MR. BURBERRY

 

foto artikel mr.burberryHet is voor een 162 jarig modehuis vrij uniek dat ze nog zo in the picture staan. Daar had Thomas Burberry niet van kunnen dromen toen hij in 1856 zijn label BURBERRY oprichtte. Want nog steeds is dit Engelse modehuis een begrip in de modewereld. Mede door de in 2001 aangestelde creative director Christopher Bailey die Burberry flink op de modekaart heeft geplaatst. Inmiddels is zijn functie recentelijk overgenomen door de Italiaanse designer Ricardo Tisci die hiervoor de creative director was bij het Franse modehuis Givenchy. Ook qua parfums heeft Burberry een flinke collectie uitgebracht zoals: Burberry London, Burberry Brit en The Beat. Daar kan nu Mr. Burberry Indigo aan worden toegevoegd, een variant op de in 2016 gelanceerde Mr. Burberry.

 

Mr. Burberry is de mannelijke tegenhanger van het vrouwelijke My Burberry parfum die in 2014 is uitgebracht. Waarbij Mr. Burberry wordt omschreven als: “London in a botttle”. En is geïnspireerd op de iconische Burberry trenchcoat. “Mr. Burberry is onze meest significante geur tot nu toe”, aldus Bailey. “Geïnspireerd op de geweldige stad London vol contrasten en tegenstellingen. De stad zelf is traditioneel maar toch irrelevant. Elegant zonder ongerept te zijn. Het omvat perfect een stemming en een houding die de Burberry man van vandaag als de zijne erkent.” Het parfum zelf is gecreëerd door de Franse topparfumeur Francis Kurkdjian. Al eerder heeft hij iconische parfums gecreëerd voor onder andere: Yves Saint Laurent, Kenzo, Davidoff, Lancôme en de absolute mega bestseller Le Male van Gaultier uit 1995, die hij op 26-jarige leeftijd ontwierp.

 

 

Het originele Mr. Burberry eau de toilette omschrijft Kurkdjian in 2 woorden: klassiek maar toch irrelevant. “Omdat ik denk dat er een twist is; een soort van dubbel gevoel. Het is clean maar toch ook gelijktijdig erg sexy. Tijdloos maar tevens ook erg modern. Mr. Burberry heeft de structuur van een klassieke aromatische varen geur die zoveel beroemd geuren heeft geïnspireerd. Maar deze van Burberry heb ik geheel her gemodelleerd om zo een radicale hedendaagse creatie te introduceren. Zowel in compositie & verhoudingen als in de gebruikte ingrediënten. Ik begon met fougère en wat ik gedaan heb is het moderniseren van de klassieke ingrediënten zoals geraniumbladeren, lavendel en coumarine (de typische geur- en smaakstof van kaneel) door ze te mengen met andere instrumenten zoals: grapefruit, kardemom, nootmuskaat, vetiver en dragon. De uitkomst hiervan is een perfecte balans tussen sensualiteit en frisheid.”

 

 

  • MR.BURBERRY EAU DE PARFUM

 

De eau de parfum versie van Mr. Buberry is in 2017 uitgebracht. Met als doel om de essentie vast te leggen van de opkomende city of London. Het gelijke tijd traditioneel en elegant behoudend. Of zoals Francis Kurkdjian het zelf verwoordt: “Deze eau de parfum versie is geïnspireerd op het afwachtende moment dat London de avond in gaat.” Mijn eerste kleurassociatie die deze parfumversie bij mij oproept is die van smaragdgroen. Het ruikt in het begin absoluut sensueel fris. Maar na verloop van tijd wordt dit parfum groener en komen de vetiver, geranium noten en de patchoeli struik duidelijk meer naar voren. Het laatste ruikt naar groene bladeren wat ook duidelijk goed waarneembaar is. Denk aan een bos waarin je loopt waarin het net heeft geregend en je duidelijk al het hout, varens en gevallen bladeren ruikt. Maar dan in een zware geconcentreerde versie. Qua geurbeleving ligt dit in de lijn van Bottega Veneta Pour Homme. Maar ondanks dat dit een eau de parfum versie is, blijft het toch wel Engels discreet. Dit parfum is uitgebracht in een zware rechthoekige donkere glazen flacon met zwarte lint rondom de flacon en ronde dop.

foto indigo burberry 

 

  • MR. BURBERRY INDIGO

 

Als variatie op de Mr. Burberry is er nu de Indigo versie uitgebracht. In het persbericht omschreven als “een verkwikkende en frisse interpretatie van Mr. Burberry. Een frisse en casual aanwinst voor de geurlijn van Mr. Burberry. De Mr. Burberry Indigo Eau de Toilette is fris en energiek met citroen en houtachtige noten die doen denken aan de frisse lucht langs de Engelse kust.” Ook dit parfum is gecreëerd door de topparfumeur Francis Kurkdjian. Deze Indigo versie opent inderdaad super fris sprankelend en knisperend; door de duidelijke toegevoegde vioolblaadjes en citroen. Dit is geen parfum met diepere lagen; Indigo blijft lang fris ruiken zonder qua geurbeleving te veranderen. Helder, transparant, simpel en verfrissend. Dus als je van een échte klassieke frisse geur houdt dan is Indigo perfect voor jou gemaakt. De glazen flacon is identiek aan de eau de parfum versie, alleen is het glas nu licht indigoblauw qua kleur.

 

 

Als ambassadeur voor beide parfums is gekozen voor de 26-jarige Britse Josh Whitehouse. Naast model is hij ook acteur en muzikant bij zijn band More Like Trees. Als acteur is hij bekend geworden van zijn rollen in o.a. Northern Soul, Poldark en Alleycats. “Toen ik door Burberry werd gebeld om het gezicht te worden voor Mr. Burberry bleef ik nogal kalm. Zo van oké dat is prima. Maar na het gesprek had ik het gevoel van “wat is er nu gebeurd?”. Ik rende door mijn hele huis heen en ik moest echt iemand bellen om het te vertellen. Om gecast te worden voor Mr. Burberry is een geheel nieuw gevoel voor mij, maar wel een hele leuke. Ik had nooit kunnen denken dat ik ooit gevraagd zou worden voor een parfum campagne. Ik voel mij ongelofelijk vereerd, geschokt en verrukt. Het is nogal overweldigend.” Toch is het niet de eerste keer dat Burberry hem benaderd, want in 2016 stond hij al model voor de kledingcampagne van Burberry. Waarmee hij zich kan scharen in de rij van andere Britse acteurs zoals Eddy Redmayne en Hugh Dancy die ook als model fungeerden in Burberry campagnes.

 

 

Maar door de Burberry parfumcampagne is Josh anders tegen parfums aan gaan kijken. “Ik ben meer over parfums gaan leren. Want voorheen droeg ik nooit een parfum. Soms gebruikte ik wat van een vriend als we uitgingen. Maar het was niet iets wat ik zelf kocht. En nu weet ik veel meer van parfums af dan voorheen. Het is dan ook een educatieve ervaring voor mij geweest.” Maar welke van de Mr. Burberry parfums heeft nu zijn voorkeur? “Ik houd zowel van beide Mr. Burberry versies. De Mr. Burberry eau de toilette versie is helderder en lichter qua geur; ochtendfris en pittig. De eau de parfum versie is dieper, houtachtiger, warmer en intenser. Ik vind het een meer romantische geur. Als ik uit zou gaan dan zou ik de eau de parfum versie dragen. De eau de toilette versie vind ik geschikter in de ochtend na het douchen. Zo rond de nek en mijn borstgedeelte. Als een man van parfum houdt dan vind ik het wel mooi dat hij nu uit een dag- en nachtversie kan kiezen.”

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: