar houden. Volgens haar behoorde dit merk tot de absolute top binnen de schoonheidsbranche. Nu ik mijn eigen website heb ben ik toch benieuwd of die claim echt waar is…

 

Om iets meer van Maria Galland te weten te komen neem ik contact op met Karolien van Look; Junior Assistent Communication & Marketing Benelux. “ De mannenlijn “Homme Galland Paris” werd in 2016 gelanceerd. Ondanks dat het een snelle en effectieve verzorgingslijn voor mannen is zal er in de toekomst niet verder meer worden geïnvesteerd in specifieke mannenproducten. Dit omdat Maria Galland Paris zich ten volle wil focussen op efficiënte ontwikkelingen van meer anti-age behandelingen. Maar voor mannen zijn er wel veel andere producten uit ons assortiment die voor hen zeer geschikt zijn.”

 

Het valt mij op dat alle producten vaak voorzien zijn van een nummer. Karolien legt uit dat deze numerologie kenmerkend is voor Maria Galland Paris. “De oprichtster Maria Galland had een grote bewondering voor Coco Chanel die haar beroemde parfum het cijfer No 5 gaf. Als eerbetoon aan haar heeft ze de basis gelegd voor de numerologie die kenmerkend is voor de producten van Maria Galland. Kenners spreken daardoor in een soort geheimtaal over de de Nr. 89 of Nr. 360. Waarbij ze de benaming van het product dan weglaten.” Vandaag de dag is Maria Galland een toonaangevend instituutsmerk waarbij wereldwijd meer dan 10.000 schoonheidsinstituten en beautyfarms in meer dan 40 landen met de producten werken.

  • HOMME GALLAND 904 BAUME APRÈS-RASAGE

Vrijwel ieder cosmeticamerk die een mannenlijn voert heeft wel een after shave balm in haar assortiment zitten. Zo ook Maria Galland. Want het herstellend voeden van de geschoren huid is absoluut een must. Niks zo vervelend als een trekkerige huid na het scheren. Met de HOMME GALLAND AFTER SHAVE BALM behoort het trekkerige gevoel echter tot het verleden. Want deze balm verfrist, herstelt en verfrist de mannenhuid. Door de toegevoegde actieve stof  “Cellactive-men” (herstelt de micro beschadigingen van de geschoren huid), “Unitamuron-h22” (verbetert de elasticiteit van de huid) en Panthenol die de huid ontspant. Van alle aftershave balms is deze toch wel1 van de meest prettige. Het lijkt wel op een serum. Want deze balm is transparant en trek razendsnel in de huid zonder een laag achter te laten. Binnen een paar seconden volledig opgenomen in de huid. Lekker verkoelend.

  • HOMME GALLAND 905 GEL CONTOUR YEUX

De huid rondom de ogen is 3 keer zo fijn als de overige huid van het gezicht. Door het ontbreken van talgklieren is deze huidzone extra gevoelig. De kwetsbare huid rondom de ogen is dan ook de eerste plaats waar lachrimpels en droogtelijntjes ontstaan en duidelijk zichtbaar blijven. Het krijgen van rimpels heeft te maken met het feit dat je huid na je 25ste minder flexibel wordt. Waarbij de aanmaak van elastine, eiwitten en collageen afneemt. Combineer dit natuurlijke proces met een vertraagde celdeling en dan hebben de invloeden van buitenaf (zoals weer, wind en zon) de vrije hand om het gezicht te gaan tekenen. Hoewel niemand ontkomt aan het natuurlijke proces van rimpelvorming zijn er toch een aantal dingen die het ontstaan van rimpels kan beïnvloeden. En daarmee veroudering van de huid in de hand werken. Een gezonde levensstijl zorgt ervoor dat je minder last krijgt van rimpels of dat rimpels pas op latere leeftijd gaan ontstaan. Dat betekent: niet roken, weinig alcohol drinken (teveel drinken droogt de huid uit), genoeg slapen/sporten en proberen gezond te eten.

Ik heb al vele oogcrèmes de revue laten passeren en gebruikt. En laat ik voorop stellen dat geen enkele anti-rimpelcrème ervoor kan zorgen dat de rimpels rondom de ogen permanent verdwijnen. Dit komt omdat de huid geen elastine of collageen via de huid kan opnemen. Ook tegen wallen kan (helaas) geen crème iets aandoen. Een echte top oogcrème heb ik helaas nog steeds niet gevonden, maar voorkomen is beter dan genezen. Desondanks is de witte 905 GEL CONTOUR YEUX crème toch wel een aanrader. Voelt inderdaad lekker verkoelend (turbofris) aan en trekt snel in rondom de oogzone. Komt in een handige pompflacon waarbij het belangrijk is om de oogcrème altijd licht kloppend aan te brengen rondom de harde delen van het oog. Zowel overdag als ’s avonds te gebruiken.

  • MARIA GALLAND 360 CRÈME SOYEUSE LUMIN’ÉCLAT

Ook bij mannen kan onder invloed van stress, slaaptekort en het milieu de huid er dof en vermoeid uit gaan zien. Waardoor de mannenhuid er voortijdig veroudert uit gaat zien. Om je huid goed te verzorgen is er de 360 CRÈME SOYEUSE LUMIN’ÉCLAT met allerlei innovatieve anti-aging werkstoffen. Zo bevat deze crème een complex van algen, aloë vera (kalmeert de huid en bevat vitamine A, C en E), hyaluronzuur (dit huidherstellend ingrediënt is in staat om vocht vast te houden en versterkt de buitenst huidlagen) evenals een extract van vijgcactus die de huid hydrateert en steviger maakt. Daarnaast is er druivenpitextract en Vitamine E aan toegevoegd om de huid te regenereren. Om de crème zo hygiënisch mogelijk aan te brengen wordt er een spatel bijgeleverd. Want door het contact met vingers kan een crème met allerlei bacteriën worden aangetast en zo haar werking verliezen.

Ik was even bang dat deze crème bloemig zoet zou ruiken door de vele toegevoegde bloemenextracten maar het tegendeel is waar; deze crème ruikt verkoelend fris. En zo voelt ze ook aan op de huid. Het voldoet aan wat mannen belangrijk vinden en dat is dat de witte crème snel en onzichtbaar de huid intrekt. Niet vet of glad. Maar geeft de huid wel een enorme zachte aanraking. Super lekker! Ik heb vele crèmes getest en je merkt gelijk dat deze goed qua samenstelling is. Deze crème kan zowel overdag als ’s avonds worden gebruikt. En ik raad mannen aan om dit geweldige product eens te gaan gebruiken.

 

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: