NIMUE MAN

 

Nimue1Nimue is een gerenommeerd derma-cosmeceutisch huidverbeteringsmerk dat zich toelegt op het leveren van geavanceerde oplossingen die de gezondheid van de huid optimaliseren. Ontwikkeld in 1994 door wetenschappers en plastische chirurgen. Het succes van Nimue is in eerste instantie begonnen als nazorg voor plastische chirurgie maar het team van Nimue merkte ook dat de producten enorm superieur huid verbeterend werkten. Inmiddels staat Nimue wereldwijd bekend om de deskundige kennis van de huid, innovatieve formuleringen en effectieve combinaties. Met een toewijding aan wetenschappelijk onderbouwd onderzoek en innovatie biedt Nimue een uitgebreid assortiment aan professionele homecare producten. Daarin mag een mannenlijn natuurlijk niet ontbreken. Waarbij deze bestaat uit een 3-tal producten: een cleaning wash, een aftershave balsem en een dag- en nachtcrème. Deze mannenlijn van Nimue is ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften op het gebied van huidverbetering voor de mannenhuid.

 

 

Elk van de 3 producten is samengesteld met hoogwaardige ingrediënten om de huid te reinigen, hydrateren en beschermen. Of je nu tekenen van veroudering wilt bestrijden, irritatie na het scheren wilt verzachten of de algehele gezondheid van de huid wilt verbeteren, deze 3-tal producten bieden gerichte oplossingen en zijn afgestemd op de behoeften van de mannenhuid. Ideaal voor mannen die niet al te veel producten willen gebruiken en de voorkeur geven aan een compacte huidverzorgingsroutine. Want uit onderzoek is wel gebleken dat mannen niet al te veel producten willen gebruiken en een voorkeur hebben voor producten met een dubbele werking. Alle 3 de producten komen in een grijskleurige tube verpakking waardoor ze makkelijk kunnen worden meegenomen.

 

 

  • MAN CLEANING WASH

NIMUE tube
Deze reiniging heeft een dubbele werking: het reinigt en exfoliëert rond de haarschachten en opent de poriën om de huid voor te bereiden op een comfortabele scheerbeurt. Het product heeft een pH-waarde van 4,5 zodat het niet de normale pH-waarde van de huid verstoort. Wat overeenkomt met de natuurlijke zuurgraad van de huid die tussen de 4,5 & 5,5 ligt. Deze cleaning wash is een geweldige gezichtsreiniger omdat het zo ongelofelijk mild is. Het schuimt niet (wat overigens zeker geen must is) en na afloop geen droog of trekkerig gevoel. Dit product bevat onder andere Tea Tree Oil & 1,4% Triple Alpha Hydroxy Acid Complex voor exfoliatie en celvernieuwing. Dit product bevat overigens geen microplastics als ik dit controleer met de “Beat The Microbead” app.

 

 

  • MAN TREATMENT AFTERSHAVE


Dit is een licht, snel absorberende balsem die de huid na het scheren verkoelt, kalmeert en hydrateert. Het helpt verstrakkend en versterkt het celmembraan. Ik mag hopen dat mannen niet meer hun gezicht verkoelen met het splashen van aftershave op hun net geschoren gezicht, want door de alcohol die daarin zit droogt de huid alleen maar nog meer uit. Deze witte balsem is romig van textuur en verfrist en hydrateert de huid optimaal na het scheren. Trekt lekker snel in zonder dat deze vet aanvoelt en is niet geparfumeerd. Het doet precies waarvoor het is bedoeld. Dit product bevat onder andere Vitamin C & E Ester en 2,5% Multi Fruit Acid Complex voor milde exfoliatie en celvernieuwing. Het enige nadeel van dit product is dat het helaas de microplastic Carbomer bevat. Vanaf 17 oktober 2029 zal het in Europa verboden zijn om schoonheidsproducten (die microplastics bevatten) te verkopen die op je gezicht blijven.

 

Nimue Serum 1 

  • MAN DAY & NIGHT CREAM


Dit is een hydraterende crème die de huid kalmeert en hydrateert en haar ook beschermt tegen irritatie veroorzaakt door het scheren. De toegevoegde Vitamine C & E hebben een sterke en beschermende werking. Deze crème verbeterd de huidtextuur en werkt celvernieuwend. De witte crème is zo goed van textuur en formulering dat deze binnen 10 seconden de huid intrekt; alsof het een serum is. Zonder ook maar een zichtbare of voelbare laag achter te laten; kortom een ideale crème dus voor overdag als ‘s nachts. Het enige nadeel is echter dat ook dit product de microplastics Dimethicone, PEG -100 Stearate en Ceteareth 25 & 6. Ik hoop dat er een nieuwe formulering voor dit product zal komen waarin microplastics niet meer gebruikt zullen worden want dat is toch echt wel mogelijk...

 

 

  • NIMUE SOOTHING REPAIR SERUM


Dit product valt niet binnen het Nimue MAN assortiment maar is wel interessant om toe te lichten. Op onze huid leven wel zo’n miljard bacteriën die zowel goed als slecht zijn; we noemen dit huidmicrobioom. Beide moeten in balans zijn voor een gezonde en vitale huid waarbij de slechte bacteriën echter niet mogen overheersen. Dit huidmicrobioom voedt zich met prebiotica wat een verzamelnaam is voor stoffen die de groei van goede bacteriën op de huid stimuleren zodat deze beter hun werk kunnen doen. De geconcentreerde Soothing Repair Serum bevat een cocktail van prebiotica om de huidmicrobioom weer in balans te brengen en deze te voeden door de schadelijke bacteriën te elimineren en de goede bacteriën te behouden. Je kan dit witte serum zien als een extra voedingsbom/bron voor deze bacteriën. Het optimaliseert dus het ecosysteem op de huid. Dit serum is met name ontwikkeld voor de gevoelige huid die vrij weinig kan tolereren. Een mooie extra bonus voor je huid dus.

 

CONTACT

Wilt u mij iets vertellen, of heeft u een interessant product voor de site? Neem dan contact op met:
Bernardo van Eekhout | 06 - 50 59 81 32 | info@beautyformen.nl
Of vul het onderstaande contactformulier in: