NATURAL COSMETICS FOR MEN

 

mannatural1In de huidige maatschappij tel je als cosmeticamerk niet meer mee als jouw producten niet groen/natuurlijk/biologisch of ecologisch verantwoord zijn. De kritische consument laat zich letterlijk niet meer zomaar iets aansmeren en eist van cosmeticamerken dat ze verantwoord en milieuvriendelijk bezig zijn. Wat smeer ik eigenlijk op mijn gezicht? Welke ingrediënten zitten er in de producten? En produceert het achterliggende cosmeticamerk wel op een milieuvriendelijke manier? Allerlei vragen die de afgelopen jaren steeds belangrijker zijn geworden. Want duurzaam geproduceerde artikelen staan hoog op de verlanglijst van de hedendaagse consument. En ook voor kritische mannen zijn er gelukkig veel natuurlijke huidproducten verkrijgbaar.

 

 

De aangewakkerde consumentenvraag naar natuurlijke en gezonde voeding is inmiddels ook overgewaaid naar het willen weten welke cosmeticamerken biologische en natuurlijke ingrediënten in hun cosmetische producten verwerken. En die consumenten behoefte wordt alleen maar groter. Simpelweg zijn de ingrediënten waaruit cosmetica is samengesteld synthetisch of natuurlijk van aard. Synthetische ingrediënten zijn door de mens gemaakt, natuurlijke ingrediënten zijn afkomstig uit de natuur. Natuurlijk wordt echter al vrij snel geassocieerd met “gezond” maar of een stof nu gemaakt is door de mens, nagebootst uit de natuur of direct onttrokken uit de natuur zegt dat nog niets over de mate van veiligheid. Natuurlijke stoffen zijn echter niet per definitie beter dan synthetische stoffen. Want ook in de natuur komen genoeg stoffen voor die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Of een stof veilig of schadelijk is, is puur afhankelijk van de dosis waarin het wordt gebruikt. Daarom worden natuurlijke en niet natuurlijke ingrediënten op dezelfde manier getest voor cosmetica en volgens dezelfde strenge maatstaven beoordeeld op veiligheid.

 

 

 • NATUURLIJKE COSMETICA CIJFERS

 

Om ervoor te zorgen dat cosmeticamerken niet zomaar het predicaat natuurlijk op hun producten kunnen plakken zijn er in Europa verschillende private instanties die richtlijnen hebben opgesteld voor natuurlijke cosmeticaproducten. Zoals het Duitse BDIH, het Franse COSMEBIO en ECOCERT en het Europese milieukeurmerk EU ECOLABEL. Producten die deze milieukeurmerken dragen bevatten natuurlijke grondstoffen of ingrediënten verkregen uit gecontroleerde biologische verbouw. Als het gaat om de aanschaf van natuurlijke cosmetica dan zijn momenteel consumenten in Frankrijk, Duitsland en Engeland de absolute koplopers. De wereldmarktwaarde voor natuurlijke cosmetica verwacht een positieve stijging van bijna 34,5 miljard dollar in 2018 naar een geschatte 54,5 miljard dollar voor het jaar 2027. Deze cijfers zijn een duidelijk bewijs van de groeiende belangstelling en vraag naar de markt voor natuurlijke en biologische cosmeticaproducten. Niet geheel verwonderlijk dat steeds meer cosmeticamerken producten lanceren die inspelen op deze behoefte van de consument. Als we de cijfers loslaten op de mannelijke consument dan zien we dat de wereldwijde markt voor verzorgingsproducten voor mannen in 2018 een waarde had van 55 miljard dollar en men verwacht dat dit zal doorgroeien naar 166 miljard dollar in 2022. Landen die qua vraag naar mannen cosmetica enorm in opkomst zijn o.a. Brazilië, Zuid-Korea, India, China en de Verenigde Staten. De grootste groei wordt echter verwacht in Azië.

 

 

Dankzij de wijdverbreide populariteit van gezicht crèmes en moisturizers onder de mannelijke consument, gaat men ervan uit dat dit segment de aankomende jaren de grootste groei zal laten zien binnen de markt van verzorgingsproducten voor mannen. En omdat er ook voor mannen natuurlijke cosmeticaproducten bestaan beschrijf ik hieronder een aantal merken die prima door mannen kunnen worden gebruikt. Want ook mannen hebben hier behoefte aan.

front foto 

 • PHYTO NATURELLE


De Phyto Naturelle producten zijn vervaardigd in een modern en specialistisch Nederlands laboratorium. No nonsens cosmeticaproducten met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Met als uitgangspunt dat goede cosmetica betaalbaar en voor iedereen bereikbaar moet zijn. Vanuit deze gedachte is de Phyto Naturelle huidverzorgingslijn ontwikkeld. De natuurlijke huidverzorging is geheel dierproefvrij en tevens goedgekeurd door Greenpeace.

 

Wat zijn de kenmerken van de Phyto Naturelle producten?
1) Ze zijn verrijkt met krachtige planten en kruiden die huidherstellend en geneeskrachtig werken.
2) Alle producten zijn vrij van dierlijke stoffen en niet op dieren getest.
3) Alle producten zijn vrij van gifstoffen.
4) De producten bevatten 1e klas Japanse groene Sencha thee en zoveel mogelijk hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten.
5) De producten bevatten geen corticosteroïden, hormoon verstorende stoffen, siliconen, microplastics, minerale oliën en parabenen.
6) Phyto Naturelle heeft de Ecocert goedgekeurde conservering.
7) Phyto Naturelle gebruikt geen chemicaliën die in de OSPAR lijst voorkomen. Dit is een internationale opgestelde lijst van chemicaliën die schadelijk zijn voor de natuur.

 

 • PHYTO NATURELLE LIFTING CRÈME GROENE THEE

 

De Japanse groene thee is de basis van de huidproducten die zijn ontwikkeld in het Nederlandse laboratorium. Daarnaast bevat deze crème: sheabutter, duizendblad, calendula olie en allantoïne (dit is een stof die van nature voorkomt in de wortel van de smeerwortel). Allantoïne prikkelt beschadigd weefsel tot het vormen van nieuw weefsel en stimuleert daarnaast de celdeling. De toegevoegde hyaluronzuur zorgt voor een extra hydratatie van de huid. De lichtgroene/turquoise crème wordt geleverd met een spatel zodat de bacteriën van de vingers zich niet mengen met de textuur van de crème. Je hebt uitermate weinig nodig om je gezicht te hydrateren. De crème voelt fris & verkoelend aan en trekt snel in de huid. Een prima Nederlandse crème voor de Hollandse mannenhuid.

 

 • PHYTO NATURELLE LIFTING MASKER GROENE THEE

 

Maskers worden vaak nog geassocieerd met harde plakkaten die keihard opdrogen. Maar deze hoogwaardige crème masker is compleet anders. Deze witte masker trekt geleidelijk aan in de huid waardoor ze niet hard opdroogt maar glad blijft aanvoelen. Echt een crème masker dus. Nadat de masker 10 minuten heeft ingewerkt spoel je deze snel en makkelijk weer van je gezicht af. En dat voelt lekker fris en gezond glad aan. Een aanrader!

 

 

 • SUKIN

sukinserumm
1 van mijn favoriete merken is toch wel het Australische cosmeticamerk Sukin. Goede natuurlijke producten voor een zeer schappelijke prijs. In thuisland Australië behoort Sukin inmiddels als tot de bestverkochte Natural Skincare Brand. Opgericht in 2007 met als voornaamste kernwaarden dat het een hoge werkzaamheid belooft, ecologisch duurzaam is en betaalbaar is. Alle Sukin producten worden in Australië geproduceerd met ingrediënten die op een natuurlijke manier zijn verkregen, veganistisch en zonder enige wreedheid. Sukin maakt gebruik van verschillende actieve plantenextracten, antioxidanten en essentiële oliën om het beste uit de natuur te kunnen bieden. Alle formules zijn 100% koolstofneutraal en biologisch afbreekbaar. Ze kunnen geen schade doen aan de natuur wanneer ze in aanraking komen met grondwater. De producten worden niet op dieren getest maar op vrienden en familieleden. Daarnaast zijn de verpakkingen gemaakt van PET, 100% recyclebaar en vrij van schadelijke BPA’s.

 

Wat zit er niet in de producten van Sukin?
1) Geen minerale oliën
2) Geen synthetische geuren
3) Geen parabenen
4) Geen dierlijke derivaten’
5) Geen kunstmatige kleurstoffen
6) Geen agressieve conserveringsmiddelen
7) Geen SLS &SLES
8) Geen Propylene Glycol

 

Sukin heeft verschillende huidverzorgingslijnen in haar assortiment zoals: Super Greens, Sensitive, Oil Balancing en Purely Ageless. Het “hero-ingrediënt” uit de Purely Ageless lijn is ribose; een suiker die van nature voorkomt in alle levende cellen en die een belangrijke rol speelt in de energiehuishouding. De ribose die Sukin toepast is een glucosederivaat afkomstig van biologisch geteelde maïs. Ribose geeft energie aan de vermoeide huid, houdt het vochtgehalte op het juiste niveau en zorgt voor een egale teint. Andere topingrediënten in deze huidverzorgingslijn zijn: witte hibiscusextract, baobaextract, champagneblad, en groene koffie-extract. Al deze natuurlijke ingrediënten zorgen onder andere voor een liftend & verstevigend effect, maken bestaande rimpels minder zichtbaar en voorzien de huid optimaal van vocht.

 

 • SUKIN PURELY AGELESS RESTORATIVE NIGHT CREAM

 

Deze rijke nachtcrème verzorgt en herstelt de huid terwijl je slaapt. Want het juist in avond/nacht dat de huid zichzelf repareert van de opgedane schade overdag. Tijdens deze herstelperiode krijgt de huid extra zuurstof toegediend om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen te af te voeren. Een nachtcrème helpt de huid dankzij de herstellende werkstoffen, temeer omdat de huid juist ‘s nachts veel vocht verliest. En wie bij een nachtcrème denkt aan een vette crème heeft het volledig mis! Deze Restorative Night Cream is uiterst licht qua textuur en wordt snel door de huid opgenomen. De combinatie van ribose, macademia olie en cacaoboter zorgen voor een stevigere en frissere huid als je in de ochtend wakker wordt. De toegevoegde extracten van witte hibiscus en baobab stimuleren de collageenaanmaak om de elasticiteit van de huid een boost te geven. Onzin? Totaal niet, want in de ochtend voelde mijn gezicht beduidend strakker en gladder aan. Ik merkte een duidelijk zichtbaar verschil. En geloof me dat ik veel crèmes heb gebruikt. Dit is dan ook een topproduct!

 

Lees ook: http://www.beautyformen.nl/component/advportfoliopro/project/88-huidproducten/19-sukin

 papayacream

 

 • P’URE PAPAYA CARE RENEW CREAM

 

De P’URE Papaya Care huidverzorgingslijn is ontwikkeld door naturopaths om een echt alternatief te vinden voor huidverzorgingsproducten die agressieve chemicaliën bevatten. Want helaas bevatten nog veel huidverzorgingsproducten petroleum of minerale olie (afgeleid van petroleum). Als dit chemische ingrediënt op de huid wordt aangebracht dan wordt deze petrochemische stof rechtstreeks in de bloedbaan opgenomen en wordt het ontgiftingsproces van de lever omzeild. Daarnaast remt petroleum het vermogen van de huid om te ademen en kan het de gevoelige huid irriteren. De filosofie achter P’URE Papaya Care is simpel: maak producten met hoogwaardige natuurlijke ingrediënten die werken en effectief zijn voor de huid. In de formules van de producten van P’URE Papaya Care is de minerale olie vervangen door ultra voedende natuurlijke ingrediënten zoals karitéboter, macadamia-olie, jojoba-olie en amandelolie.

 

 

Ster ingrediënt in de Papaya Renew Cream is de papaja vrucht. P’URE Papaya Care verwerkt de Australische papaja vrucht in haar Renew Cream die biologisch is geteeld in tropische delen van Queensland. Hierbij gebruiken ze de hele papaja dus de schil, fruit en zaden. De papaja wordt vervolgens gefermenteerd om zo de ingrediënten geconcentreerd te houden en dat het rijk blijft aan voedingsstoffen. Papaja is rijk aan vitamines en gezonde enzymen die de huid helpen herstellen, hydrateren en vernieuwen. De vloeibare maar toch volle crème is superlekker qua gebruik want ze trekt snel in en laat de huid gelijk zacht aanvoelen. Je voelt een gladde laag op je huid maar niet vettig. En je merkt ook echt dat de crème geen agressieve ingrediënten bevat. Want er zit geen palmolie, minerale olie, petroleum of phthalaten (is een groep van chemische stoffen) in deze crème. Nauwelijks geparfumeerd.

 

 

 • NATURAL HEROES

 

Bij de Nederlandse online shop Natural Heroes geloven ze dat gezond en duurzaam leven simpel, makkelijk en leuk hoort te zijn. Met deze visie willen ze Nederland en de rest van de wereld overtuigen dat het gebruik van natuurlijke ingrediënten effectiever, duurzamer en betaalbaarder is dan synthetische varianten. Natural Heroes biedt dan ook een selectie van 100% natuurlijke cosmeticaproducten. Door hen persoonlijk geselecteerd waarvan ze vinden dat ze thuishoren bij hun club van natuurlijke helden. Veelal cosmeticaproducten uit niet-westerse culturen die veel dichter bij de natuur leven. Producten die niet zijn bewerkt en waar niets extra’s aan wordt toegevoegd; rijk aan natuurlijke ingrediënten.

 

 

 • AFRICAN BLACK SOAP 100% NATUURLIJK

blacksoap
Dit is een absoluut sterproduct uit het assortiment van Natural Heroes. Een goede gezichtsreiniging is essentieel maar helaas zorgen veel producten dat je gezicht na afloop droog en trekkerig aanvoelt. Daardoor vallen veel face wash producten voor mij af maar deze African Black Soap is echt geweldig! Ondanks haar groffe en donkere uiterlijk is deze zeep enorm zacht en mild voor je gezicht. Licht schuimend en na afloop totaal geen trekkerige huid. En geloof me dat niet veel dure face wash producten hieraan kunnen tippen. Een zeep met een mooi verhaal want ze wordt gemaakt van de as van lokale planten en schorsen, geroosterde cacaopeulen, biologische kokosnootolie en bevat maar liefst 57% ongeraffineerde 100% biologische Shea Butter. De palmolie die gebruikt wordt in de black soap komt van kleine communities, met de hand gemaakt door een lokale coöperatie in Ghana. Verder is deze zeep veganistisch en bevat geen kleur- en geurstoffen & conserveringsmiddelen, is biologisch gecertificeerd en fair trade.

 

 • VITAMINE E OLIE


Een absolute must voor de huid is toch wel vitamine E; want het beschermt de huidcellen en huidweefsels tegen invloeden van buitenaf zoals luchtvervuiling en Uv-straling. Daarnaast is het ook ideaal tegen littekens en helpt het om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. De mens zelf kan geen vitamine E aanmaken en dus moeten we het halen uit verse groenten, plantaardige oliën en noten. De vitamine E olie wordt gewonnen uit sojabonen. Je kan haar puur gebruiken of als extra toevoeging op je dagelijkse crème/moisturiser. Deze versie is nogal vettig/stroperig waardoor je bij puur gebruik dat beter in de avond kan doen zodat de olie gedurende de hele nacht volledig kan intrekken. Zie het als een intensieve traktatie voor je huid. Ideaal voor na het zonnen om de huid zo extra te hydrateren.

 

 

 • SERUMS VOOR MANNEN

 

Een serum is een zeer vloeibare en sterk geconcentreerde lichte emulsie die een hoge concentratie bevat van actieve ingrediënten en vitamines. Denk aan gestold water qua textuur. Het heeft de capaciteit om razendsnel in de huid te trekken zonder ook maar een zichtbare laag achter te laten. Een serum heeft een snellere werking op de huid dan een reguliere crème. Een serum is zo geconcentreerd dat je aan een paar druppels meer dan genoeg hebt. En je gebruikt hem als eerste nadat je huid goed is gereinigd. Daarna kan je na eigen behoefte nog een dagcrème gebruiken. Omdat een serum zo snel intrekt zijn ze een ideaal product voor mannen.

serumnatural 

 

 • 1) SUKIN PURELY AGELESS INTENSIVE FIRMING SERUM

 

 

Ik ben een grote fan van serums omdat ze door haar vloeibare textuur razendsnel de huid intrekken zonder ook maar een zichtbare laag achter te laten. Ideaal voor de mannenhuid. Deze ultralichte serum gel van Sukin bestaat uit een krachtige blend van ribose, Arabische gom, rozenbottelolie en cacaoboter. Al deze ingrediënten zorgen voor een verbeterde huidelasticiteit en dat de huid vocht beter kan vasthouden. Zoals het hoort trekt deze witte serum razendsnel in de huid en heb je er maar weinig van nodig. Niet super vloeibaar qua textuur maar vloeibaar genoeg voor een onzichtbare hydratatie. En een gladde soepele huid. Lekker als basis voor de andere geweldige Sukin huidproducten.

 

 

 • 2) PHYTO NATURELLE ANTI-AGING BEAUTY SERUM

 

 

Hoewel het merendeel van de serums geheel transparant zijn, is deze van Phyto vloeibaar wit. Het grote voordeel van serums is dat ze razendsnel de huid intrekken zonder dat er ook maar een zichtbare laag achterblijft en deze is daarop geen uitzondering. Want ook dit serum wordt snel en diep in de huid opgenomen. Ideaal dus voor de mannenhuid. Deze anti-aging serum is rijk aan werkstoffen, antioxidanten uit Japanse groene thee en een 12 kruiden complex. Komt in een handige pompflacon die economisch in gebruik is. Een must voor mannen die niet van crèmes houden maar hun huid wel willen verzorgen.

serum7 

 

 • 3) GREEN PEOPLE ANTIOXIDANT REPAIR SERUM

 

 

Dit is een biologisch herstelserum specifiek voor de mannenhuid. Dit natuurlijke serum is gemaakt zonder parabenen (conserveringsmiddelen), ftalaten (groep van chemische stoffen) en geurstoffen om zo de zuiverste huidverzorging te geven die de natuur maar kan bieden. Gecertificeerd door de Organic Food Federation. Dit serum bevat klinisch geteste actieve stoffen zoals olijfblad en paradijsvogelstruik en is daarnaast rijk aan antioxidanten die beschermen tegen de schade van vrije radicalen. Gemaakt van 89,9% gecertificeerde natuurlijke ingrediënten. Het witte serum lijkt qua textuur op een zeer vloeibare crème. Smeert hierdoor makkelijk uit en wordt snel door de huid opgenomen. Een aanvullende crème is eigenlijk niet meer nodig. Komt in een handige pompflacon waardoor de ingrediënten goed beschermd blijven. Daarnaast gaat 10% van de verkoop naar een goed doel.

 

https://www.green-people.nl/n7-active-fix-herstellend-serum-man

 

 • 4) MARIE JARDIN HYALURONIC ACID SERUM

 

 

Uit Oostenrijk komt dit serum die boordevol zit met natuurlijke ingrediënten. Het hoofdbestanddeel is hyaluronzuur. Dit is 1 van de beste ingrediënten die je maar kan wensen in huidverzorging producten. Hyaluronzuur is een stof die in ons eigen lichaam voorkomt, onder andere in onze huid. De grootste kracht van hyaluronzuur is dat het grote hoeveelheden vocht kan vasthouden en dus de huid optimaal kan hydrateren. Daarnaast heeft het een herstellend vermogen op de huid. Hyaluronzuur is dus een uitstekend ingrediënt in de formules van vochtinbrengende serums. Het toegevoegde hyaluronzuur in deze Hyaluronic Acid Serum is vegan en geen van de overige ingrediënten is getest op dieren. Naast hyaluronzuur bevat dit serum ook: natuurlijke vitamine E, organische druivenolie, pure Alpen water, vitamine C en extract van gerstegras. Daarnaast is dit serum vrij van hormonen, parabenen, siliconen en micro plastic. Deze zachtgele gezicht serum is zo intensief en rijk dat je geen andere aanvullende crème meer nodig hebt. Een klein beetje is genoeg voor je hele gezicht. Trekt snel in de huid die daarna super zacht en glad aanvoelt. Een absolute aanrader!

 

 

 • 5) ABSOLUTION L’ESSENCE BOTANIQUE ÉCLAT

 

eclatabsolution 

Om de huid te verwennen en gelijktijdig de celvernieuwing te stimuleren heeft het Franse cosmeticamerk Absolution dit product op de markt gebracht. Deze essence is geformuleerd met 17 actieve ingrediënten die zorgvuldig zijn samengebracht om in synergie te werken. Het bevat onder andere rozenbottel, wortel en rozenwortel: 99% van natuurlijke oorsprong en 60% biologisch. De rozenbottelolie bevat 80% onverzadigde vetzuren waaronder omega 3 & 6. Rozenbottelolie is het middel tegen zonnebrand, een droge huid en de tekenen van tijd. De toegevoegde wortel hydrosol bevordert de celgroei, helpt weefsels strakker te worden en kan de geïrriteerde huid verzachten. Hoewel dit product niet een serum mag worden genoemd, heeft het er wel veel van weg door haar waterige/vloeibare textuur. Een paar druppels is genoeg om je gezicht ermee te verzachten. Deze geurloze toner trekt razendsnel in de huid en hydrateert haar intens. Lekker fris en perfect als een basis voor de daarna te smeren dag- of nachtcrème. Uiteindelijk zorgt de L’Essence Botanique Éclat voor een verbeterde zachtheid van de huid.

 

 

 • BALADE EN PROVENCE

 

 

Uit Frankrijk komt dit ambachtelijke merk die haar producten ontwikkeld volgens het Zero Waste- principe. Dit betekent dat bij het ontwerpen van de producten en het managen van de processen de hoeveelheid en de giftigheid van afval zoveel mogelijk wordt vermeden. Hulpbronnen hierbij worden bewaard en hersteld in plaats van te verbranden of te begraven. Met dit ethisch en economisch efficiënt doel handelt men naar een natuurlijk en duurzaam kringloop, waarin alle afgedankte materialen door anderen kunnen worden gebruikt. Door Zero Waste toe te passen zal de uitstoot, die een gevaar is voor planetaire, menselijke, dierlijke en plantaardige gezondheid, op aarde worden wegegenomen.

 

 

Balade en Provence introduceert een aantal nieuwe en 100% natuurlijke Beauty Bars voor gezichtsreiniging en haarverzorging. De producten zijn stuk voor stuk ambachtelijk en handgemaakt in het Franse plaatsje Opio en bevatten natuurlijke, rijke en ethisch verantwoorde ingrediënten zoals: Franse groene klei en oliën van rozenbottel, druivenpitten en kokos. Alle formules zijn 100% vrij van sulfaten en andere chemische ingrediënten en drogen haar en huid dus niet uit. Balade en Provence produceert de Beauty Bars volgens het zogeheten ‘Cold Proces’. Deze manier van zeep maken houdt in dat de plantaardige boters en oliën niet heet worden gekookt en vermengd worden met loog. Hierdoor behouden ze alle kostbare eigenschappen van de oliën die worden gebruikt. Van de loog zelf blijft na dit verzepingsproces en de droogperiode van de zeep overigens niets meer over. Wat wel van nature overblijft bij zepen die vervaardigd zijn volgens het Cold Proces is natuurlijke glycerine. Dit zorgt ervoor dat de Beauty Bars van Balade en Provence intensief verzorgende eigenschappen hebben. Alle producten van Balade en Provence zijn gecertificeerd biologisch en 100% goedgekeurd door de Vegan Society. Dit garandeert dat bij de ontwikkeling van de producten geen gebruik is of wordt gemaakt van welk dierlijk product of afgeleide hiervan dan ook. Daarnaast bevatten de verpakkingen van de Beauty Bars geen enkele vorm van plastic. De doosjes zijn bedrukt met behulp van plantaardige inkt en zijn gecertificeerd 100% composteerbaar.

 

 

 • BALADE EN PROVENCE ALL-IN-1 POUR HOMME

 

balade1 

Speciaal voor mannen is er deze grooming bar die mannen kunnen gebruiken als een 100% natuurlijke shampoo, face -en body wash. Deze biologisch gecertificeerde formule is verrijkt met druivenpit, wonderboom – en kokosoliën en sheaboter. Normaliter ben ik geen fan van zeep die dient als facewash, omdat dit toch vaak voor een droog en trekkerig gevoel zorgt. Maar deze All-in-1 Pour Homme is daarop een aangename uitzondering. Het reinigt de huid grondig zonder dat je daarna een droog gevoel ervaart. Lekker schoon! De rechthoekige gevormde zeep is geheel zwart van kleur en minstens 3 jaar goed houdbaar.

 

 

 • BALADE EN PROVENCE SOLID FACE CLEANSER

 

 

Ook deze face cleanser reinigt zacht en grondig je gezicht. Zonder deze overigens uit te drogen. Deze vegan beauty bar is verrijkt met Franse groene klei om onzuiverheden in alle zachtheid effectief te verwijderen. Daarnaast is er rozenbottelolie en Aloë Vera aan toegevoegd om de huid te hydrateren en te kalmeren. Geschikt voor alle huidtypes en kan zowel ’s ochtends als in de avond te gebruiken. De 100% natuurlijke rechthoekige zeep is olijfgroen van kleur en geheel vrij van sulfaten en bevat ook geen geurstoffen. En handgemaakt.

 

 

 • GINSENG

 

 

In het Verre Oosten wordt Ginseng al duizenden jaren als medicijn gebruikt. Dit toverkruid stimuleert onder andere het immuunsysteem, zorgt voor vermindering van allergische reacties, verhoogt het concentratievermogen, vermindert pijn en bevordert de opbouw van eiwitten. Klinische studies hebben daarnaast aangetoond dat Koreaanse Ginseng het cholesterol -en suikergehalte in bloed vermindert. 1 van de grootste voordelen van Ginseng voor de gezondheid is dat het de energie verhoogt. Daarom wordt het al honderden jaren gebruikt om het uithoudingsvermogen en de kracht in het lichaam te verbeteren. In huidproducten wordt Ginseng gebruikt vanwege haar verzachtende en herstellende werking.

 

ginseng 

 • ORIGINELE KOREAANSE GINSENG DAG & NACHTCRÈME

 

 

De textuur van deze witte crème is nogal stevig, maar als je dit warm tussen je vingers wrijft dan wordt ze vloeibaar en kan je gelijk de crème makkelijk over je gehele gezicht aanbrengen. Waarbij je maar echt heel weinig van de crème nodig hebt. Het is echt ongelofelijk hoe snel de crème intrekt. Je ziet en merkt helemaal niks dat je een crème hebt gebruikt. Zelfs niet als je daarna met je vingertoppen over je gezicht voelt. Je gezicht voelt mat gehydrateerd aan. Een fantastisch product! Deze crème bevat peptiden, collageen, UV-bescherming en vitamine E. Overigens bevat deze crème geen microplastics volgens de Beat The Micro Bead app.

 

 

 • ORIGINELE KOREAANSE GINSENG SOFTLOTION

 

 

De basis van een gezonde huid begint met een goede reiniging; zowel ’s ochtends als in de avond. Mannen zullen het meest een facewash gebruiken maar deze Ginseng Softlotion is een perfect alternatief, zo niet zelfs nog beter dan de standaard facewash. Want deze gezichtsreiniger is inderdaad enorm soft/zacht zonder dat het de huid uitdroogt wat veelal wel voorkomt met een facewash. Aanbrengen op een watje en dan goed over je gezicht wrijven. Na afloop geen trekkerig gevoel of een droge huid, integendeel zelfs! De lotion ruikt daarbij ook nog eens heel erg lekker.

 

 

 • JUUCE

juuce 

 

Dutch Haircare is de officiële distributeur van een select aantal professionele haarmerken waaronder het Australische Juuce. Voor Dutch Haircare is het belangrijk dat de merken die ze in hun assortiment voeren een positieve bijdrage geven aan het milieu. Merken die natuurlijke haarverzorgingsoplossingen bieden en tegelijkertijd het milieu zo min mogelijk belasten. Juuce staat voor het creëren van natuurlijke haarverzorgingsoplossingen zonder afbreuk te doen aan de prestaties. En die het milieu zo min mogelijk belasten. De formules van Juuce maken gebruik van moderne, zuivere, pure en vooral groene ingrediënten. Vegan friendly die samengesteld zijn met 100% gecertificeerde biologische ingrediënten uit Australië. Een perfecte balans tussen natuur en wetenschap. De natuurlijke haarverzorging van Juuce bevat de 6 meest krachtige botanische ingrediënten uit Australië: paardenbloem, Aloë Vera, kakadu pruim, acacia zaden, Australische limoen & woestijnquandong. Daarbij zijn de Juuce shampoos en conditioners vrij van parabenen, sulfaten en siliconen. En bevatten ze krachtige antioxidanten zodat het haar beschermd is tegen warmte en UV- straling.

 

 • OVER JUUCE
 • Bevat natuurlijke ingrediënten die ook van natuurlijke oorsprong zijn.
 • De producten zijn niet op dieren getest en bevatten geen microkorrels.
 • De producten bevatten geen parabenen, sulfaten, PEG en formaldehyde.
 • De verpakkingen zijn recyclebaar en met soja-inkt bedrukt.
 • Bevat geen genetisch gemodificeerde ingrediënten maar wel biologisch afbreekbare ingrediënten.

 

 

 • JUUCE PEPPERMINT SHAMPOO EN CONDITIONER

 

 juuce2

Deze shampoo is zacht en hydraterend op basis van verfrissende muntolie. En dat laatste ruik je zeker als je met deze shampoo je haren wast. Lekker fris! Het reinigt effectief en maakt haar en hoofdhuid weer gezond, schoon en sterk. Zonder dat deze shampoo overigens te veel schuimt. Speciaal samengesteld voor dagelijks gebruik zonder uitdroging of irritatie. Deze shampoo bevat geen sulfaten; dit zijn zeer krachtige maar tegelijkertijd ook redelijk agressieve reinigers wat kan zorgen voor een uitdrogende en irriterende werking. Alleen wel jammer dat dit product 2 soorten microplastics bevat volgens de Beat The Micro Bead app. Om het haar extra te voeden is er ook de Juuce Peppermint Conditioner. Deze ruikt lekker naar frisse pepermunt en ook mannen met heel kort haar (zoals ik) kunnen dit product gebruiken om hun hoofdhuid lekker fris aan te laten voelen. Deze conditioner bevat geen microplastics volgens de Beat The Micro Bead app.

 

 

 • OLD OAK NATURE

 

 

Voor mannen die echt een zo puur en natuurlijk mogelijk huidproduct willen is er het Nederlandse merk Old Oak Nature. Opgericht door 3 broers die hun fascinatie voor de natuur en haar geneeskracht met anderen wilden delen. Ze sloegen de handen ineen zodat iedereen zelf de natuurlijke kracht van de natuur kan ervaren. Producten van de natuur met liefde gemaakt. Hun productenlijn bestaan uit 5 verschillende tincturen en 4 verschillende zalven. Van laatstgenoemde kan je kiezen uit: brandnetel zalf, goudbloem zalf, kamille zalf en lavendel zalf. Met slechts 3 ingrediënten: brandnetel/goudbloem/kamille/lavendel aangevuld met zonnebloemolie & bijenwas. Natuurlijker dan dit wordt het echt niet.

 

 

 

Mijn eerste ervaring met de Lavendel zalf is dat de bovenlaag vrij hard is. Maar Maarten van Old Oak Nature legt mij uit dat dit komt door de bovenste laag van de zalf uit bijenwas bestaat en soms wat hard kan worden. De bijenwas zorgt voor een natuurlijke afsluiting van de zalf. Als je daardoor heen drukt kom je bij de zachtere laag. Hierna kan je naar eigen behoefte een dunne laag op je gezicht aanbrengen. Door de was-achtige textuur heb je van deze zalf uitzonderlijk weinig nodig. En smeer je het makkelijk uit over je gehele gezicht, want in aanraking met je lichaamswarmte smelt de zalf. Maar het enige nadeel is dat het wel als een glimmende laag blijft zitten. Maar dit wordt na enige tijd wel stukken minder als de zalf eenmaal intrekt. Daarom gebruik ik deze zalf vooral in de avond zodat het lang kan intrekken. En als je dan in de ochtend wakker heb je het meest gladde gezicht die je ooit hebt gehad. Dat is dan weer wel een heel lekker gevoel!

 

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: